JUNIORIT: MP:n panostukset juniorityöhön jatkuvat


Juha Luukkonen palaa kasvattajaseuraansa 15 vuoden tauon jälkeen.

Mikkelin Palloilijoiden panostukset juniorityöhön jatkuvat, kun MP:n oma kasvatti Juho Luukkonen tekee paluun seuraan maalivahtivalmentajana. RoPS:sta kasvattajaseuraansa palaava Luukkonen vastaa koko maalivahtipolusta aina edustusjoukkueeseen asti. Lisäksi hän tekee linjan seuran maalivahtivalmennukseen eri ikäluokille sekä jalkauttaa sen kentälle.

Valmennuspäällikkö Matti Kuitunen on todella tyytyväinen Juho Luukkosen Mikkeliin ja seuraan paluuseen.

– Nyt saamme kerralla meidän maalivahtiasiamme kuntoon! Naakan Jorma on tehnyt todella hyvää työtä viime vuosina maalivahtien kanssa, mutta hänellä ei vaan aika riitä oman toimen ohella.

– Juhon kanssa on juteltu paluusta jo useamman kerran ja nyt tämä lopulta konkretisoitui ja saimme lisävoimavaroja maalivahtivalmennukseen. Hän vetää maalivahdeille sekä omia ryhmiä että on mukana joukkueiden harjoituksissa. Lisäksi tulemme tekemään laajaa yhteistyötä maakunnan muiden seurojen kanssa maalivahtivalmennuksessa.

– Juho kehittää muutenkin meidän toimintaamme, sillä hän pystyy vetämään maalivahtivalmennuksen MV D- ja MV C- kursseja, Futisvalmentajan startteja, UEFA C-kursseja sekä ikävaihe- ja teemakoulutuksia.

38-vuotias Juho Luukkonen on viimeiset kolme vuotta toiminut Rovaniemen Palloseurassa junioripäällikkönä, yhteistyöseurakoordinaattorina ja edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana. Luukkonen tulee todella innokkaana takaisin kasvattajaseuraansa.

– Olen viime aikoina miettinyt tätä kotiin paluuta ja nyt se tuli ajankohtaiseksi. Olen todella täpinöissäni, kun pääsen auttamaan ja kehittämään seuraa, jonka Jaliskoulussa aloitin jalkapallourani 5-vuotiaana.

– Viidessätoista vuodessa ympäri Suomea on kertynyt paljon tietoja ja taitoja, joita nyt pääsen täällä hyödyntämään tutussa ympäristössä ja tuttujen tekijöiden kanssa.

– Uskon, että minulla on myös paljon annettavaa edustusjoukkueeseen, sillä viime vuodet Veikkausliigassa ovat olleet todella opettavaisia.