JUNIORIT: MP:n A-juniorit SM-karsintasarjaan


A-juniorit voitokkaan Ykkösen karsintaottelun jälkeen.

MP:n A-juniorit pelaavat tammikuun loppupuolella alkavassa SM-karsintasarjassa. MP:n kausi oli kaiken kaikkiaan onnistunut, kun joukkue nousi ensin kevätkierroksen jälkeen Ykköseen. Syyskierroksella MP onnistui sarjanousijana mainiosti oltuaan todella lähellä jopa suoraa nousua SM-karsintasarjaan jo tuolloin, mutta lopullisesti sarjapaikka saavutettiin kuitenkin Palloliiton täydennysmenettelyn kautta.

Kahdessa kymmenen joukkueen lohkossa pelattavasta SM-karsintasarjasta puolet joukkueista jatkaa ensi kauden SM-sarjaan ja loput joukkueet aloittavat kautensa Ykkösessä.

MP:n A-juniorit hienoon vireeseen luotsannut Jonathan Enzo Arnet palasi kauden jälkeen kotimaahansa Ruotsiin ja valmennusvastuun joukkueesta otti oman pelaajauransa MP:n topparina syksyllä päättänyt Ozeias ”Ossi” Graciano. Sekä Graciano että edustusjoukkueen päävalmentaja Janne Wilkman pitävät A-junioreiden SM-karsintasarjaa mahtavana näyttö- ja kehittymispaikkana nuorille pelaajille.

– Otimme tiedon SM-karsintapaikasta ilolla vastaan ja tämä tietysti kruunaa A-nuorten hienon viime kauden. Sarjan kautta nuoret pelaajamme saavat entistä kovempia pelejä ja sitä kautta mahdollisuuden kehittyä. Uskomme, että tämä antaa kaikille lisäpotkua päivittäiseen tekemiseen, kertovat Graciano ja Wilkman.

Olosuhteet tuovat omat haasteensa talvella pelattavaan A-junioreiden SM-karsintasarjaan sekä Suomen Cupiin, johon MP:n edustusjoukkue osallistuu. Molemmissa sarjoissa pelit alkavat jo tammikuun lopussa ja Mikkelistä puuttuu tällä hetkellä olosuhteet, joissa näitä otteluita voisi talviaikaan varmuudella pelata. Urpolan tekonurmi on tällä hetkellä ainoa paikka, jossa otteluita talvella pystytään pelaamaan, mutta sekin edellyttää tietysti suhteellisen leutoa ja vähälumista talvea.

Lehtien palstoillakin uutisoidussa täysimittaisen jalkapallohallin rakentamisen siirtyminen hamaan tulevaisuuteen on myös tästä näkökulmasta erityisen huono uutinen mikkeliläiselle jalkapallolle ja samaa asiaa harmittelevat myös Wilkman ja Graciano.

Toiminnanjohtaja Mika Roivas odottaa, että kaupunki saisi parannettua harrastajamäärässä kaupungin ykköslajin, jalkapallon, talviharjoitusolosuhteita.

– Käyttäjämäärät kuplahallissa on todella suuret. Pelkästään jalkapallon rekisteröityjä pelaajia Mikkelissä oli viime vuoden vaihteessa 1268. Tämän lisäksi kuplahallissa on myös muita käyttäjiä, kuten Bouncers ja MAHL.

– Viime sunnuntaina vietimme kuplassa MP -päivää ja tuli todettua, että esimerkiksi hallin wc-tilat ovat todella heikossa kunnossa. Aikaisemminkin esillä olleet hallin romahtamiset myös huolestuttavat. Nyt on kuitenkin talvi tulossa ja hallin käyttö tulee olemaan todella suurta.

– Heti alkuvuodesta meillä on tulossa A-junnujen SM-karsintasarjan sekä edustuksen Suomen Cup otteluita. Näissä emme pysty vastaamaan vaatimuksiin, mikäli sää ei salli Urpolassa pelaamista. Siinä tapauksessa joudumme siirtämään kotiottelut johonkin muualle ja tämä taas aiheuttaa huomattavia lisäkuluja. Toivottavasti kelit suosivat ja kaupunki pitää Urpolan pelikunnossa myös tammi-helmikuussa.