JUNIORIT: MP satsaa junioreiden fysiikkavalmennukseen


Valmennuspäällikkö Matti Kuitunen ja fysiikkavalmentaja Tuula Penttinen aloittavat yhteistyön.

Mikkelin Palloilijat jatkaa panostuksiaan juniorityöhön, kun fysioterapeutti Tuula Penttinen aloittaa junioreiden fysiikkavalmentajana. Penttinen aloittaa ensin P12-P17 -ikäluokissa, joissa hän on auttamassa ja tukemassa valmentajia. Lisäksi hän tekee linjan seuran fyysiseen valmennukseen eri ikäluokille.

Valmennuspäällikkö Matti Kuitunen on todella tyytyväinen, kun seuraan saadaan myös jalkapallon ulkopuolelta osaajia.

– Ammattitaidon lisäksi etsimme meidän toimintaamme sopivia tyyppejä ja Tuula on varmasti sellainen. Hän tuo uutta näkemystä ja kokemusta toimintaamme sekä pystyy varmasti kehittämään meidän junioreitamme.

– Meillä on tarkoitus kehittää entisestään meidän junioritoimintaamme ja tämä on yksi suunniteltu askel. On tärkeää saada junioreiden fyysinen valmennus kuntoon ja Tuula pystyy tässä meitä varmasti auttamaan.

– Ensiksi keskitytään vanhempiin ikäluokkiin ja Tuula on mukana harjoituksissa apuna ja vetämässä fyysisiä harjoitteita. Tämän jälkeen otetaan ohjelmaan myös nuoremmat ikäluokat.

Etelä-Savon urheiluakatemiassa fysioterapeuttina toimiva Tuula Penttinen on harrastanut monipuolisesti yleisurheilua sekä valmentanut yleisurheilupuolella kymmenisen vuotta. Akatemiassa hän on tehnyt jo yhteistyötä jalkapalloilijoiden kanssa, joten laji ei ole vieras.

– Tarkoitus on laittaa seurassa junioreiden fyysinen valmennus kuntoon ja luoda linja, mitä missäkin ikäluokassa fyysisellä puolella tehdään. Tässä samalla varmasti opin itsekin ja seurakin oppii.

– Tärkeimmissä roolissa on toimiva yhteistyö. Tarkoitus on tehdä MP:n junioreista nopeampia, vahvempia ja ennen kaikkea terveempiä urheilijoita. Tarkoitus on halukkaille järjestää myös hyvinvointivalmennusta, jolla pyritään ennaltaehkäisemään loukkaantumisia sekä kehittämään harjoittelua yksilöllisempään suuntaan.