JUNIORIT: MP jatkaa panostustaan juniorivalmennukseen


 

Ozeias Graciano, Mari Kokkonen ja Mika Pasanen

Mikkelin Palloilijat on linjannut strategiassaan tehostavansa seuran junioritoimintaa tavoitteena sekä pelaajamäärien että toiminnan laadun nostaminen. Nyt tehtävä lisäpanostus tukee seuran pitkän aikavälin suunnitelmaa.

Matti Kuitunen keskittyy jatkossa pelkästään seuran pelaajakehityspäällikön toimeen ja hänen avaintehtävänä on seuran pelaajakehitys sekä hän kantaa kokonaisvastuun pelaajapolun toiminnosta B-junioreihin saakka. Kuitunen auttaa ja tukee valmentajia sekä harjoitustapahtumissa että sisäisen valmentajakoulutuksen avulla.

– Nyt meidän valmennuksen rakenne näyttää hyvältä ja meillä on ammattitaitoiset tekijät joka ikäluokassa. Suurimmalla osalla valmentajista on MP -pelaajatausta ja tämä antaa hyvät pohjat tekemiseen.

– Teemme rakennustyötä maltilla ja harkiten. Nyt olemme saaneet taas tärkeitä palasia paikoilleen ja tästä on hyvä jatkaa kohti uutta kautta.

PU-62:ssa sekä tyttöalue- ja maajoukkueissa hyvää työtä tehnyt Mari Kokkonen toimii jatkossa B-junioreiden päävalmentajana.

– Mari tuo ulkopuolista näkemystä meidän toimintaamme ja hänellä on loistavaa kokemusta tyttöpuolelta aina maajoukkueista asti. Nyt hän saa varmasti uusia haasteita, kun hyppää mukaan poikapuolelle, ennakoi pelaajakehityspäällikkö Matti Kuitunen.

Viimeiset kolme kautta edustusjoukkueen puolustuksessa pelannut ja viime kaudella C15 -junioreiden päävalmentajana ollut Ozeias Graciano tulee toimimaan jatkossa MP:n A -nuorten päävalmentajan pestinsä lisäksi junioripuolella akatemia- ja lisäryhmävalmentajana. Juniorivalmennuksen ohella hän toimii myös edustusjoukkueen valmennusryhmässä päävalmentaja Janne Wilkmanin apuna osallistuen mm. aamuharjoitusten vetämiseen sekä yksilövalmennukseen.

– Ossi entisenä MP:n pelaajana omaa sinisen sydämen ja tietää seuran tavat toimia. Hän teki viime kaudella hyvää työtä C15 -joukkueen ja akatemian kanssa, joten tämä on hyvä jatkumo Ossin valmentajan uralla, kertoo Matti Kuitunen.

– Loimme viime kaudella toimivan mallin, jossa A -nuorten päävalmentaja on osa edustusjoukkueen valmennustiimiä ja olimme tyytyväisiä tähän ratkaisuun. Ossi on tehnyt jo pelaamisensa ohella hienoa työtä juniorivalmennuksessa. Hän on todella motivoitunut itsensä kehittämisessä ja tuntee junioripelaajat, joten hän oli luonteva ratkaisu tähän rooliin, kertoo edustusjoukkueen päävalmentaja Janne Wilkman.

Kaksi vuotta hankekoordinaattorina ”Hyvää seuraa” -hankkeessa seurassa toiminut Mika Pasanen aloittaa marraskuun alussa MP:n junioripäällikkönä. Lisäksi Pasanen toimii ikäluokkavastaava F9-E11 -junioreissa sekä E11 -junioreiden päävalmentajana.

– Mika on käynyt läpi kaikki seuran junioriluokat ja pelannut edustusjoukkueessakin. Hän on ollut pari vuotta jokapäiväisessä toiminnassa mukana, joten toimintaympäristö on hänelle todella tuttu ja lisäksi opettajatausta on hyväksi. Lisäksi hän aloittaa huomenna UEFA B -kurssin. Seurassa on tarkoitus satsata pienempään päähän ja tässä Mika sekä Kurjen Kimmo (nappulapäällikkö, HIPPO-Naperofutis-F8) ovat isossa roolissa, sanoo Kuitunen.