JUNIORIT: Mikä on Lumme-Liiga?


Lumme-Liiga liikuttaa lapsia ympäri Etelä-Savoa.

Lumme-Liiga on Lumme Energian ja Mikkelin Palloilijoiden järjestämä matalankynnyksen jalkapalloturnaus, joka on suunnattu 7–11-vuotiaille lapsille. Lumme-Liigaa pelataan ympäri vuoden. Lumme-Liigassa viheriölle kirmaa niin tyttöjä kuin poikiakin. Kaikkiaan turnauksissa on mukana 25–35 joukkuetta. Turnauksissa on mukana joukkueita Mikkelistä, Juvalta, Kangasniemeltä, Ristiinasta, Mäntyharjulta, Haukivuorelta ja Pieksämäeltä.

Ison joukkuemäärän ansioista yksittäinen Lumme-Liiga-turnaus liikuttaa satoja lapsia ja vastaa niin Lumme Energian kuin Mikkelin Palloilijoidenkin arvoja. Molemmat haluavat olla liikuttamassa ja edistämässä nuorten liikkumista sekä hyvinvointia.

“Lumme-Liiga ja yhteistyö Mikkelin Palloilijoiden kanssa on konkreettinen esimerkki kumppanuudesta, jossa työtä tehdään pitkäjänteisesti ja lasten ja nuorten hyvinvointia lisäävästi. Aidossa yhteistyökumppanuudessa molemmat osapuolet hyötyvät toisistaan ja kehittyvät matkan varrella. Tässä yhteistyössä on hienoa olla mukana”, toteaa Lumme Energialta Johanna Viskari.

“Moni lapsi pelaa Lumme-Liigassa ensimmäiset pelinsä, kokee voittoja, tappioita sekä ennen kaikkea saa yhteisiä hienoja kokemuksia pelikavereiden kanssa. Etelä-Savossa pelattavissa turnauksissa on siis todellista elämänenergiaa”, jatkaa Viskari.

Lumme-Liigaa voi seurata Lumme Energian sekä Mikkelin Palloilijoiden nettisivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa!