JUNIORIT: Etelä-Savon työterveyden talenttiryhmässä pelaajat kehittyvät


Eero ja Onni tekemässä nopeusharjoitetta.

MP:n päävalmentaja Janne Wilkmanin ja pelaajakehityspäällikkö Matti Kuitusen toimesta -01,-02,-03- vuotiaiden ikäluokista on koottu kymmenen nuoren pelaajan Estt-talenttiryhmä, joka keskittyy kerran viikossa pelaajien yksilöllisten fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen, terveyden- ja palautumisen merkityksen huomioimiseen yksilöllisessä harjoittelussa.

Yksilöllinen pelaajien kehittäminen alkoi ryhmässä testauksen ja henkilökohtaisten harjoitusohjelmien luomisella painottuen fyysisten ominaisuuksien parantamiseen. Harjoittelussa ryhmä on kilpailukauden aikana keskittynyt nopeuden ja nopeusvoiman kehittämiseen kenttäharjoittein.

– Olen kyllä hyötynyt harjoittelusta ja etenkin nopeuteni on kehittynyt huomattavasti, toteaa C-15 joukkueen Miro Kekkonen.

Kuntosalisaliharjoitteisiin ryhmä on myös päässyt tutustumaan kauden myötä. Tällöin pelaajat ovat keskittyneet harjoitteissa kehittämään lisävoiman tuottamista jalkoihin, keskivartaloon, lihastasapainon kehittymiseen ja huoltaviin harjoitteisiin.

– Ryhmä on ollut hyvä lisä pallollisiin treeneihin. Fyysiset ominaisuudet kehittyvät paremmin ja ryhmässä on pyritty kehittämään pelaajien yksilöllisiä fyysisiä tarpeita, kertoo B-juniori Veeti Seppänen.

Ryhmässä harjoittelevat Niila Forsell, Niko Hytönen, Onni Ikonen, Miro Kekkonen, Topi Keskinen, Leevi Leinonen, Arttu Loukiainen, Veeti Seppänen sekä Eero Ylönen.