Huom! Mikkeli: Yhdessä pareMPi – esittelyssä työharjoittelija Joni Hämäläinen


Tule osaksi MPläisyyttä! MP ei ole vain jalkapalloseura, vaan yhteisö, jossa jokainen tuntee olevansa riittävä ja arvokas. Yhteistyökumppanimme HUOM Mikkeli on ollut vahvasti mukana toiminnassamme useita vuosia. Me MPläiset ja Huomilaiset haluamme olla läsnä niin arjessa kuin vapaa-aikana. Yhdessä olemme HUOMattavasti pareMPia!

Muutama viikko sitten teimme juttua seuratoimija Emmi Ehrnroothista ja siitä, mitä kaikkea hänen roolinsa seurassamme kuuluu. Tällä kertaa esittelyvuorossa on kesän aikana seurassamme toiminut työharjoittelija, Joni Hämäläinen.

Tervehdys! Olen siis Joni Hämäläinen, alun perin kotoisin Mikkelistä, mutta 2018 syksyllä muutin Jyväskylään opintojen perässä. Nyt syksyllä lähtee näin ollen neljäs ja (toivon mukaan) viimeinen vuosi tradenomiopintoja käyntiin. Opintoni ovat painottuneet urheiluliiketalouteen, joten Mikkelin Palloilijat harjoittelupaikkana sopi koulutukseeni erinomaisesti. Pääsin aloittamaan työharjoittelun juuri ennen kauden alkua, toukokuun alussa ja olin tiiviisti mukana seuran toiminnassa aina runkosarjan päättymiseen saakka. Harkan jälkeen olemme jatkaneet MP:n kanssa vielä yhteistyötä ja teen myös opinnäytetyöni seuralle.

Mikkelin Palloilijat sopi, kuten aiemmin mainitsinkin opintojeni vuoksi, työharjoittelupaikaksi erinomaisesti. Lisäksi oma mielenkiinto jalkapalloa ja seurajohtamista sekä urheilumarkkinointia kohtaan on suurta, joten MP harkkapaikkana tuntui juuri itselle sopivalta. Kesän aikana pääsin hyödyntämään opiskeluideni aikana oppimaani käytäntöön sekä pääsin myös näkemään, mitä seuran johtaminen todellisuudessa on ja mitä se vaatii.

Harjoittelun aikana pääsin tekemään seuran toimintaan liittyviä asioita paljon ja monipuolisesti. En kehtaa ruveta kaikkia tehtäviäni tässä listaamaan, mutta päällimmäisinä mieleen on kuitenkin jäänyt tapahtumatuotantoon liittyvät asiat, eli pelipäivät sekä markkinointiviestintä. Pelipäivät ja niihin liittyvät järjestelyt olivat mielestäni mukavaa puuhaa, näin saatiin myös katsojille mieluisat puitteet tulla Urskiin pelejä seuraamaan. Sosiaaliseen mediaan pääsin tekemään melko paljon kesän aikana sisältöä, sillä olin vastuussa muun muassa Huom!:n kanssa tehdyistä somenostoista sekä hoidin paljon myös ennakkohaastatteluita.

Tuo neljä ja puoli kuukautta, mitä harjoitteluni kesti, tuntui menevän ohi todella nopeasti. Eikä se ole kyllä ihmekään, kun ottaa huomioon millaista porukkaa toimistolla päivittäin pyörii töitä tekemässä, hyvässä seurassa tuntuu aika menevän aina nopeasti. Kuitenkin harjoittelun jälkeen minulle jäi niin seurasta, sen toimijoista, kuin myös itse harkasta todella positiiviset mielikuvat. Mikkelin Palloilijat on seura, jossa tehdään töitä tosissaan ja tehokkaasti, mutta kuitenkin aina pieni pilke silmäkulmassa.

Kiitokset vielä Roballe & koko seuralle työharjoittelusta sekä kaudesta! Joukkue taisteli hienosti viimeisessä pelissä JIPPO:a vastaan voiton, joten MP nähdään myös ensi kaudella Ykkösessä!