Huom! Mikkeli: Yhdessä pareMPi – esittelyssä Jorma Immonen


Viime vuonna Jore sai 70-vuotissyntymäpäivälahjaksi kauden 2020 pelipaidan numerolla 70.

Tule osaksi MPläisyyttä! MP ei ole vain jalkapalloseura, vaan yhteisö, jossa jokainen tuntee olevansa riittävä ja arvokas. Yhteistyökumppanimme HUOM Mikkeli on ollut vahvasti mukana toiminnassamme useita vuosia. Me MPläiset ja Huomilaiset haluamme olla läsnä niin arjessa kuin vapaa-aikana. Yhdessä olemme HUOMattavasti pareMPia!

Jorma ”Jore” Immonen on varmasti monelle Mikkelin Palloilijoiden kanssa tekemisissä olevalle vähintään jollain tapaa tuttu nimi. Mutta vaikkei olisikaan, niin ei hätää, sillä tällä kertaa Mikkelin Palloilijoiden seuratoimijoista esittelyvuorossa on ikinuori seitsemänkymppinen, MP:n kunniagalleriaankin kuuluva, Jore.

Jorma Immonen on ollut jalkapallopiireissä tiiviisti mukana pienestä pojasta pitäen, miehen omien muistojen mukaan jalkapallo harrastuksena tuli osaksi elämää noin 7-8 -vuotiaana. Vuonna 1950 syntynyt Varkauden kasvatti saapui Mikkeliin vuonna 1970, parikymppisenä suorittamaan varusmiespalvelua, pelaten aluksi Kissojen riveissä.

– Kissoissa tuli pelattua vuoteen 1976 asti ja sitten MP:hen siirryin vuonna 1977, Immonen kertaa.

Kentällä tehtyjen urotöiden lisäksi Jore on paiskinut, ja paiskii edelleen, valtavasti hommia myös sen ulkopuolella. Mikkelin Palloilijoiden päävalmentajana hän toimi yhteensä seitsemänä vuonna, jonka lisäksi on toiminut valmentajana myös seuran naisten- sekä junioreiden joukkueissa.

– Neljä vuotta toimin edustusjoukkueen valmentajana liigassa sekä kolme vuotta Ykkösessä. A- ja B-junioreita valmensin yhteensä nelisen vuotta. MP:n naisjoukkuetta tuli valmennettua ekana, Jore muistelee.

Pelaaja- ja valmentajahommien lisäksi mies on nähty töissä myös seuran toimiston puolella. Jorella on siis arvostettavan pitkä ja laaja-alainen yhteinen historia seuran kanssa.

– Melko samanlaistahan tämä on ollut. Itsekin, kun olin töissä täällä toimiston puolella, niin näin millaista se on, niin siinä mielessä ollut mukava auttaa Robaa, kun tietää, että erityisesti ottelutapahtumissa lisäkäsiä tarvitaan. Toiminta totta kai menee koko ajan enemmän ja enemmän ammattimaisempaan suuntaan.

Jore on seurassamme vielä nykypäivänäkin isossa roolissa, varsinkin juuri ottelutapahtuman luomisessa. Jokaisena pelipäivänä mies polkaisee pyörällään aina ajoissa toimistolle, heti valmiina ripustelemaan ja asettelemaan kumppanimainoksia ympäri Urskia. Vuosien varrella MP:n B-juniorit ovat olleet tiiviisti myös apuna Urheilupuiston juoksuradoilla olevien mainosten laittamisessa, josta Jore on ollut mielissään.

– Siinä mielessäkin pelipäivinä on ollut kivaa olla täällä aina pyörimässä, kun tulee sitten samalla pelaajat, valmentajat ja junioritkin tutuiksi. Parasta seurassa ja sen toiminnassa mukana olemisessa on ollut mukava porukka ja hyvä yhteishenki kaikessa tekemisessä, Immonen toteaa.