Go On -ENNAKKO: Vieraissa vastassa HIFK


Otteluennakon tarjoaa: Go On

Ennakko: HIFK-MP
pe 21.4. klo 18.30 Bolt Arena, Helsinki

MP matkaa taas huomenna pääkaupunkiin, missä Bolt Arenan muovilla vastaan asettuu vielä viime kaudella Veikkausliigassa pelannut HIFK. Joukkueet kohtasivat helmikuun alussa Ykköscupin merkeissä Mikkelin jalkapallohallissa, missä helsinkiläiset olivat 0-2 -lukemin parempia. Edellinen virallinen kohtaaminen on niinkin kaukaa kuin kaudelta 2013, jolloin joukkueet pelasivat Kakkosen Itäisessä lohkossa.

Molemmat joukkueet aloittivat viime viikonloppuna Ykkösen 0-2 -tappioilla, kun HIFK hävisivät kotiottelun Gnistanille ja MP vieraspelin KäPa:lle. Näin joukkueet löytyvät Ykkösen sarjataulukon hänniltä.

Sami Okkosen valmentama HIFK:n preseason meni hyvin, sillä yhdestätoista pelatusta ottelusta IFK voitti viisi, kaksi peliä päättyi tasan ja tappioon päättyi neljä. Ykköscupissa HIFK eteni neljän joukkoon, mutta välierissä Gnistan kaatoi punapaidat. Edellisen kerran HIFK pelasi Ykköstä kaudella 2018. Vaikka HIFK ei ole viralliseksi tavoitteeksi ilmoittanut nousua Veikkausliigaan, niin seura on tehnyt kovia hankintoja joukkueeseensa. Murheellisesti viime kaudesta HIFK on muuttunut lähes täysin, sillä joukkueessa jatkavat ainoastaan Mosawer Ahadi, Obed Malolo, Eetu Puro sekä tällä viikolla jatkosopimuksen tehnyt Aatu Kujanpää. Nimekkäimpiä hankintoja ovat entinen Huuhkaja-toppari Paulus Arajuuri sekä paluumuuttajat Matias Hänninen, Tiquinho ja Sakari Tukiainen. Joukkueesta löytyy myös kolme viime kausina MP:ssä pelannutta pelimiestä: puolustaja Jarkko Heimonen, hyökkääjä Antti Ulmanen sekä toppari Iiro Äijö. HIFK koki tappion lisäksi kovia Gnistan-ottelussa, sillä useampi pelaaja joutui jättämään pelin kesken loukkaantumisten takia. Avaustappion jälkeen MP:llä on huomenna varmasti vastassa ärsytetty kotijoukkue, joka haluaa ottaa avausvoiton hienosti kannustavan kotiyleisönsä edessä.

MP:n tappiollinen sarja-avaus KäPa:n vieraana jätti paljon toivomisen varaan, mutta myös jossittelua. MP sai ottelun 85. peliminuutilla rankkarin. Tobin keskelle laukoma rankkari pysähtyi KäPa:n maalivahti Luka Nokelaisen jalkoihin ja siitä seuranneesta vastahyökkäyksestä kotijoukkue iski ottelun lopullisen niitin, 2-0. Huomenna MP lähtee altavastaajana HIFK:n vieraaksi, mutta tavoitteena on iskeä kauden avausmaali ja tuoda mukana Mikkeliin muutakin kuin kokemusta. MP:n kokoonpanoon ei tule merkittäviä muutoksia verrattuna sarja-avaukseen verrattuna. Väinö Vehkonen on vielä huomisen pelikiellossa ja aikalailla samat pelimiehet ovat sivussa loukkaantumisten takia kuin viime sunnuntaina.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa huomenna tiukkaa kamppailua.

– KäPa -pelissä oli paljon hyviä asioita, joita voidaan ottaa mukaan seuraaviin peleihin, esimerkiksi prässin toimiminen taitavaa joukkuetta vastaan. Myös hyökkäyssuuntaan oli onnistumisia, vaikka ei saatu luotua kovinkaan montaa vaarallista maalipaikkaa. Tappiosta huolimatta pelissä oli silti positiivisia juttuja, joita jalostamme.

– Huomenna on vastassa hyvä joukkue, jossa on paljon tuttuja pelaajia, kuten Heimonen ja Äijö. HIFK aloitti kautensa samanlailla kuin mekin, joten mielenkiintoinen matsi on tulossa, kun kaikki tietävät, miten tärkeitä kaikki pisteet Ykkösessä ovat.

– Meillä on aikalailla samat miehet käytössä kuin sarja-avauksessa, joten ihan hyvä tilanne siinä mielessä. Konstit HIFK:n kaatoon on olemassa, kunhan puolustamme hieman paremmin tietyt tilanteeet.

Huomisen kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: HIFK-MP 1,41 – 4,55 – 6,60.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
7. Samuli Hölttä
8. Niklas Leinonen
9. Peetu Kerminen
10. Egzon Avdi
11. Rasmus Lehtonen
12. Jonne Uronen (mv)
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
17. Valtteri Nikulainen
19. Tobi
20. Niklas Orjala
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
26. Joona Kuismala
27. Otto Ruoppi
77. Joona Juntunen