Go On -ENNAKKO: Odotus on ohi – huomenna alkaa Ykkönen


Otteluennakon tarjoaa: Go On

Ennakko: KäPa-MP
su 16.4. klo 18.00 Brahen kenttä, Helsinki

Todella pitkä preseason on taas kerran ohi ja huomenna Ykkönen 2023 pyörähtää MP:n osalta käyntiin. Ykkösen avauskierroksen viimeinen ottelu pelataan Helsingissä, missä Brahen kentällä MP saa vastaansa sarjanousija Käpylän Pallon. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran Kakkosen A-lohkossa kaudella 2016, jolloin KäPa voitti kotiottelunsa 3-2 ja Urskissa päädyttiin 1-1 -tasapeliin.

KäPa on tullut viime vuosina tutuksi Kakkosen seurana, joka tekee todella hyvää juniorityötä. Viime kauden päätteeksi tämä hieno työ sai loistavan palkinnon, kun KäPa:n ja JIPPO:n välinen taistelu lohkovoitosta ratkesi nousukarsintasarjan päätöspelissä, kun nuori helsinkiläisjoukkue haki 0-1 -vierasvoiton Joensuusta ja nousu Ykköseen varmistui. KäPa pelasi edellisen ja ainoan kerran Ykkösessä kaudella 2008. Silloin joukkue voitti vain kolme ottelua ja putosi takaisin Kakkoseen. Nyt KäPa on tullut jäädäkseen Suomen toiseksi ylimmälle sarjatasolle. Joukkueen viime vuotinen runko on säilynyt hyvin kasassa ja sitä on vahvistettu jo Ykkösessä taitonsa näyttäneillä pelaajilla. Joukkueeseen ovat liittyneet mm. monipuolinen Pasi Forsman, puolustaja Roope Huhtala sekä kokenut puolustaja Juri Kinnunen. Helsinkiläisten hyökkäys vahvistui viime viikolla japanilaisella Takanori Yokochilla ja tällä viikolla italialaisella Filippo Begliardilla. KäPa on pelannut talven aikana vaihtelevasti. Ykköscupissa he menivät jatkoon kaataen TPS:n vieraissa peräti 0-4 -lukemin, joten huomenna MP:llä on vastassa innokas ja arvaamaton vastustaja.

MP:n preseason meni tuloksellisesti erittäin huonosti, sillä yhdeksästä ottelusta joukkue voitti vain yhden, kolmesti pelattiin tasan ja viisi ottelua päättyi tappioon. Ykköscupin kaikki kolme ottelua päättyi tappioihin ja MP:ltä jäi maalikin tekemättä talven virallisissa otteluissa. Loppua kohti otteet harjoitusotteluissa olivat nousujohteisia, vaikka kiirastorstain JJK-ottelu kääntyi kahden maalin taukojohdosta 2-3 -tappioon. Viime aikoina MP:tä ovat vaivanneet sairastelut ja loukkaantumiset. Sarja-avauksesta on useampia poissaoloja näistä syistä. Lisäksi Väinö Vehkonen on kaksi ensimmäistä Ykkösen ottelua pelikiellossa, joten päävalmentaja Juha Pasojalla on paljon mietittävää kokoonpanonsa kanssa. Onneksi valinnan varaa ja vaihtoehtoja kuitenkin löytyy. Monet asiantuntijat ovat veikanneet MP:tä putoajien joukkoon, mutta nuori joukkue pyrkii näyttämään näiden asiantuntijoiden arvaukset vääriksi ja taistelee kynsin hampain Ykkösen sarjapaikasta. Huomenna lähdetään Helsinkiin avaamaan pistetiliä!

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa innolla huomista sarja-avausta.

– Hienoa aloittaa kausi pitkän preseasonin jälkeen! On myös mahtavaa päästä hallista ulkoilmaan harjoittelemaan sekä pelaamaan. Fiilis joukkueessa on ollut todella hyvä ja luottavaisin mielin lähdemme Helsinkiin hakemaan onnistumisia ja pisteitä.

– KäPa on nuorekas joukkue niin kuin mekin ja uskonkin pelistä tulevan kahden energisen joukkueen ottelu. Meillä on tapahtunut paljon hyviä asioita viime peleissä ja nyt pyritään saamaan lisää hyviä juttuja ja onnistumisia sekä minimoimaan turhat riskit omassa päässä. Jos pystymme toteuttamaan harjoituksissa käytyjä asioita lähemmäs 90 minuuttia, niin meitä on vaikea voittaa. Lähdemme siis tavoittelemaan pisteitä omalla hyvällä tekemisellä.

Ottelu on Pitkävedossa: KäPa-MP 1,79 – 3,90 – 3,75.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
7. Samuli Hölttä
8. Niklas Leinonen
9. Peetu Kerminen
10. Egzon Avdi
11. Rasmus Lehtonen
12. Jonne Uronen (mv)
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
17. Valtteri Nikulainen
19. Tobi
20. Niklas Orjala
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
27. Otto Ruoppi
28. Lauri Sahimaa
77. Joona Juntunen