Go On -ENNAKKO: Cup-junan matka käynnistyy Joutsenosta


Otteluennakon tarjoaa: Go On

Ennakko: Kultsu FC-MP
ke 26.4. klo 18.30 Joutsenon raviradan tekonurmi

Suomen Cup käynnistyy MP:n osalta huomenna keskiviikkona, kun 3. kierroksen otteluun matkataan Joutsenoon, missä Raviradan tekonurmella vastaan tulee Kaakon Kolmosessa pelaava Kultsu FC. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet Kakkosen A-lohkossa kaudella 2017, jolloin joutsenolaiset voittivat molemmat keskinäiset ottelut.

Kultsu on tähän mennessä kaatanut Cup -taipaleella FC Loviisan 1-2 sekä Liryn 0-6. Lauantaina Kultsu aloitti Kolmosen ottelut, kun vieraissa vastaan tuli FC LaPa. Lappeenrannan paikalliskamppailu päättyi 1-1 -lukemiin, vaikka Kultsu oli hallitsevampi osapuoli ja kolisutteli lopussa maalipuita. Kotijoukkue päävalmentaja Marko Kohosen johdolla haluaa varmasti huomenna tehdä kiusaa ja eikä tule päästämään MP:tä helpolla Cupin 4. kierrokselle.

Ykkösen avaustappion jälkeen MP paransi hienosti puolustuspeliään ja haki perjantaina tärkeät sarjapisteet 0-2 -voitolla HIFK:n vieraana Joslyn Luyeye-Lutumban sekä Otto Ruopin maaleilla. Viime kaudella MP hoiti hienosti nämä alempi sarjalaiset joukkueet Suomen Cupissa ja huomenna on tarkoitus jatkaa samaan malliin. Takin napit on pysyttävä kuitenkin tiukasti kiinni ja keskityttävä omaan tekemiseen, sillä yhtään mihinkään leijumiseen ei ole varaa. Kokoonpanoon tulee jonkin verran kierrätystä, sillä lauantaina pelataan taas Ykkösen tärkeistä sarjapisteistä, kun ohjelmassa on kauden ensimmäinen kotiottelu KPV:tä vastaan. Väinö Vehkonen pääsee taas pelaamaan, kun hän oli kaksi ensimmäistä Ykkösen peliä pelikiellossa. Osa nuoriso-osastosta ei voi huomenna pelata, sillä he ovat edustaneet MP/SavU:a jo tämän kauden Cupissa. Lisäksi muutama pelimies jättää huomisen vierasreissun kokonaan väliin, mutta mitään uusia vaivoja joukkueessa ei onneksi ole.

Päävalmentaja Juha Pasoja kierrättää huomenna kokoonpanoa.

– Hienoa, että päästään pelaamaan Suomen Cupia taas oikealla systeemillä eli voitolla jatkoon!

– Tavoite meillä on voittaa viimeinen peli Cupissa, mutta kierros kerrallaan edetään ja nautitaan matkasta. Vastassa kolmannella kierroksella on Kultsu, joka pelaa pari sarjaporrasta alempana, mutta kuten Cupin luonne on, niin kaikista vaikeimmat pelit on juuri nämä, varsinkin henkisellä puolella.

– Me tulemme antamaan peliaikaa niille, jotka eivät ole vielä pelanneet sarjapeleissä paljoakaan. Samalla nämä pelaajat pääsevät näyttämään valmiuden esiintyä myös Ykkösen peleissä avauksessa ja kentällä. Asenne on tärkeintä, kun kentällä toteutetaan yhteisiä sovittuja asioita ja sitä kautta matka jatkuu seuraavalle kierrokselle.

Huomisen kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
3. Väinö Vehkonen
7. Samuli Hölttä
8. Niklas Leinonen
9. Peetu Kerminen
10. Egzon Avdi
11. Rasmus Lehtonen
12. Jonne Uronen (mv)
15. Joel Laitinen
17. Valtteri Nikulainen
19. Tobi
20. Niklas Orjala
23. Eero Ylönen
27. Otto Ruoppi
28. Lauri Sahimaa
30. Timi Heikkinen (mv)
45. Veikko Karttunen
77. Joona Juntunen