EST Palvelut -RAPORTTI: Tappio Pihlajamäessä


Otteluraportin tarjoaa: EST Palvelut

PK-35 ja MP pelasivat kiihkeän Ykkösen kamppailun. (Kuva: Kalevi Hämäläinen)

29.5.2022 Ykkönen: PK-35-MP 2 – 0(1-0)

Maalit:
38. Olmes Garcia rp. 1-0
90+7. Tommi Tainio rp. 2-0

MP:n kokoonpano:
Otto Huuhtanen, Jarkko Heimonen, Väinö Vehkonen (71. varoitus + 90+6. varoitus = ulosajo), Samuli Hölttä, Arjan Goljahanpoor, Joslyn Luyeye-Lutumba, Nuutti Laaksonen, Antti-Pekka Kesonen, Topi Keskinen, Jonathan Dunyin (73. varoitus), Juuso Liukkonen (88. varoitus)

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Vaillance Nihorimbere, Jesse Jäppinen, Eero Ylönen, Jesse Kilpeläinen, Juuso Tarvainen, Kevin Beugre

Vaihdot:
46. Antti-Pekka Kesonen <-> Juuso Tarvainen
46. Arjan Goljahanpoor <-> Kevin Beugre
84. Nuutti Laaksonen <-> Eero Ylönen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään jatkui Ykkösen kamppailut, kun MP matkusti PK-35:n vieraaksi Pihlajamäkeen. Kiihkeä ottelu oli hyvin kaksijakoinen; ensimmäistä jaksoa hallitsi kotijoukkue ja toista vieraat. Maalinteossa onnistui vain kotijoukkue kahdesta rankkarista ja näin tärkeät pisteet jäivät Helsinkiin 2-0(1-0) -lukemin.

Ensiminuuteilla vieraat olivat vielä pelissä jotenkin mukana, mutta sitten peli oli aika lailla PK-35:n hallussa. 6. peliminuutilla nähtiin ensimmäinen maalipaikka, kun Noah Kaijasilta pääsi laukomaan, mutta Otto Huuhtanen koppasi varmasti etukulmaan suuntautuneen laukauksen. Vaikka puna-musta kotijoukkue piti enemmän palloa, niin mitään kovin vaarallista he eivät saaneet aikaan ja peli pyöri pääsääntöisesti MP:n muodon ulkopuolella. Puolen tunnin molemmin puolin Antti-Pekka Kesonen pääsi laukomaan; ensimmäinen laukaus meni ohi ja toisen Rafael Zbinden kotijoukkueen maalilla torjui helposti. 38. peliminuutilla kotijoukkue pääsi yrittämään maalintekoa rankkarista, kun Kesonen kopautti Mustafa Beyain nurin ja erotuomari Pietu Niinimäki tuomitsi tilanteesta rankkarin. Olmes Garcia laukoi rankkarin varmasti maaliin ja vei kotijoukkueen 1-0 -johtoon. Juuri ennen taukoa Pauli Kuusijärvellä oli vielä mahdollisuus tuplata kotijohto, mutta hänen laukauksensa sivuvapaapotkun jälkitilanteesta meni reilusti yli. Tauon viettoon mentiin maalin kotijohdossa.

MP teki tauolla kaksi vaihtoa, kun Juuso Tarvainen ja Kevin Beugre korvasivat Antti-Pekka Kesosen ja Arjan Goljahanpoorin. Vieraat aloittivatkin toisen jakson pirteästi ja kolmannella peliminuutilla Joslyn Luyeye-Lutumba pelasi Beurgre takatolpalle hyvään maalipaikkaan, mutta hyökkääjän laukaus avopaikasta meni niukasti tolpan väärälle puolelle. Kesken vieraiden painostuksen PK-35 pääsi hyvään vastahyökkäykseen ja Kaijasilta oli loistavassa maalipaikassa, mutta Otto Huuhtanen MP:n maalilla teki hyvän jalkatorjunnan ja näin vieraat pysyivät vielä iskuetäisyydellä. Jarkko Heimosen kulmista ja vapaapotkuista MP sai hyviä hässäköitä kotijoukkueen maalille, mutta tänään ei oikein pallokaan pomppinut vieraille ja pallo pysyi maaliviivan väärällä puolella. Pari minuuttia ennen täyttä aikaa vieraat saivat pallon melkein maaliin, mutta tuloksena oli vain iso torikokous ja varoitus Juuso Liukkoselle, joka oli tasoittaa pelin. Lopussa MP panosti hyökkäykseen ja pelin painopiste oli kotijoukkueen kenttäpuoliskolla, mutta paineesta huolimatta kunnon maalipaikkoja ei enää nähty. Aivan loppuhetkillä kotijoukkue hyökkäsi nopeasti vastaan, tuloksena oli PK:lle rankkari ja Väinö Vehkoselle ulosajo toisella varoituksella. Tommi Tainio viimeisteli rankkarin varmasti maaliin ja tähän pelikin päättyi, 2-0. Näin MP joutui kotimatkalle ilman sarjapisteitä ja PK-35 otti kauden avausvoittonsa.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen siihen, että joukkue paransi toisella jaksolla esitystään, mutta maalit jäivät tänään harmittavasti tekemättä.

–  Ensimmäinen jakso oltiin vähän välissä ja etäisyydet kasvoivat isoiksi. Tätä PK pystyi sitten hyödyntämään. Puolustimme kuitenkin suhteellisen hyvin ja ei kotijoukkue saanut montaa maalipaikkaa.

– Toinen jakso oli sitten taas meidän hallintaamme ja kotijoukkue sai vain muutaman vastahyökkäyksen. Tänään ei vaan pomppinut meille ja maalit jäivät tekemättä.

– Ei tässä kuitenkaan auta päätä pensaaseen työntää, vaan jatketaan kovaa työntekoa, niin kyllä niitä maaleja ja pisteitä tulee!

Kalevi Hämäläisen kuvia ottelusta löytyy täältä ja kotijoukkueen näkemys ottelusta täältä.

Seuraavan kerran Ykkösen sarjapisteistä MP pelaa viikon päästä sunnuntaina, kun ohjelmassa on vieraspeli EIF:iä vastaan Tammisaaressa.

Ruudun ottelukooste: