EST Palvelut -RAPORTTI: SJK Akatemia haki pisteet Urskista


Otteluraportin tarjoaa: EST Palvelut

MP ja SJK AKatemia kävivät kovan väännön sarjapisteistä. (Kuva: Jukka Laitinen)

24.9.2022 Ykkönen, alempi jatkosarja: MP-SJK Akatemia 1 – 2(0-2)

Maalit:
2. Jonathan Muzinga 0-1
38. Muzinga 0-2
55. Samuli Hölttä (Jarkko Heimonen) 1-2

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Vaillance Nihorimbere, Samuli Hölttä, Arjan Goljahanpoor, Nuutti Laaksonen, Topi Keskinen, Jan Heinonen (70. varoitus), Jonathan Dunyin, Jesse Kilpeläinen, Kevin Beugre (43. varoitus), Juuso Liukkonen

Vaihtopelaajat:
Daniel Skretteberg, Jarkko Heimonen, Antti-Pekka Kesonen, Valtteri Nikulainen, Eero Ylönen, Juuso Tarvainen, Haruna Abubakar

Vaihdot:
46. Jesse Kilpeläinen <-> Jarkko Heimonen
46. Arjan Goljahanpoor <-> Juuso Tarvainen
81. Vaillance Nihorimbere <-> Antti-Pekka Kesonen
87. Juuso Liukkonen <-> Eero Ylönen (90+4. ulosajo)

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Samuli Hölttä

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään MP:llä oli ohjelmassa kauden kolmanneksi viimeinen ottelu, kun syksyisessä Urskissa vastaan tuli SJK Akatemia Seinäjoelta. Vauhdikas ottelu alkoi vieraiden komennossa ja MP:llä oli vaikeuksia päästä peliin mukaan. Kahden maalin tappioasemassa taas toiselle jaksolle lähtenyt MP ei saanut tänään tehtyä kuin yhden maalin ja todella tärkeät sarjapisteet lähtivät SJK:n farmin mukana Seinäjoelle 1-2(0-2) -lukemin.

Neljän ottelun voittoputkessa ollut MP joutui lähtemään otteluun muokatulla joukkueella, sillä vakioavauksen pelaajista Väinö Vehkonen sekä Joslyn Luyeye-Lutumba olivat pelikiellossa ja lisäksi flunssa vaivasi joukkuetta. Kotijoukkueelle ottelun alku olikin murheellinen, kun jo toisella peliminuutilla pallo oli MP:n maalissa. Vieraat hyökkäsivät nopeasti vastaan ja Oliver Günes eteni pallon kanssa vapauttaen vaarallisen Jonathan Muzingan, joka sijoitti pallon varmasti takanurkkaan osuen kolmannessa peräkkäisessä pelissä, 0-1. Avausmaalin jälkeen peli oli parikymmentä minuuttia aikamoista hakemista puolin ja toisin. Vieraat piristyivät ensin, mutta Günes laukoi ohi ja Aleksi Honka-Hallilla torjui sekä Kingsley Oforin että Oskar Pihlajan yritykset. MP:kin sai hiljalleen koneensa käyntiin ja kasvomaskissa pelanneen maalivahti Saku Kankaanpään maalilla nähtiin useampi lähellä piti -tilanne. Kankaanpää teki näyttävät jalkatorjunnat sekä Kevin Beugren että Juuso Liukkosen yrityksiin. Lisäksi Liukkosen laukauksen paluupallosta Vaillance Nihorimbere pääsi vielä laukomaan, mutta vieraiden puolustus liukui uhrautuvasti ja esti varman maalin synnyn vai ylittikö pallo jo maaliviivan. Molemmilla joukkueilla oli hyökkäyspäässä vaaralliset pitkät sivurajaheitot ja yhden tällaisen jälkeen vieraat iskivät iltapäivän toisen maalinsa 38. peliminuutilla. Terry Yegben pitkän heiton jälkeen pallon kimposi MP:n omista pelaajista tolppaan, Muzinga oli terävänä paluupallossa ja laukoi etukulmasta sisään, 0-2. Lisäajalla vielä molemmilla oli paikat maaleihin. Günes laukoi avopaikasta ohi ja MP:llä oli epäonnea, kun Arjan Goljahanpoor blokkasi Samuli Höltän kovan vedon. Tauon viettoon mentiin vieraiden kahden maalin johdossa, joka ei ihan kyllä vastannut ottelutapahtumia.

Tauolla MP suoritti kaksi pelaajavaihtoa, kun Jarkko Heimonen ja Juuso Tarvainen korvasivat Jesse Kilpeläisen ja Arjan Goljahanpoorin. Lisäksi MP muutti vähän ryhmitystään. Kotijoukkue aloittikin toisen jakson pirteästi. Heimosen kulmapotkut olivat tuoda kavennuksen, mutta Kevin Beugre puski yli. Heti perään Topi Keskinen riisti pallon ja laukoi kohti oikeaa alakulmaa, mutta Saku Kankaanpää sai kätensä väliin ja seurauksena oli vain kulmapotku. Lopulta MP:n kova rynnistys palkittiin 55. peliminuutilla. MP sai vapaapotkun reilusta 25 metristä ja Jarkko Heimonen asettui pallon taakse. Kankaanpää torjui eteensä Heimosen kovan laukauksen, mutta Samuli Hölttä oli ensimmäisenä paluupallossa ja laukoi maalin kattoon, 1-2. Vieraiden pitkät rajaheitot aiheuttivat vaikeuksia MP:lle ja yhden sellaisen jälkeen Muzinga pääsi yrittämään illan kolmatta maaliaan, mutta hänen puskunsa meni ohi. MP piti toisella jaksolla huomattavasti enemmän palloa ja loi muutamia tilanteita, mutta vierailla oli myös omat hetkensä. SJK Akatemia pelasi aikaa johtoasemassa ja onnistui viemään pelistä rytmiä. Erotuomarikolmikko ei tähän hidasteluun pahemmin puuttunut ja vieraat käyttivät tämän hyväkseen. MP yritti kovasti saada peliä tasoihin ja varsinkin Topi Keskinen oli vaarallinen, mutta kauden kymmenes maali jäi vielä tekemättä, kun Sami Sipola onnistui blokkaamaan Keskisen laukauksen kulmapotkuksi. Jan Heinonen pääsi kulmapotkun jälkeen yrittämään tasoitusosumaa, mutta laukaus meni niukasti ohi. Lopulta MP:n kova yritys ei tuonut tasoitusosumaa, joka olisi varmistanut Ykkösen sarjapaikan lopullisesti. Loppuvihellyksen jälkeen Urskissa nähtiin punainen kortti pitkästä aikaa, kun toinen avustava oli sitä mieltä, että Eero Ylönen käveli tarkoituksella häntä päin. Kun kaksi sarjakierrosta Ykkösen alempaa jatkosarjaa on jäljellä, niin ensimmäisen putoajan paikalla oleva PEPO on MP:tä kuusi pistettä takana ja lappeenrantalaisten maaliero on 19 maalia heikompi, joten MP:n Ykkösen sarjapaikka on jo ”aika” lähellä, mutta varmistus siihen otetaan ensi viikon sunnuntaina.

#7 Samuli Hölttä tekee ansaitun kavennusmaalin. (Kuva: Jukka Laitinen)

Päävalmentaja Juha Pasoja oli harmissaan, kun kaikki pelaajat eivät tänään olleet valmiita tärkeään peliin.

– Meidän porukassamme oli pelikieltojen ja sairastelun takia paljon muutoksia, ja ne vaikuttivat pelaamiseemme todella paljon. Ihmetytti kyllä kovasti, kun kaikki pelaajamme eivät olleet valmiita taisteluun.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä taas heikko, vaikka olihan meillä silloinkin paikat useampaankin maalin, mutta toisella jaksolla päästiin peliin paremmin kiinni, mutta ei saatu tänään tehtyä kuin yksi maali.

– Seinäjoen nuoret pelasivat hyvin ja varsinkin ensimmäisellä jaksolle he vaihtoivat tilanteet hyvin ja olivat teräviä maalipaikoissa toisin kuin me. Se on kuitenkin sanottava, että suurin osa vastustajan tilanteista lähti meidän hölmöistä hyökkäyspään ratkaisuista.

– Nyt huilitaan pari päivää ja sitten aloitetaan valmistautuminen ensi sunnuntain PEPO-peliin, jossa varmistetaan lopullisesti Ykkösen sarjapaikka ensi kaudeksi.

Laitisen Jukan pelikuvat löytyvät täältä ja vieraiden näkemys ottelusta täältä.

Kauden viimeinen kotiottelu on ohjelmassa ensi viikon sunnuntaina, kun PEPO Lappeenrannasta saapuu vieraaksi Urskin nurmelle.

Ruudun ottelukooste: