Timi Heikkinen, Joona Hiltunen, Peetu Kerminen, Arjan Goljahanpoor, Joslyn Luyeye-Lutumba, Antti-Pekka Kesonen, Kevin Beugre

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Topi Keskinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Ykkönen jatkui tänään Urskissa, missä MP sai vastaansa Gnistanin. Todella kosteissa olosuhteissa pelattu ottelu oli vauhdikas, mutta mitään jalkapalloilun hienouksia reilu 500 -päinen yleisö ei tänään nähnyt. Jos edellisen Ykkösen kotiottelun loppuhetkillä MP tuli tasoihin, niin tänään kotijoukkue sai maistaa samaa, sillä Gnistan tasoitti varsinaisen peliajan viimeisellä peliminuutilla ja sarjapisteet tasattiin 1-1(0-0) -lukemin.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja varsinkin Topi Keskinen aiheutti päänvaivaa Gnistanin alakerralle, jossa tehtiin myös pieniä pelipaikkamuutoksia, jotta Keskinen saataisiin kuriin. Ensimmäiseen seitsemään minuuttiin nuorukainen pääsi yrittämään maalintekoa kolmesti, mutta Jiri Koski vieraiden maalilla ehti aina eteen ja piti maalinsa puhtaana. Näiden tilanteiden välissä vieraiden Rony Huhtala pääsi myös paikkaan, mutta Otto Huuhtanen torjui Huhtalan sijoituksen helposti takanurkasta. Seuraavat tilanteet rakensi Ykkösen kärkikahinoissa mukana oleva Gnistan. Jyri Kiuru puski yli ja Lasse Ikosen kaukolaukauksen Huuhtanen torjui kulmaksi. 21. peliminuutilla pallo oli MP:n maalissa, mutta Topi Järvisen hieno sijoitus Tommi Jäntin keskityksestä tuomittiin paitsioksi. Ensimmäisen jakson loppu parikymmentä minuuttinen meni kotijoukkueen hallinnassa, mutta mitään kovinkaan vaarallista tämä hallinta ei tuottanut. Tauolle lämmittelemään ja kuivattelemaan mentiin maalittomissa lukemissa.

Toisen jakson alkuun Keskinen pääsi taas hyvään paikkaan Juuso Liukkosen liipin jälkeen, mutta kova laukaus meni tällä kertaa yli. Tämän jälkeen vierailla oli pari hyvää kaukolaukausta, mutta Fabian de Abreu laukaus meni yli ja Yoshiaki Kikuchin laukauksen Huuhtanen torjui. Jonathan Dunyin oli päästä maalintekoon, mutta kosketus palloon oli huono ja Jiri Koski ehti tilanteeseen väliin. 70. peliminuutilla nähtiin ottelun avausmaali, kun juuri vaihdosta kentälle tullut Joslyn Luyeye-Lutumba riisti pallon keskikentällä ja syötti Topi Keskisen vauhtiin. Keskinen karkasi vieraiden alakerralta, kiersi vastaan tulleen maalivahti Kosken ja laukoi vasurillaan pallon verkkoon, 1-0. MP:llä oli muutama paikka siirtyä jo kahden maalin johtoon, mutta vieraiden alakerta ehti väliin Juuso Liukkosen yritykseen ja seurauksena oli vain kulmapotku. Samuli Hölttä puski ohi Joona Hiltusen tarjoilemasta kulmasta. Vieraat hakivat tuoreita jalkoja ja hyökkäysvoimaa vaihdoilla ja 83. peliminuutilla heillä oli loistava tilaisuus tulla tasoihin. Maalitykki Douglas Cae pääsi irtopallosta sijoittamaan takanurkkaan, mutta Väinö Vehkonen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja esti pallon maaliin menon. Pelikellon käydessä varsinaisen peliajan viimeistä minuuttia vieraat tekivät harmittavan tasoitusosuman. Maalissa kotijoukkueella oli rutkasti epäonnea, sillä etutolpalle tullut kulmapotku pomppi Fabian de Abreulle, jonka laukaus meni Väinö Vehkosen ja takatolpan kautta verkkoon, 1-1. Molemmat joukkueet hakivat vielä lisäajalla raivoisasti voitto-osumaa, mutta mitään kovin vaarallista kumpikaan joukkue ei saanut enää aikaan kovasta yrityksestä huolimatta ja näin ottelu päättyi pistejakoon.

#18 Topi Keskinen kiertää maalivahti Jiri Kosken ja siirtää MP:n 1-0 -johtoon. (Kuva: Jukka Laitinen)

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli heikkoa peliä ja lopun tasoitusta.

–  Alku oli meiltä hyvä ja energinen. Tarkoituksena oli saada jalkoja liikkeelle, kun tiedettiin Gnistanilla olevan raskas viikko alla. Hyvin Gnistan kuitenkin pelasi ja meidän pallon liikuttelumme oli liian hidasta, niin Gnistan ei joutunut kamalasti juoksemaan ja emme päässeet hyödyntämään tilaa.

– Meiltä jäi tänään pelaaminen vähän piippuun ja linjoja olisi pitänyt ylittää ja ohittaa vähän paremmin.

– Se hyvä tässä ainakin on, että ei olla vielä hävitty kotona.

Laitisen Jukan kuvia ottelusta löytyy täältä ja vieraiden näkemys ottelusta täältä.

MP pelaa vielä ennen pientä juhannustaukoa keskiviikkona, jolloin MP matkustaa sarjanousija JäPS:n vieraaksi Järvenpäähän.