EST Palvelut -RAPORTTI: MP:n tappioputki jatkui Seinäjoella


Otteluraportin tarjoaa: EST Palvelut

MP oli lähellä maalintekoa kulmapotkusta, mutta tällä kertaa tolppa pelasti kotijoukkueen.

11.7.2022 Ykkönen: SJK Akatemia-MP 2 – 1(2-0)

Maalit:
8. Samson Ebuka 1-0
14. Samson 2-0
90+5. Topi Keskinen rp. 2-1

MP:n kokoonpano:
Otto Huuhtanen, Jarkko Heimonen (20. varoitus), Väinö Vehkonen, Samuli Hölttä, Joona Hiltunen, Arjan Goljahanpoor, Nuutti Laaksonen (51. varoitus), Jesse Jäppinen, Topi Keskinen, Juuso Tarvainen, Juuso Liukkonen

Vaihtopelaajat:
Aleksi Honka-Hallila, Arttu Loukiainen, Peetu Kerminen, Joslyn Luyeye-Lutumba, Antti-Pekka Kesonen, Jesse Kilpeläinen, Kevin Beugre

Vaihdot:
46. Jesse Jäppinen <-> Joslyn Luyeye-Lutumba
71. Arjan Goljahanpoor <-> Kevin Beugre
84. Joona Hiltunen <-> Antti-Pekka Kesonen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään taas oli jaossa Ykkösen sarjapisteitä, kun MP kohtasi SJK Akatemian vieraissa. Jos tähän asti MP on pelannut hyviä ensimmäisiä jaksoa, niin tänään ei voi samaa sanoa, sillä kotijoukkue iski jo ensimmäiseen varttiin kahdesti ja se riitti lopulta 2-1(2-0) -voittoon.

SJK Akatemia ei ollut mitenkään hallitseva osapuoli, mutta silti vartin kohdalla tulostaululla oli jo 2-0 -lukemat, kun MP puolustuspeli oli yhtä heikkoa kuin edellisessä kotipelissä. Viime kaudella vielä MP:n hyökkäyksessä pelannut Samson Ebuka käytti MP:n alakerran lahjat hyväkseen ja viimeisteli kauden ensimmäiset Ykkösen maalit 8. ja 14. peliminuutilla. Tämän jälkeen kotijoukkueen Noa Lehtonen pääsi vielä vapaapotkusta puskemaan, mutta tämä yritys meni yli. Vieraillakin oli muutama paikka kavennusmaaliin: Joona Hiltusen vapaapotku osui muuriin, Saku Kankaanpää kotijoukkueen maalilla torjui kahdesti Juuso Liukkosen yrityksen ja Kaarlo Rintamäki pelasti liukumalla Topi Keskisen laukauksen maaliin menon. Juuri ennen tauko Otto Huuhtanen torjui vielä Oliver Günesin laukauksen ja tauon viettoon mentiin 2-0 -kotijohdossa.

Toiselle jaksolle vieraat tulivat huomattavasti pirteämmin ja SJK Akatemian maalilla nähtiin useampi lähellä piti -tilanne. Juuso Tarvaisen kaukolaukauksen meni ohi ja hetkeä myöhemmin sama mies puski Joona Hiltusen kulmapotkusta tolppaan ja paluupallon Samuli Hölttä laukoi ohi. Kotijoukkueen alakerta pelasti myös maaliviivalta tänään kapteenin nauhaa kantaneen Topi Keskisen puskun. Vierailla ei tänään kyllä ollut onnikaan mukana, mutta onnikin pitää ansaita. Kotijoukkueen edes puolittaiset maalipaikat olivat toisella jaksolla kortilla, mutta muutaman kerran Otto Huuhtanen joutui torjuntatöihin. MP yritti saada kiriä aikaan, mutta SJK Akatemian tiivis ja alas valunut puolustus toi omat haasteensa ja murtautumiset eivät oikein onnistuneet. MP yritti muutaman kerran laukoa kauempaa, mutta Kevin Beugren veto meni ohi ja Topi Keskisen laukauksen Kankaanpää kotijoukkueen maalilla liimasi. Lisäajan viime hetkillä kotijoukkueen puolustus kaatoi Topi Keskisen ja tuloksena oli rankkari, jonka Keskinen laukoi varmasti verkkoon ja kavensi kauden kuudennella maalillaan pelin 2-1:een. Tämä oli kuitenkin laiha lohtu, sillä erotuomari Petri Viljanen puhalsi pelin päättyneeksi melkein heti aloituksen jälkeen ja näin MP koki jo kolmannen peräkkäisen tappion.

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli heikkoa alkua ja alakerran virheitä.

– Ottelun alku oli meiltä heikko ja kommunikointi puuttui alakerrasta, niinpä vastustaja pääsi kahdesti tekemään helpot maalit.

– Toinen jakso oli parempi, mutta murtautumisvaiheeseen meidän pitää saada lisää rohkeutta ja liikettä.

– Startti oli tänään niin heikko, ettei ansaittu yhtään enempää. Ei tässä auta muu kuin kova työnteko, jolla tämä kelkka vielä käännetään!

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

Tiivis tahti otteluissa jatkuu, sillä perjantaina taas pelataan, kun PEPO ja Irfan Sadik Lappeenrannasta saapuvat Urskiin ja silloin MP:n on päästävä takaisin voittojen tielle.

Ruudun ottelukooste: