EST Palvelut -RAPORTTI: MP:ltä täydellinen sulaminen


Otteluraportin tarjoaa: EST Palvelut

Alun auringon paisteen jälkeen MP ja PIF pelasivat kosteissa olosuhteissa. (Kuva: Jukka Laitinen)

6.7.2022 Ykkönen: MP-PIF 2 – 3(2-0)

Maalit:
13. Joona Hiltunen 1-0
44. Jarkko Heimonen 2-0
58. Gezim Voca 2-1
64. Voca rp. 2-2
73. Benjamin Heikkinen 2-3

MP:n kokoonpano:
Otto Huuhtanen (76. varoitus), Jarkko Heimonen, Väinö Vehkonen, Arttu Loukiainen, Samuli Hölttä, Joona Hiltunen (58. varoitus), Joslyn Luyeye-Lutumba, Nuutti Laaksonen, Topi Keskinen (85. varoitus), Jonathan Dunyin, Juuso Liukkonen

Vaihtopelaajat:
Aleksi Honka-Hallila, Peetu Kerminen, Arjan Goljahanpoor, Jesse Jäppinen, Antti-Pekka Kesonen, Jesse Kilpeläinen, Kevin Beugre

Vaihdot:
46. Samuli Hölttä <-> Antti-Pekka Kesonen
71. Joona Hiltunen <-> Jesse Jäppinen
81. Antti-Pekka Kesonen <-> Kevin Beugre
81. Joslyn Luyeye-Lutumba <-> Arjan Goljahanpoor
87. Topi Keskinen <-> Peetu Kerminen

Ottelun vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Gezim Voca

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään oli ohjelmassa MP:n kauden viides Ykkösen kotiottelu, kun Urskissa vastaan tuli sarjanousija PIF. Kosteissa olosuhteissa pelattua ottelua MP johti vielä tauolla kahdella maalilla, mutta vieraat tulivat rinnalle ja ohi aiheuttaen MP:lle kauden ensimmäisen kotitappion 2-3(2-0) -lukemin.

Ottelu alkoi kotijoukkueen komennossa, mutta PIF puolusti uhrautuvasti ja piti MP:n poissa parhaimmilta maalintekopaikoilta. Ensimmäinen kunnon maalipaikka nähtiinkin vieraiden toimesta, kun vaaralliseksi tiedetty Gezim Voca pääsi 11. peliminuutilla laukomaan hyvästä paikasta, mutta Otto Huuhtanen MP:n maalilla torjui tämän yrityksen kulmapotkuksi. Seuraavaksi nähtiin maalipaikka toisessa päädyssä, kun Juuso Liukkonen pääsi ohjaamaan Jarkko Heimosen keskityksestä, mutta vieraiden alakerta hoiti tämän kulmaksi. Seuranneesta kulmapotkusta nähtiin ottelun avausmaali, kun Joona Hiltusen kulmapotku meni suoraan takanurkkaan, 1-0. Tämän jälkeen Topi Keskisellä oli parikin paikkaa lisätä MP:n johtoasemaa. Laukaus Jarkko Heimosen syötöstä meni vähän takatolpan ohi ja Olli Hakanpää PIF-maalilla torjui toisen Keskisen laukauksen kulmapotkuksi. Vierailla oli pari puolittaista paikkaa, mutta Viktor Johanssonin laukaus epäonnistui ja Tomas Hradecky laukoi reilusti ohi. Kulmapotku oli jo toisen kerran koitua vieraiden kohtaloksi, mutta Samuli Höltän pusku meni vähän yli maalin. Lisäksi Jonathan Dunyin pääsi useammankin kerran yrittämään kaukolaukauksella maalintekoa, mutta tällä kertaa kapteenin laukausten tarkkuus jätti toivomisen varaa. Vielä ennen taukoa MP kuitenkin iski, kun Juuso Liukkonen nousi vasemmalta ja pallo pomppi PIF-pelaajien kautta noin 17 metriin Jarkko Heimoselle, jonka tarkka vasemman jalan laukaus upposi takanurkkaan ja tilanne näytti MP:n kannalta loistavalta, 2-0. Jakson edetessä vesisade yltyi ja tauon viettoon kuivattelemaan mentiin MP:n parin maalin johdossa.

Tauolla MP joutui tekemään yhden pelaajavaihdon, kun Samuli Hölttä ei ollut täysin toipunut sairasteluista ja hänet korvasi Antti-Pekka Kesonen. Toinen jakso oli MP:ltä alusta asti kamalaa pelaamista: syötöt eivät löytäneet omia, joukkuepeli puuttui ja peli oli aika lailla yksin yrittämistä. Vieraat saivat pelin juonesta kiinni MP:n koomaillessa ja 58. peliminuutilla PIF tuli maalin päähän. Keskialueen riiston jälkeen Gezim Voca karkasi läpiajoon ja sijoitti tarkasti takanurkkaan, 2-1. Eikä tässä vielä kaikki, sillä viisi minuuttia myöhemmin erotuomari Jani Laaksonen osoittaa pallon 11 metriin PIF:n kulmapotkutilanteessa. Voca laukoi rankkarin varmasti verkkoon, vaikka Huuhtanen aavistikin oikein ja näin peli oli tasan, 2-2. Vieraat saivat tästä tasoituksesta hengen päälle ja kun heillä antaa aikaa ja tilaa, niin kyllähän hekin osaavat pelata. 73. peliminuutilla kulmapotkun jälkeen vierailla oli sekä aikaa että tilaa ja pallo oli taas MP:n maalissa, kun Benjamin Heikkinen puski Yoonis Musen keskityksestä pallon verkkoon, 2-3. Näin MP:n johtoasema oli muuttunut tappioksi ja lisää oli tulossa. Vieraille oltiin jo tuomitsemassa toista rankkaria 76. peliminuutilla, mutta erotuomariston neuvottelujen jälkeen seurauksena oli vapaapotku rangaistusalueen rajan tuntumasta sekä varoitus Otto Huuhtaselle. MP ei oikein missään vaiheessa saanut kunnon kiriä aikaan, vaan tilanteet kuivuivat kokoon. Tuloksena oli masentava kauden ensimmäinen kotitappio, joka tuli kyllä heikon esityksen jälkeen.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli todella pettynyt omiensa toiseen jaksoon.

– Lopetimme pelaamisen täysin toisella jaksolla ja tässä oli tulos.

– Meidän olisi pitänyt pelata omilla vahvuuksillamme eikä yrittää mitään hienouksia. Olisin kaivannut johtajuutta meidän kokeneemmilta pelaajiltamme.

– Hävettää tämä meidän tämän päiväinen esitys!

Laitisen Jukan kuvia ottelusta löytyy täältä.

Seuraavan kerran Ykkösen sarjapisteistä MP pelaa tulevana maanantaina, jolloin joukkue matkaa Seinäjoelle, missä vastaan asettuu toinen sarjanousija SJK Akatemia ja Samson Ebuka.

Ruudun ottelukooste: