EST Palvelut -RAPORTTI: MP päätti runkosarjan kotivoittoon


Otteluraportin tarjoaa: EST Palvelut

#30 Tuomo Hiltunen liimaa varmasti kulmapotkun. (Kuva: Jukka Laitinen)

3.9.2022 Ykkönen: MP-JäPS 2 – 0(1-0)

Maalit:
36. Jonathan Dunyin (Topi Keskinen) 1-0
90+3. Arjan Goljahanpoor (Keskinen) 2-0

MP:n kokoonpano:
Otto Huuhtanen, Jarkko Heimonen (90+2. varoitus), Väinö Vehkonen (84. varoitus), Vaillance Nihorimbere, Joslyn Luyeye-Lutumba (26. varoitus), Nuutti Laaksonen, Topi Keskinen, Jan Heinonen, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen (12. varoitus), Kevin Beugre

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Arjan Goljahanpoor, Antti-Pekka Kesonen, Eero Ylönen, Jesse Kilpeläinen, Haruna Abubakar, Juuso Liukkonen

Vaihdot:
21. Otto Huuhtanen <-> Tuomo Hiltunen
84. Kevin Beugre <-> Juuso Liukkonen
84. Joslyn Luyeye-Lutumba <-> Arjan Goljahanpoor

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Topi Keskinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään saatiin Ykkösen runkosarja päätökseen, kun MP sai Urskissa vastaansa JäPS:n Järvenpäästä. Vauhdikkaassa ottelussa vain kotijoukkue onnistui maalinteossa ja todella tärkeät sarjapisteet jäivät MP:lle 2-0(1-0) -lukemin.

Ennen ottelua muutamat sadekuurot kastelivat Urskin hyvässä kunnossa olevan nurmen ja pallo liikkui mukavasti. Toinen jalka jo ylemmässä jatkosarjassa olevan JäPS:n ottelun alku oli pirteä ja Otto Huuhtasen vartioimalla MP-maalilla nähtiin useampi maalipaikka. Vieraat saivat useamman vaaralliseksi tiedetyn kulmapotkun ja näistä tulikin pahoja paikkoja. Paras paikka oli Enoch Banzalla, joka pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta hänen tulinen laukauksensa meni niukasti yli. 16. peliminuutilla nähtiin ikävä tilanne, kun vieraat saivat vapaapotkun noin 30 metristä. Reza Heidari antoi vapaapotkun ja paitsiossa ollut hongankolistaja Alieu Ceesay rynni päin Otto Huuhtasta, joka loukkasi olkapäänsä ja joutuu olemaan loppukauden sivussa. Tänään Aleksi Honka-Hallilla oli poissa henkilökohtaisen syyn takia ja Timi Heikkinen oli sairaana, joten MP:n varamaalivahtina oli maalivahtivalmentaja Tuomo Hiltunen. Hiltunen on tällä kaudella pelannut MP:n akatemiajoukkueen SavU:n maalilla yhdeksässä Kolmosen pelissä ja nyt hän pääsi kentälle uransa viidenteen Ykkösen kamppailuun. Maalivahdin vaihdon jälkeen kotijoukkuekin pääsi peliin mukaan ja Janne Laihon vierasmaalilla nähtiin useampi maalipaikka. 36. peliminuutilla Hiltunen koppasi varmasti Heidarin kulmapotkun ja lähetti tarkalla avauksellaan Kevin Beugren vauhtiin. Laiho torjui vielä Beugren yrityksen, mutta pallo tuli Jonathan Dunyinille Topi Keskisen kautta ja kapteeni laukoi pallon varmasti verkkoon ja MP:n johtoon, 1-0. Hetki tästä ja MP:n nopean vastahyökkäyksen jälkeen Topi Keskisellä oli tyhjä maali edessään, mutta selässä ollut puolustaja häiritsi sen verran, että Keskisen laukaus meni harmittavasti yli. Beugre pääsi heti perään kahdesti yrittämään maalintekoa, mutta ensimmäinen veto meni päin Laihoa ja toinen yli maalin.  Keskisellä oli toinen loistava paikka tuplata MP:n johto, mutta Laiho torjui tämän yrityksen. Vieraat pääsivät vielä ennen taukoa yrittämään tasoitusta, mutta Berat Köse blokkasi Heidarin laukauksen maalipotkuksi ja Banza laukoi yli. Reilun viiden minuutin lisäajan jälkeen Urskissa kaikui taukovihellys.

Sinne uppoaa MP:n ensimmäinen maali Janne Laihon vartioimaan JäPS-maaliin. (Kuva: Jukka Laitinen)

MP aloitti toisen jakson pirteästi. Janne Laiho torjui Kevin Beugren laukauksen pitkän kuljetuksen päätteeksi ja puolustus blokkasi Topi Keskisen yrityksen. Yhdeksästi maalinteossa onnistunut Aleksi Ristola laukoi vapaapotkun muurin kautta yli päätyrajan ja tästä seuranneesta kulmapotkusta hän puski ohi. Kotijoukkueelta Juuso Tarvainen laukoi niukasti ohi ja Laiho torjui Jonathan Dunyinin yrityksen. 70. peliminuutilla Tuomo Hiltunen joutui ensi kertaa kunnolla torjuntatöihin, kun taas Ristola oli maalipaikassa, mutta seurauksena oli onneksi vain kulmapotku. MP:llä oli useampi paikka lopettaa vieraiden pyristely, mutta loistava ylivoimahyökkäys suli heikkoon syöttöön, Topi Keskinen laukoi yli ja Janne Laiho teki näyttävän torjunnan Keskisen laukaukseen pallon tippuessa maalin katolle. Juuri ennen täyttä aikaa vieraiden vielä viime kaudella MP:ssä pelannut Antti Ulmanen pääsi puskemaan, mutta pusku meni onneksi ohi. Loppuhetket MP pelasi fiksusti ja palloa pidettiin kaukana omasta maalista. Lopulta lisäajan kolmannella peliminuutilla Topi Keskinen laittoi vieraiden puolustuksen taas kerran solmuun ja Arjan Goljahanpoor pääsi takatolpalta puttaamaan loppunumeroiksi 2-0. Loppuvihellys tuli, kun MP juhli illan toista maaliaan. Näin MP:n loppusijoitusrunkosarjassa oli kahdeksas ja tappiosta huolimatta järvenpääläiset jatkavat pelejään ylemmässä jatkosarjassa. MP saa näin jatkosarjaan kolme kotiottelua ja vieraissa pelataan kahdesti.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen voittoon ja nollapeliin.

– Tämä oli meiltä hyvä peli ja maistuva voitto! Tästä on hyvä jatkaa alempaan jatkosarjaan, kun pelimme on hyvässä kuosissa.

– Järvenpääläiset ovat todella vaikea vastustaja, kun he pelaavat suoraviivaisesti ja tykkäävät painia.

– Oton loukkaantuminen oli todella ikävä, mutta Tuomo tuli hyvin peliin mukaan ja puolustus auttoi häntä hienosti. Vaihto sytytti joukkueen ja pääsimme peliin hyvin mukaan!

– Hankalan alun jälkeen olimme parempi joukkue, mutta meidän olisi pitänyt tappaa tämä peli jo paljon aikaisemmin kuin vasta lisäajalla. Meidän yrityksemme viimeisellä kolmanneksella olivat vähän väkinäisiä ja jatkossa pitää hyökkäyspeliin löytää lisää rentoutta.

Laitisen Jukan pelikuvia löytyy täältä ja vieraiden näkemys ottelusta täältä.

MP jatkaa otteluitaan alemmassa jatkosarjassa ja sen ohjelma julkaistaan maanantai-iltana klo 18.

Ruudun ottelukooste: