EST Palvelut -RAPORTTI: MP nousi tasapeliin


Otteluraportin tarjoaa: EST Palvelut

Kapteeni #20 Jonathan Dunyin upottaa tasoitusmaalin rankkarista. (Kuva: Jukka Laitinen)

7.8.2022 Ykkönen: MP-EIF 2 – 2(0-1)

Maalit:
44. Valdrin Rashica 0-1
63. oma maali 1-1
70. Felipe 1-2
88. Jonathan Dunyin rp. 2-2

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Jarkko Heimonen, Väinö Vehkonen, Samuli Hölttä, Joslyn Luyeye-Lutumba, Nuutti Laaksonen, Topi Keskinen, Jan Heinonen, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen, Juuso Liukkonen (75. varoitus)

Vaihtopelaajat:
Otto Huuhtanen, Arjan Goljahanpoor, Jesse Jäppinen, Antti-Pekka Kesonen, Jesse Kilpeläinen, Haruna Abubakar, Kevin Beugre

Vaihdot:
64. Juuso Tarvainen <-> Kevin Beugre
71. Väinö Vehkonen <-> Jesse Jäppinen
84. Joslyn Luyeye-Lutumba <-> Arjan Goljahanpoor

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Topi Keskinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään MP pelasi taas Ykkösen kotiottelun, kun Urskin loistokuntoiselle nurmelle saapui vastustajaksi EIF Tammisaaresta. Vauhdikkaassa ottelussa kotijoukkue nousi kaksi kertaa tappioasemasta tasoihin ja pisteet tasattiin 2-2(0-1) -lukemin kuten kevätkierroksella Tammisaaressa.

Ottelu alkoi tunnustellen, mutta molemmilla maaleilla nähtiin maalipaikkoja. Vierailta maalintekoa pääsivät yrittämään Stanislav Efimov, Xhevdet Gela, Valdrin Rashica sekä Karl Madianga. Efimov laukoi ohi, Madianga yli ja Aleksi Honka-Hallilla torjui sekä Gelan että Rashican yritykset. Kotijoukkueesta ensimmäisenä puolittaiseen maalipaikkaan pääsi Topi Keskinen, mutta vieraiden alakerta selvitti tilanteen kulmapotkuksi. Ennen kuin Urskin pelikello kävi puolta tuntia MP:llä oli loistava tilaisuus siirtyä johtoon, kun hyvän hyökkäyksen jälkeen Jarkko Heimonen tarjoili ja Joslyn Luyeye-Lutumba pääsi laukomaan. Hemmo Riihimäki sai kuitenkin sormiaan väliin ja tuloksena oli vain kulmapotku. Hetkeä myöhemmin ottelun avausmaali oli lähellä toisessa päädyssä, kun Valdrin Rashica keskitti vasemmalta, mutta Nuutti Laaksonen pääsi ensimmäisenä palloon ja Honka-Hallilla sai pallon käsiinsä. Seuraavaksi maalintekoa pääsi yrittämään MP kapteeni Jonathan Dunyin, kun hän pääsi pitkän hyökkäyksen jälkeen laukomaan Juuso Tarvaisen esityöstä, mutta tällä kertaa Dunyinin laukaus meni ohi. Vierailla oli vaarallinen maalipaikka vapaapotkun jälkitilanteesta, mutta Juuso Liukkonen oli ensimmäisenä pallossa ja tuloksena oli vieraiden ensimmäinen kulmapotku. Juuso Tarvainen pääsi laukomaan hyvän tiputuksen jälkeen, mutta kovaan kutiin vieraiden alakerta sai jalkaa väliin ja pallo leijaili moukarihäkkiin. Toiseksi viimeisellä peliminuutilla Aleksi Honka-Hallilla avasi pallon suoraan Valdrin Rashicalle, joka pienen kuljetuksen jälkeen laukoi. Honka-Hallilla sai vielä jalkaansa väliin, mutta pallo kimposi maaliin ja kotijoukkue sai kylmää vettä niskaansa juuri ennen taukoa. Näin vieraat pääsivät maalin johdossa viettämään taukoa.

MP ja EIF kävivät kovan väännön Urskin loistokuntoisella nurmella. (Kuva: Jukka Laitinen)

Toiselle jaksolle kotijoukkue tuli pirteästi. Jos ensimmäisellä jaksolla Jarkko Heimosen kulmapotkun eivät oikein onnistuneet, niin toisen jakson ensimmäinen kulma osui ylärimaan. Heti seuraavasta hyökkäyksestä vierailla oli loistava mahdollisuus siirtyä jo kahden maalin johtoon, kun Stanislav Efimov pääsi puolittain läpi. Tällä kertaa venäläinen laukoi kuitenkin ohi ja MP pysyi iskuetäisyydellä. 55. peliminuutilla MP sai pallon Hemmo Riihimäen vartioimaan EIF-maaliin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi, kun Juuso Liukkonen oli maalin edessä paitsioasemassa Juuso Tarvaisen laukauksen mennessä verkkoon. Lopulta hyväksyttävään maaliin MP tarvitsi apuja myös vierailta. MP hyökkäsi oikealta ja Jarkko Heimonen lähetti pallon maalille, missä Juuso Tarvainen laukoi ja pallo meni kaksi edellistä kautta MP:n riveissä pelanneen Yassin Daoussin kautta maaliin, 1-1. Tarvainen loukkasi tilanteessa nilkkansa ja hänet jouduttiin vaihtamaan pois. MP ei saanut kovinkaan kauaa nauttia tasapelistä, sillä reilu viisi minuuttia myöhemmin pallo oli taas MP:n maalissa. Vaihtomies Felipe sai vasemman jalkansa vapaaksi ja laukoi etukulmasta sisään, 1-2. MP ei kuitenkaan masentunut tästä takaiskusta, vaan jatkoi taistelua hakien tasoitusmaalia. Kesken kotijoukkueen painostuksen MP:n alakerta järjesti taas vieraille maalipaikan, mutta vaihtomies Gerard Bangoura laukoi avopaikasta ohi. Heti perään Hänskin päädyssä MP:llä on loistava paikka tasoitusmaaliin, kun Hemmo Riihimäki pompotti Topi Keskisen keskityksen, mutta Joslyn Luyeye-Lutumban laukaus meni tolpasta suoraan Riihimäen syliin. Draaman kaari sai 87. peliminuutilla uuden käänteen, kun Bruno Miguel repi Samuli Höltän keskitystilanteessa nurin ja erotuomari Jani Laaksonen tuomitsi tilanteesta rankkarin ja antoi vielä Miguelille varoituksen. Hemmo Riihimäki yritti kovasti psyykata Jonathan Dunyiniä tilanteessa, mutta nigerialainen laukoi rankkarin vuoren varmasti maaliin ja peli oli tasan, 2-2. Tasoitusmaalin jälkeen paras maalipaikka oli kotijoukkueella, mutta Arjan Goljahanpoor pusku lisäajan kolmannella minuutilla meni harmittavasti yli. Ottelu päättyi näihin 2-2 -lukemiin ja MP sai kolmen ottelun tappioputken poikki.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen omiensa peli-ilmeeseen.

– Ihan hyvä peli meiltä ja varsinkin peli-ilmeemme oli erilainen kuin muutamassa edellisessä pelissä.

– Harmittaa tuo EIF:n ensimmäinen maali, mutta kun yritetään pelata, niin tuollaisia virheitä vaan joskus tulee.

– Tänään kuitenkin tehtiin kova työ ja tällä kertaa se riitti yhteen pisteeseen! Meidän pitää jatkossakin olla rohkeita ja uskaltaa pelata.

Laitisen Jukan kuvia ottelusta löytyy täältä ja vieraiden näkemys ottelusta täältä.

Seuraava Ykkösen peli MP:llä on tulevana perjantaina, jolloin joukkue matkaa Turkuun, missä Veritas stadonilla vastaan tulee sarjakärki TPS.

Ruudun ottelukooste: