EST Palvelut -RAPORTTI: MP nollasi sarjakakkosen


Otteluraportin tarjoaa: EST Palvelut

Kapteeni #20 Jonathan Dunyin viimeistelee tässä 2-0 -osuman #11 Joslyn Luyeye-Lutumban tarjoilusta. (Kuva: Jukka Laitinen)

16.8.2022 Ykkönen: MP-KTP 3 – 0(1-0)

Maalit:
25. Joslyn Luyeye-Lutumba (Samuli Hölttä) 1-0
55. Jonathan Dunyin (Luyeye-Lutumba) 2-0
90+4. Dunyin rp. 3-0

MP:n kokoonpano:
Otto Huuhtanen, Jarkko Heimonen (50. varoitus), Väinö Vehkonen, Samuli Hölttä, Arjan Goljahanpoor, Joslyn Luyeye-Lutumba, Nuutti Laaksonen, Jesse Jäppinen (42. varoitus), Jan Heinonen, Jonathan Dunyin, Kevin Beugre (52. varoitus)

Vaihtopelaajat:
Aleksi Honka-Hallila, Peetu Kerminen, Antti-Pekka Kesonen, Jesse Kilpeläinen, Juuso Tarvainen, Haruna Abubakar

Vaihdot:
46. Jesse Jäppinen <-> Antti-Pekka Kesonen
70. Arjan Goljahanpoor <-> Juuso Tarvainen
90+2. Kevin Beugre <-> Peetu Kerminen

Molempien joukkueiden paras pelaaja: (palkitaan otteluisäntä Suur-Savon tuotepalkinnoilla)
MP: Joslyn Luyeye-Lutumba
KTP: David Ramadingaye

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Otto Huuhtanen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään pelattiin Ykkösen rästipeli, jossa MP sai vieraakseen sarjakakkosen KTP:n Kotkasta. Helteisessä olosuhteissa pelattu ottelu meni kotijoukkueen komennossa ja kotkalaiset saivat palata takaisin kotiin 3-0(1-0) -tappio niskassaan.

Kotijoukkueella oli haasteelliset lähtökohdat tärkeään otteluun, kun useampi pelimies oli sivussa erinäisten syiden takia. Vielä pelipäivänä kokoonpanoa jouduttiin muokkaamaan, kun Juuso Liukkosen valmistavissa harjoituksissa saama jalkavamma esti pelaamisen. Tänään kuitenkin kaikki kentällä käyneet sinipaidat esiintyivät hienosti ja taistelivat kynsin hampain. Vieraat olivat muokanneet myös kokoonpanoaan ja penkille oli jätetty rutkasti tulivoimaa. Pelin edetessä ei kyllä näyttänyt siltä, että KTP taisteli Ykkösen piikkipaikasta ja kotijoukkue sarjapaikasta. MP oli ottelussa kuskin paikalla ja puolusti erittäin yhtenäisesti Otto Huuhtasen torjuessa vähät tilanteet varmasti.

Alussa molemmat kokeilivat kaukaa, mutta Huuhtanen torjui Antti Mäkijärven laukauksen ja toisessa maalissa Anton Lepola Jan Heinosen yrityksen. Seuraavaksi maalintekoa pääsi yrittämään MP:n hyökkäyksen kärkenä pelannut Kevin Beugre. Ensimmäisen yritys meni kotkalaispuolustuksen kautta ohi ja toisen Lepola torjui eteensä. Juomatauon jälkeen MP pääsi yrittämään kahdesti maalintekoa Nuutti Laaksosen pitkästä rajaheitosta. Ensimmäisen tilanteen vieraat vielä selvittivät, mutta toisesta MP iski avausmaalin. Samuli Hölttä jatkoi Laaksosen heiton, Joslyn Luyeye-Lutumba oli ensimmäisenä pallossa ja laukoi sen voimalla etukulmaan, 1-0. Muutama hetki myöhemmin Hölttä pääsi puskemaan Laaksosen keskityksestä, mutta pusku meni tällä kertaa yli. Vieraiden paras maalipaikka tuli hetkeä myöhemmin, kun Matias Paavola syötti Joni Mäkelän puolittain läpi, mutta Otto Huuhtanen liukui hyvin vastaan ja koppasi pallon. Vielä ennen taukoa molemmilla maaleilla nähtiin maalipaikat. Valtteri Vesiaholta pallo kimposi Luyeye-Lutumballe, joka kuitenkin laukoi niukasti ohi. Vieraiden kapteeni David Ramadingaye laukoi oman kuljetuksen päätteeksi, mutta Huuhtanen sai kätensä väliin oikeaan alakulmaan suuntautuneeseen laukaukseen ja tuloksena oli vain kulmapotku. Tauon viettoon ja virkistäytymään mentiin MP:n ansaitussa maalin johdossa.

#11 Joslyn Luyeye-Lutumba on juuri tehnyt ottelun avausmaalin. (Kuva: Jukka Laitinen)

Heti toisen alkuun MP toinen maali oli todella lähellä, kun Jonathan Dunyin laukoi puolesta kentästä maalin katolle. Heti perään Hänskin päädyssä vieraiden tasoitusmaali oli syntyä, kun tauolla kentälle tullut Aleksi Tarvonen nousi oikealta ja pelasi pallon maalille, missä Antti Mäkijärvi pääsi vielä ohjaamaan, mutta ohjaus meni Samuli Höltän kautta yli päätyrajan. Luyeye-Lutumba oli tänään vaikea pideltävä kotkalaisten alakerralle ja 54. peliminuutilla Valtteri Vesiaho sai sen verran jalkaansa väliin, että Lutumban laukaus meni ohi maalin ja seurauksena oli vain kulmapotku. 55. peliminuutilla vajaa 800-päinen kotiyleisö sai taas ilon aiheita. MP hyökkäsi oikealta ja Anton Lepola torjui Kevin Beugren laukauksen eteensä. Luyeye-Lutumba oli ensimmäisenä paluupallossa, hän hassutti Samuel Mahlamäen täysin ja syötti pallon takaviistoon vitosen rajalle, missä vapaana olleella Jonathan Dunyinillä oli helppo työ laukoa pallo verkkoon, 2-0. Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin samat miehet olivat taas asialla, mutta tällä kerran toisin päin. Dunyin teki esityön, mutta Lutumban napakka laukaus meni sivuverkkoon, tällä kertaa tolpan väärälle puolelle. Vieraat hakivat vaihdoilla parempaa hyökkäyspeliä ja muutamia vaarallisia tilanteita he saivatkin aikaan. Johannes Laaksosen kovaan laukaukseen Otto Huuhtanen sai käsiään väliin ja seurauksena oli kulmapotku. Joni Mäkelä sai todellisen avopaikan, kun Huuhtanen torjui eteensä Santeri Steniuksen kovan laukauksen, mutta Mäkelä laukoi paalupallosta reilusti ohi. Tämän jälkeen ottelu menikin aika lailla kotijoukkueen toiveiden mukaisesti. Lassi Nurmos pääsi kerran kulmapotkun jälkeen puskemaan, mutta tämän Huuhtanen torjui varmasti. Anton Lepola vieraiden oli huomattavasti enemmän työllistetympi, mutta hän hoiti Beugren pystysyötön Dunyinille, torjui Jarkko Heimosen kovan vasurilaukauksen kulmaksi sekä torjui Juuso Tarvaisen että Dunyinin yritykset. Näiden lisäksi tänään hyökkäävämmässä roolissa pelannut Dunyin laukoi ylärimaan. Lisäajalla vieraiden toppari Samuel Mahlamäen musta ilta jatkui, sillä hän tuli laukomassa olleen Kevin Beugren jaloille ja ottelun erotuomari Joona Manninen tuomitsi tilanteesta rankkarin ja antoi Mahlamäelle vielä varoituksen. Jonathan Dunyin laukoi rankkarin varmasti sisään, vaikka Lepola oli hyvin mukana. Vielä lisäajan loppuhetkillä vieraiden maalitilin avaus oli lähellä, mutta Huuhtanen nyrkkeili Steniuksen keskityksen ja Laaksosen laukaus osui tolppaan. Lopulta lähes kuuden minuutin lisäajan pelaamisen jälkeen Urskissa soi päätösvihellys ja MP palasi voittokantaan kuukauden tauon jälkeen. Lisäksi MP sai pidettyä pitkästä aikaa maalinsa puhtaana ja kotkalaisten haaveet Ykkösen sarjakärkeen noususta sai nyt ainakin hetkeksi haudata.

Päävalmentaja Juha Pasoja vei tänään kentän laidalla päävalmentajien taistelun, mutta kaiken kunnian hän halusi antaa hienosti taistelleille pelaajilleen.

– Tämä oli meiltä kolmas hyvä ottelu putkeen! Pelasimme hyvin molempiin suuntiin ja nyt saimme tästä palkinnonkin sarjapisteiden muodossa. Ja tietenkin nollapeli pitkästä aikaa maistuu!

– Loimme tänään paljon maalipaikkoja ja saimme hyviä onnistumia hyökkäyspäässä. Tästä on hyvä jatkaa!

Laitisen Jukan kuvia ottelusta löytyy täältä ja vieraiden näkemys ottelusta täältä.

MP pelaa seuraavan kerran tulevana sunnuntaina, jolloin Urskiin saapuu vieraaksi KPV Kokkolasta. Ottelu on samalla perinteinen lasten peli, jossa on erikoisohjelmaa perheen pienimmille jo tunti ennen ottelua eli klo 17.30 alkaen.

Ruudun ottelukooste: