Otto Huuhtanen, Väinö Vehkonen, Samuli Hölttä, Joona Hiltunen, Arjan Goljahanpoor, Joslyn Luyeye-Lutumba, Nuutti Laaksonen, Topi Keskinen, Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen, Juuso Liukkonen

Aleksi Honka-Hallila, Arttu Loukiainen, Vaillance Nihorimbere, Kevin Beugre, Eero Ylönen, Jesse Kilpeläinen, Antti-Pekka Kesonen

77. Nuutti Laaksonen <-> Jesse Kilpeläinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP aloitti tänään Suomen Cupin urakkansa, kun 3. kierroksen ottelussa vastaan asettui Nelosessa pelaava Kotkan Jäntevä. Arto Tolsa Areenalla pelattu ottelu oli vieraiden yksilöpuolinen näytös, jossa kotijoukkue esiintyi kuitenkin miehekkäästi ylivoimaista vastustajaa vastaan. MP jatkaa Cupissa 4. kierrokselle reilun 0-9(0-5) -vierasvoiton jälkeen.

Ottelun kulku oli alusta asti selvä: MP piti palloa ja hyökkäsi Jäntevän keskittyessä puolustuspelaamiseen. Koko ensimmäinen jakso pelattiin käytännössä kotkalaisten kenttäpuoliskolla ja avausmaali nähtiin jo toisella peliminuutilla. MP hyökkäsi vasemmalta Arjan Goljahanpoorin toimesta. Pallo päätyi Topi Keskisen kautta Joona Hiltuselle, joka laukoi pallon näyttävästi vasempaan yläkulmaan, 0-1. Seuraavaa maalia saatiinkin sitten odotella puolisen tuntia, kun MP:n viimeistelystä puuttui terävyys ja Sampo Mykkänen kotijoukkueen maalilla teki lukuisia torjuntoja. Lopulta MP:n yhdeksäs kulmapotku 33. peliminuutilla toi toivottua tulosta, kun Juuso Tarvainen puski Hiltusen kulmapotkun maaliin. Pari minuuttia tästä ja pallo oli taas kotkalaisten maalissa. Keskinen keskitti, Juuso Liukkonen puski ja Hiltunen laukoi maalin edestä illan toisensa. Viimeisellä vitosella Keskinen iski vielä kahdesti ja tauon viettoon mentiin selvissä 0-5 -lukemissa.

Tauolla MP teki hyökkäyspäähän kolme vaihtoa ja sama tahti ottelussa jatkui; MP vei ja Jäntevä yritti urhoollisesti pysyä perässä. Maalipaikkojen tuhlailu vieraiden toimesta jatkui, mutta 56. peliminuutilla Hiltunen sai hatullisen täyteen. Toisella jaksolla kotijoukkue sai muutaman kontrolloidun hyökkäyksen ja 71. peliminuutilla vieraiden maalilla pelannut Otto Huuhtanen joutui koppaamaan keskityksen ja tämä aiheutti kotiyleisössä mukavasti meteliä. 76. peliminuutilla MP:n norjalaisduo Beugre-Nihorimbere iski. Nihorimbere teki esityön ja Beugre viimeisteli varmasti takanurkkaan. Loppuhetkillä useamman maalipaikan ottelussa käyttämättä jättänyt Eero Ylönen iski vielä kahdesti ja tulostaululla komeili loppuvihellyksen soidessa 0-9 -lukemat.

Päävalmentaja Juha Pasojan mukaan ottelu eteni ennakko-odotusten mukaisesti.

– Pelin kuva oli odotettu. Peli meni meidän täydellisessä hallinnassamme ja saimme pitää murtautumisharjoituksen.

– Ajoittain kentällä nähtiin hyviä kombinaatioita ja pallo kulki kivasti. Tänään pojat tekivät sen, mitä selvään voittoon pitikin. Ottelusta saatiin helpohko, kun teimme perusasiat kunnolla ja asenne oli kunnossa.

– Tästä on hyvä jatkaa kohti reilun viikon päästä alkavaa Ykköstä!

Seuraavan kerran kun erotuomari viheltää pilliin, niin sitten on jaossa Ykkösen sarjapisteitä ja tämä tapahtuu toisena pääsiäispäivänä, maanantaina 18.4. Kokkolassa, paikallista Pallo-Veikkoja vastaan. Suomen Cupin 4. kierros arvotaan torstaina 21.4. ja runkopäivät otteluille ovat 1.-8. toukokuuta.