EST Palvelut -RAPORTTI: MP ja SJK Akatemia tasapeliin


Otteluraportin tarjoaa: EST Palvelut

#7 Samuli Hölttä on juuri puskenut tasoitusmaalin. (Kuva: Jukka Laitinen)

8.5.2022 Ykkönen: MP-SJK Akatemia 1 – 1(1-1)

Maalit:
37. Sami Sipola 0-1
42. Samuli Hölttä (Antti-Pekka Kesonen) 1-1

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Jarkko Heimonen, Väinö Vehkonen, Samuli Hölttä, Arjan Goljahanpoor, Nuutti Laaksonen (83. varoitus), Antti-Pekka Kesonen, Topi Keskinen, Jonathan Dunyin (53. varoitus), Juuso Tarvainen, Juuso Liukkonen

Vaihtopelaajat:
Otto Huuhtanen,  Arttu Loukiainen, Vaillance Nihorimbere, Santeri Karjalainen, Eero Ylönen, Jesse Kilpeläinen, Kevin Beugre

Vaihdot:
67. Arjan Goljahanpoor <-> Kevin Beugre
89. Juuso Liukkonen <-> Eero Ylönen
89. Topi Keskinen <-> Santeri Karjalainen

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Samuli Hölttä

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään Mikkelin Jalkapallohallissa käytiin kova taistelu Ykkösen sarjapisteistä, kun MP:n vieraaksi saapui SJK Akatemia. Vauhdikkaassa ottelussa molemmat onnistuivat maalinteossa kerran ja näin sarjapisteet jaettiin 1-1(1-1) -lukemin.

Koko ottelun pelaaminen oli vähän aikaa vaakalaudalla, sillä erotuomari Ville Nevalainen ilmoitti heti paikalle saapuessa, että jos halliin ei saada uusia maaleja, ottelua ei pelata. Jäähallin vahtimestarin avulla saatiin Raviradalta halliin erotuomaristolle kelpaavat maalit ja näin peli saatiin pelattua sovitusti. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Kotijoukkue piti ehkä vähän enemmän palloa ja Jarkko Heimonen oikealla laidalla alusti useamman puolittaisen maalipaikan, jotka jäi tällä kertaa hyödyntämättä. Lisäksi Jonathan Dunyin laukoi vapaapotkun yli ja puolustus blokkasi Topi Keskisen yrityksen kulmapotkuksi. Ottelun 21. peliminuutilla pallo oli Aleksi Honka-Hallilan selän takana maalissa, mutta tämä maali hylättiin, koska pallo ehti käydä rajojen ulkopuolella. Muutama hetki myöhemmin MP:llä oli useampi paikka siirtyä johtoon. Tuomas Pöyhönen vieraiden maalissa torjui Samuli Höltän puskun kulmapotkusta, Juuso Liukkonen ei aivan ylettänyt Nuutti Laaksosen keskitykseen ja Pöyhönen torjui Liukkosen tulisen laukauksen kulmapotkuksi. Peli oli vauhdikas ja siinä mentiin päästä päähän. 37. peliminuutilla nähtiin avausmaali, kun vieraiden kulmapotkun jälkeen pallo pelattiin Sami Sipolalle, joka kuljetti vähän matkaa ja laukoi tarkasti parista kymmenestä metristä etukulmaan ohi Honka-Hallilan, 0-1. Kotijoukkue ei tästä takaiskusta masentunut, vaan jatkoi kovaa yritystä. Arjan Goljahanpoor puski yli, mutta 42. peliminuutilla MP tuli ansaitusti tasoihin. Antti-Pekka Kesonen antoi kulmapotkun ja Samuli Hölttä puski pallon keskeltä sisään ja teki näin ensimmäisen Ykkösen maalinsa 27. ottelussaan, 1-1. Molemmat hakivat vielä lisäosumia, mutta minuutin lisäajan jälkeen lähdettiin tauon viettoon.

Vieraat tulivat toiselle jaksolle vähän paremmalla jalalla ja saivatkin alkuun muutaman kulmapotkun, mutta näistä ei sen vaarallisempaa saatu aikaan. MP:n ensimmäinen paikka oli Väinö Vehkosen kaukolaukaus, joka kuitenkin meni ohi. Vieraiden vaihdosta tullut Jonathan Muzinga pääsi puolittain läpi, mutta tämän tilanteen Honka-Hallilla torjui varmasti ja piti pelin tasoissa. Tämän jälkeen MP:llä oli hyvä ote pelistä ja useampi mahdollisuus siirtyä ensi kertaa johtoon. Pääosin tilanteissa olivat Topi Keskinen, Juuso Liukkonen sekä Arjan Goljahanpoorin korvannut Kevin Beugre. Viimeinen terävyys näissä maalipaikoissa puuttui ja yritykset menivät ohi tai sitten Pöyhönen koppasi aikalailla kohti tulleet laukaukset. 76. peliminuutilla vierailla avautui hyvän katkon jälkeen erinomainen paikka siirtyä taas johtoon, mutta Honka-Hallilla torjui hyvin Oskar Pihlajan yrityksen. Loppuhetkillä nähtiin vielä loistava maalipaikka vieraiden maalilla, kun Juuso Liukkonen teki esityön, mutta Kevin Beugren laukaus hiukan epäonnistui ja Tuomas Pöyhönen sai torjuttua sen. Kumpikin joukkue haki kovasti voittomaalia ja peli aaltoili päästä päähän. Vieraista Valentin Gasc laukoi ohi ja Juuso Tarvainen blokkasi hyvin Tuomas Kaukuan laukauksen. Loppuhetkillä Pöyhönen koppasi vielä Dunyinin laukauksen. Lopulta neljän lisäaikaminuutin jälkeen soi hallissa päätösvihellys ja pisteet jaettiin.

Loppuhetkillä #27 Kevin Beugrelle oli mahdollisuus tehdä voittomaali, mutta laukaus jäi vähän vaisuksi ja Tuomas Pöyhönen torjui sen. (Kuva: Jukka Laitinen)

Päävalmentaja Juha Pasoja harmitteli, että voitto jäi tällä kertaa ottamatta.

– Onhan piste aina parempi kuin nolla, mutta nämä ottelut pitäisi kyllä kotona voittaa ja siihen meillä oli tänään hyvät mahdollisuudet. Tänään oli vauhdikas peli ja tykkäsin siitä!

- Vastustaja sai taas maalinsa aika helposti ja toisella jaksolla heillä oli muutama hyvä tilanne, joissa meidän pitää jatkossa olla tarkempia.

– Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin!

Laitisen Jukan kuvia ottelusta löytyy täältä ja vieraiden näkemys ottelusta täältä.

Näillä näkymin seuraavan kerran sarjapisteitä on jaossa tulevana perjantaina, kun MP:llä on vieraissa vastassa kabinetin kautta Ykköseen noussut PEPO.

Ruudun ottelukooste: