EST Palvelut -RAPORTTI: MP helpottavaan voittoon Hiltusen maaleilla


Otteluraportin tarjoaa: EST Palvelut

#8 Joona Hiltunen viimeisteli tänään kotijoukkueen molemmat maalit. (Kuva: Jukka Laitinen)

15.7.2022 Ykkönen: MP-PEPO 2 – 1(0-0)

Maalit:
62. Joona Hiltunen 1-0
68. Hiltunen (Juuso Liukkonen) 2-0
88. Irfan Sadik 2-1

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Jarkko Heimonen, Väinö Vehkonen,  Samuli Hölttä, Joona Hiltunen, Joslyn Luyeye-Lutumba, Nuutti Laaksonen, Topi Keskinen (49. varoitus), Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen, Juuso Liukkonen

Vaihtopelaajat:
Otto Huuhtanen, Arttu Loukiainen, Arjan Goljahanpoor, Jesse Jäppinen, Antti-Pekka Kesonen, Jesse Kilpeläinen, Kevin Beugre

Vaihdot:
90. Joona Hiltunen <-> Arjan Goljahanpoor

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Joona Hiltunen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään jatkui kova taistelu Ykkösen sarjapisteistä, kun PEPO Lappeenrannasta saapui Urskin loistokuntoiselle nurmelle. Ennen ottelua sade kasteli nurmen ja pallo liikkui mukavasti kostealla nurmella. Kotijoukkue oli ehkä vähän hallitsevampi osapuoli ja sarjapisteetkin jäivät Mikkeliin 2-1(0-0) -lukemin.

Vieraat aloittivat ottelun pirteästi ja Samu Suoraniemi sekä Nikke Veikkanen pääsivät ensimmäiseen reiluun vitoseen yrittämään maalintekoa. Paluun MP-maalille tehnyt Aleksi Honka-Hallila torjui Suoraniemen laukauksen kulmapotkuksi ja Nikke Veikkasen yrityksen Jarkko Heimonen blokkasi. Hiljalleen MP:kin sai koneensa käyntiin ja etenkin oikealta laidalta Jarkko Heimosen kautta tuli useita hyviä hyökkäyksiä. MP loi useamman paikan avausmaaliin: Nuutti Laaksosen keskitys meni niukasti takatolpan ohi, PEPO-puolustus blokkasi Topi Keskisen laukauksen kulmapotkusta, Samuli Hölttä puski ohi kulmapotkusta ja Joona Hiltunen laukoi yli. Vieraat saivat myös muutamasta kulmasta hyvää hässäkkää, mutta kotijoukkue selvitti nämä tilanteet taidolla ja tuurilla. Yhden pelin huilin jälkeen MP:n keskikentälle paluun tehnyt kapteeni Jonathan Dunyin laukoi kerran hyvin, pallo pomppi lappeenrantalaisten kautta niukasti ohi ja tuloksena oli vain kulmapotku. Molemmat joukkueet puolustivat hyvin ja blokkasivat useammat laukaukset. Näin tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

Toinen jakso alkoi kotijoukkueen komennossa, mutta Joslyn Luyeye-Lutumban hienosta noususta eikä Juuso Liukkosen puskusta nähty vielä avausmaalia. Vierailta Jesse Huhtala laukoi kaukaa ja laukaus otti kimmokkeen MP-alakerrasta, mutta Honka-Hallilla oli hereillä maalillaan ja tuloksena oli vain kulmapotku. Topi Pasi pääsi kulmasta puskemaan, mutta tämän tilanteen MP-puolustus hoiti, kuten monta muutakin. Juuri ennen kuin tunti tuli täyteen Joona Hiltunen laukoi kaukaa Topi Keskisen tarjoilusta, mutta Craig Hill vieraiden maalilla torjui vielä tämän. Muutama minuutti myöhemmin Craig Hill oli voimaton, kun MP sai vapaapotkun noin 20 metristä rangaistusalueen kulman kohdilta, kun Rony Argueta kaatoi Keskisen. Joona Hiltunen laukoi oikealla jalallaan aivan oikeaan yläkulmaan, 1-0. Tästä ei mennyt kuin viitisen minuuttia ja taas iski Hiltunen. MP prässäsi pallon vierailta oikeassa laidassa ja kierrätti pallon vasemmalle, missä Topi Keskinen pelasi pallon Juuso Liukkoselle. Liukkonen löysi lappeenrantalaisten keskeltä Hiltusen, joka siirsi pallon oikealta jalalta vasemmalle ja laukoi tällä kertaa vasurillaan vasempaan yläkulmaan, 2-0. Kahden maalin johtoasemassa MP pelasi suhteellisen vapautuneesti ja vieraat olivat jo aikalailla alistuneita kohtaloonsa. Vieraiden alakerta blokkasi Juuso Liukkosen laukauksen ja Hill torjui Keskisen kovan vedon kulmapotkuksi. Viimeisellä vitosella PEPO sai vielä pientä kiriä aikaan. Jesse Huhtala laukoi kaukaa, mutta tällä kertaa yritys meni ohi. 88. peliminuutilla vieraat saivat kuparisensa rikki ja asialla oli tehokaksikko Jeannot Esua-Irfan Sadik. Esua lähetti oikeasta laidasta matalan keskityksen ja Ifu ohjasi entisellä kotikentällään kauden kahdeksannen maalinsa, jossa Honka-Hallilla oli hyvin mukana, muttei saanut torjuttua kovaa laukausta, 2-1. Tämä oli pelissä harvoja kertoja, kun MP-puolustus haparoi. Lopun MP pelasi varmasti ja minkäänlaista paniikkia ei enää Honka-Hallilan maalilla nähty, näin reilun kahden minuutin lisäajan pelaamisen jälkeen Urskissa soi erotuomari Petri Viljasen loppuvihellys. MP palasi voiton makuun reilun kolmen viikon ja kolmen peräkkäisen tappion jälkeen hyvin kannustaneen beerstandin edessä.

Sinne on uponnut # 8 Joona Hiltusen vastustamaton vapari ja peli on 1-0. (Kuva: Jukka Laitinen)

Päävalmentaja Juha Pasoja oli suhteellisen tyytyväinen omiensa puolustuspelaamiseen ja ennen kaikkea voittoon.

– Nämä on tiukkoja pelejä ja näissä ei saa mitään ilmaiseksi. PEPO teki meidän pelaamisestamme vaikeaa, mutta tänään jäi alakerrassa edellisten pelien typerät virheet pois. Vielä kuitenkin puolustuksessa riittää tekemistä, sillä etäisyyksiä pitää saada pienimmiksi.

– Tänään koko joukkue teki kovasti töitä ja jokainen laittoi itsensä likoon raskaissa olosuhteissa.

– Tästä on nyt hyvää jatkaa! Viikonloppu vedetään henkeä ja maanantaina homma taas jatkuu!

Laitisen Jukan kuva ottelusta löytyy täältä ja vierasjoukkueen näkemys ottelusta täältä.

Taistelu Ykkösen sarjapisteistä jatkuu ensi viikon lauantaina, jolloin MP matkustaa FF Jaron vieraaksi Pietarsaareen.

Ruudun ottelukooste: