EST Palvelut -RAPORTTI: MP hävisi heikolla pelillä


Otteluraportin tarjoaa: EST Palvelut

MP:n maalipaikat olivat tänään vähissä Kimpisellä PEPO:a vastaan.

27.7.2022 Ykkönen: PEPO-MP  2 – 1(0-1)

Maalit:
3. Topi Keskinen (Antti-Pekka Kesonen) 0-1
70. Jesse Huhtala 1-1
83. Nikke Veikkanen 2-1

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Jarkko Heimonen, Väinö Vehkonen, Samuli Hölttä, Joona Hiltunen, Arjan Goljahanpoor (38. varoitus), Antti-Pekka Kesonen, Topi Keskinen, Jan Heinonen, Jonathan Dunyin, Juuso Liukkonen

Vaihtopelaajat:
Otto Huuhtanen, Joslyn Luyeye-Lutumba, Nuutti Laaksonen, Jesse Jäppinen, Jesse Kilpeläinen, Juuso Tarvainen, Kevin Beugre

Vaihdot:
46. Arjan Goljahanpoor <-> Nuutti Laaksonen
61. Juuso Liukkonen <-> Juuso Tarvainen
61. Joona Hiltunen <-> Joslyn Luyeye-Lutumba
85. Jarkko Heimonen <-> Kevin Beugre
85. Antti-Pekka Kesonen <-> Jesse Jäppinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Kahdesti siirretty PEPO-MP pelattiin tänään hyväkuntoisella Kimpisen nurmella. Paremmasta joukkueesta ei tänään ollut epäselvyyttä, vaikka vieraat reilun tunnin johtoasemassa olivatkin. Lopulta toisen jakson jälkimmäisellä puolikkaalla PEPO tuli rinnalle ja meni ohi. Näin todella tärkeät sarjapisteet jäivät Lappeenrantaan 2-1(0-1) -lukemin.

MP sai otteluun todellisen unelma-alun, kun kolmannella peliminuutilla pallo oli jo PEPO:n maalissa. MP hyökkäsi oikealta ja Joona Hiltunen löysi hyvän juoksun tehneen Antti-Pekka Kesosen. Kesonen pelasi pallon takaviistoon ja Topi Keskinen laukoi kauden seitsemännen maalinsa tolpan kautta, 0-1. Avausmaalin jälkeen pelin kulku oli selvä: PEPO hallitsi täysin kenttätapahtumia ja MP rimpuili mukana. Aleksi Honka-Hallilan maalilla nähtiin monta lähellä piti -tilannetta, mutta kuin ihmeen kaupalla pirteä kotijoukkue ei saanut palloa hyvin pelanneen Honka-Hallilan vartioimaan maaliin. Hyvin ottelun tuominnut Matti Roth tuomitsi 22. peliminuutilla PEPO:lle epäsuoran vapaapotkun vitosen rajalta, mutta MP:n muuri blokkasi tämän Irfan Sadikin laukauksen kulmapotkuksi. Vieraat eivät meinanneet saada edes kunnon hyökkäyksiä aikaan. Topi Keskinen oli pari kertaa päästä karkuun, mutta vieraiden alakerta selvitti nämä tilanteet varmasti. Keskinen loi myös Antti-Pekka Kesoselle loistopaikan, mutta tämän Craig Hill kotijoukkueen maalilla torjui. Tauon viettoon mentiin vastoin pelitapahtumia vieraiden maalin johdossa.

Tauon jälkeen sama tahti jatkui ja MP oli täysin puolustuskannalla. PEPO:n heikko viimeistely ja Honka-Hallilan torjunnat pitivät MP:n vielä sarjapisteiden syrjässä kiinni. 69. peliminuutilla Irfan Sadik pääsi avopaikkaan, mutta tämänkin Honka-Hallilla jotenkin sai vielä torjuttua. Lopulta PEPO:n kova yritys palkittiin tilanteesta seuranneen sivurajaheiton jälkeen, kun MP puolusti huonosti ja Jesse Huhtala laukoi pallon vastustamattomasti etukulmasta verkkoon ja peli oli tasan 1-1. Tasoituksen jälkeen MP:kin sai muutaman paikan. Jonathan Dunyin laukoi kaukaa, mutta toisen laukauksen Craig Hill torjui varmasti ja toinen kapteenin laukaus meni ohi. Samuli Hölttä puski Antti-Pekka Kesosen kulmapotkusta ylärimaan ja Topi Keskisen sekä Jarkko Heimosen yritykset menivät ohi. Ratkaisun makua oli ilmassa 83. peliminuutilla, kun PEPO pelasi hienon hyökkäyksen vasemmalta ja Jesse Huhtala löysi takaviistosta toisen vaihtopelaaja Nikke Veikkasen, jonka laukaus painui vasempaan yläkulmaan lähes tuhatpäisen kotiyleisön riemuksi, 2-1. Tämän jälkeen MP vielä syttyi taisteluun ja haki tasoitusta, mutta lähempänä maalintekoa oli PEPO. Honka-Hallila kuitenkin torjui hienosti Zachary Sukundan yrityksen avopaikasta. Muutamaa maalin edusta hässäkkää kummempaa MP ei lopulta saanut aikaan ja reilun neljän minuutin lisäajan jälkeen Kimpisellä soi loppuvihellys ja MP koki toisen peräkkäisen vierastappion.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli pettynyt omiensa esitykseen.

– Tänään ei kyllä tuolla pelillä ansaittu mitään! Tuurilla roikuttiin mukana, mutta PEPO tuli rinnalle ja ohi.

– Meidän pallollinen pelimme oli surkeaa, kun rohkeus ja rentous puuttui. Kyllä tässä on vaikea pärjätä, kun emme saa edes helppoja syöttöjä omille.

– Ei tässä auta muu kuin kovan työnteon kautta hakea parempaa tekemistä! Pojat kuitenkin osaavat pelata huomattavasti paremmin. Onneksi sunnuntaina tulee taas uusi mahdollisuus!

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä ja VMH Productions Oy:n kuvat ottelusta täältä.

Tärkeät pelit jatkuvat jo sunnuntaina, kun silloin Urskiin saapuu vieraaksi PK-35 Helsingistä.

Ruudun ottelukooste: