EST Palvelut -RAPORTTI: Lasten peli päättyi pistejakoon


Otteluraportin tarjoaa: EST Palvelut

MP ja KPV kävivät tiukan taistelun Ykkösen sarjapisteistä. (Kuva: Jukka Laitinen)

21.8.2022 Ykkönen: MP-KPV 1 – 1(0-0)

Maalit:
60. Haris Chantzopoulos rp. 0-1
81. Väinö Vehkonen 1-1

MP:n kokoonpano:
Otto Huuhtanen, Väinö Vehkonen, Samuli Hölttä, Arjan Goljahanpoor, Joslyn Luyeye-Lutumba, Nuutti Laaksonen,  Jan Heinonen, Jonathan Dunyin, Jesse Kilpeläinen, Juuso Tarvainen, Kevin Beugre

Vaihtopelaajat:
Aleksi Honka-Hallila, Arttu Loukiainen, Antti-Pekka Kesonen, Valtteri Nikulainen, Topi Keskinen, Haruna Abubakar

Vaihdot:
61. Arjan Goljahanpoor <-> Topi Keskinen
78. Juuso Tarvainen <-> Antti-Pekka Kesonen

MP:n vakuuttavin pelaaja: (palkitaan LähiTapiolan tuotepalkinnolla)
Väinö Vehkonen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään Urskin loistokuntoisella nurmella pelattiin Ykkösen runkosarjan kolmanneksi viimeisen kierroksen ottelu, jossa MP sai vieraaksi KPV:n Kokkolasta. Ottelu oli samalla perinteinen lasten peli, joka järjestettiin koronan takia kolmen vuoden tauon jälkeen. Urskiin oli saapunut paikalle yli 2000 katsojaa, jotka näkivät molemmilta joukkueilta yhden maalin ja näin pisteet tasattiin 1-1(0-0) -lukemin.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Vierailta ensimmäiseen puolittaiseen maalipaikkaan pääsi Kyle Curinga, joka laukoi suoraan kulmapotkusta, mutta tämän yrityksen MP:n alakerta blokkasi. MP:n ensimmäinen maalipaikka tuli Kevin Beugrelle, jonka laukauksen vieraiden maalivahti Ville Seppä torjui jalallaan kulmapotkuksi. Kunnon maalipaikat olivat harvassa, mutta kumpikin joukkue sai luotua puolittaisia tilanteita. Kotijoukkueelta Samuli Hölttä pääsi puskemaan Arjan Goljahanpoorin vapaapotkusta, mutta tämän yrityksen vieraiden puolustus selvitti kulmapotkuksi. Goljahanpoor puski ohi ja Seppä sai kätensä väliin hänen alakulmaan suuntautuneeseen laukaukseensa. Vieraiden uudet hankinnat Ishmael Yartey ja Willem Haapiainen pääsivät testaamaan Otto Huuhtasta MP:n maalilla. Huuhtanen torjui molempien yritykset ja kertaalleen Haapiainen laukoi yli. Ensimmäisellä jaksolla ei maaleja nähty ja tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

Kotijoukkue aloitti toisen jakson pirteästi ja ensimmäiseen reiluun viiteen minuuttiin kirkon päädyssä nähtiin parikin paikkaa. Nopean vastahyökkäyksen jälkeen Kevin Beugre yritti pelata pallon Jonathan Dunyinille. Syöttö kuitenkin kimposi vieraiden puolustajan kautta, mutta Ville Seppä oli hereillä maalillaan ja koppasi pallon haltuunsa. Juuso Tarvainen teki hienon nousun puolesta kentästä, mutta vieraiden alakerta pääsi juuri väliin, kun piti laukoa ja seurauksena oli vain kulmapotku. Näytti pitkään, että maalit ovat tänään tiukassa, mutta ottelun ilman minkäänlaista linjaa tuominnut Jesse Salo vihelsi vieraille rankkarin, kun tunti oli pelattu. Otto Huuhtanen teki arviointivirheen ja rikkoi pallon tavoittelutilanteessa Haris Chantzopoulosta. Kreikkalainen laukoi rankkarin voimalla oikeaan yläkulmaan ja peli oli 0-1. Viitisen minuuttia myöhemmin sama mies oli taas otsikoissa, kun tällä kertaa pallo ei puolessa kentässä jäänyt isokokoisen topparin haltuun ja Jonathan Dunyin pääsi karkuun. MP hyökkäsi tilanteessa kolmella nollaa vastaan, mutta tällä kertaa kapteenin laukaus meni reilusti ohi vieraiden maalin ja peli jatkui kokkolalaisten komennossa. MP yritti kovasti päästä tasoihin ja varsinkin vaihdosta tullut Topi Keskinen sai useamman kerran kuskattua pallon hyvin päätyyn, mutta maalin edessä sinipaidat eivät oikein kunnolla päässeet palloon. Edellisessä voitokkaassa KTP-pelissä MP iski maalin Nuutti Laaksosen pitkästä sivurajaheitosta ja sama kaava toistui tänäänkin. Laaksosen heitto kimposi Jusa Ihalaisen päästä maalin eteen, missä Väinö Vehkonen oli ensimmäisenä irtopallossa ja laukoi runsaslukuisen kotiyleisön riemuksi pallon verkkoon, 1-1. Molemmat yrittivät vielä johto-osumaa, mutta mitään todella vaarallista ei Urskissa enää nähty ja kolmen lisäaika minuutin jälkeen taistelu vihellettiin päättyneeksi.

#3 Väinö Vehkonen on juuri tasoittanut pelin. (Kuva: Jukka Laitinen)

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tietenkin tyytyväinen, kun joukkue pystyi nousemaan tasoihin.

– Tänään ei päästy kyllä samalla tasolle kuin tiistaina, kun KPV teki meidän pelaamisemme vaikeaksi.

– Ollaan kuitenkin saatu viime peleissä tasaisempaa suorittamista ja pelaaminen on ollut paremmalla tasolla kuin heinäkuun vaikeilla hetkillä.

– Hyvä homma, että noustiin tappiotilanteesta tasoihin. Maalitilanne oli harmittava, kun siinä sattui Otolle arviointivirhe ja rankkari oli aika helppo.

Laitisen Jukan kuvia ottelusta löytyy täältä ja vieraiden näkemys ottelusta täältä.

Nyt tiivis pelitahti hieman rauhoittuu, sillä seuraava ottelu MP:llä on viikon päästä sunnuntaina, jolloin MP matkustaa runkosarjan viimeiseen vierasotteluun Oulunkylään Gnistanin vieraaksi.

Ruudun ottelukooste: