EST Palvelut -RAPORTTI: Kausi päättyi niukkaan tappioon

Otteluraportin tarjoaa: EST Palvelut

Gnistan ja MP pelailivat Ykkösen alemman jatkosarjan viimeisen kierroksen ottelun Oulunkylässä. (Kuva: Kalevi Hämäläinen)

8.10.2022 Ykkönen, alempi jatkosarja: Gnistan-MP 2 – 1(1-1)

Maalit:
14. Kevin Beugre (Jonathan Dunyin) 0-1
21. Tommi Jäntti 1-1
88. Lasse Ikonen 2-1

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Jarkko Heimonen (45+2. varoitus), Väinö Vehkonen (62. varoitus), Samuli Hölttä, Joslyn Luyeye-Lutumba, Nuutti Laaksonen (51. varoitus), Topi Keskinen (59. varoitus), Jan Heinonen (73. varoitus), Jonathan Dunyin, Juuso Tarvainen (8. varoitus), Kevin Beugre

Vaihtopelaajat:
Daniel Skretteberg, Vaillance Nihorimbere, Arjan Goljahanpoor, Antti-Pekka Kesonen, Jesse Kilpeläinen, Haruna Abubakar, Juuso Liukkonen

Otteluraportti:
Tänään saatiin kausi 2022 päätökseen, kun Ykkösen alemman jatkosarjan kärkijoukkueet Gnistan ja MP kohtasivat Oulunkylän Mustapekka Areenalla. Ottelu oli aikamoista pelailua ja maalipaikkojen tuhlailua, mutta kotijoukkue iski loppuhetkillä voittomaalin ja pisteet jäivät Oulunkylään 2-1(1-1) -lukemin.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun kummallakaan joukkueella ei ollut enää mitään panosta, sillä kumpikin jatkaa ensi kaudella Ykkösessä. Kotijoukkueen ensimmäinen maalipaikka oli Yoshiaki Kikuchilla, joka laukoi vapaapotkun niukasti ohi. Tämän jälkeen vierailla oli useampi paikka siirtyä johtoon, kun Gnistanin alakerta koomaili. Kevin Beugre osui huonosti palloon ja seuraavassa hyökkäyksessä nosto meni yli maalin. Lisäksi Joslyn Luyeye-Lutumba laukoi ohi ja Jonathan Dunyin laittoi pallon maaliin, mutta tilanne oli paitsio. 14. peliminuutilla nähtiin ottelun avausmaali, kun lopulta vieraat onnistuivat ja Kevin Beugre viimeisteli kauden kahdeksannen maalinsa, 0-1. Reilu viisi minuuttia myöhemmin Gnistan tuli tasoihin näyttävän hyökkäyksen päätteeksi Tommi Jäntin viimeistellessä tarkasti takanurkkaan, 1-1.  MP:llä oli useampi mahdollisuus siirtyä taas johtoon, mutta viimeistely oli tänään heikkoa. Lähimpänä maalintekoa olivat Topi Keskinen ja Jan Heinonen. Keskinen rynnistyksen jälkeen pallo kävi tolpassa ja Heinosen nosto kulmapotkusta osui ylärimaan. Vielä lisäajalla Keskinen pääsi maalipaikkaan, mutta laukaus meni ohi takakulman ja tauon viettoon mentiin 1-1 -tasalukemissa.

#27 Kevin Beuge on juuri vienyt MP:n johtoon. Häntä onnittelemassa #11 Joslyn Luyeye-Lutumba sekä #20 Jonathan Dynyin. (Kuva: Kalevi Hämäläinen)

Toinen jakso jatkui pelailun merkeissä ja peli oli aika tasaista. Joslyn Luyeye-Lutumba pääsi parikin kertaa yrittämään maalintekoa, mutta kulmapotkun jälkitilanteesta Gnistanin alakerta blokkasi laukauksen ja toisen yrityksen Jiri Koski torjui. Ottelun erotuomari Joona Mannisella oli tänään pilli todella herkässä ja kotijoukkue pääsi useamman kerran laukomaan vapaapotkuja hyviltä paikoilta. Aleksi Honka-Hallilla torjui Kikuchin vaparin kulmapotkuksi ja Maximo Tolonen laukoi muuria päin. Fabian Abreu pääsi pari kertaa kulmapotkusta yrittämään johtomaalia, mutta Honka-Hallila torjui ensimmäisen yrityksen ja toinen pusku meni niukasti ohi. Ottelu näytti jo päättyvän tasalukemiin, mutta pari minuuttia ennen täyttä aikaa Lasse Ikosen vastustamaton kaukolaukaus upposi MP:n maaliin ja Gnistan siirtyi 2-1 -johtoon. MP yritti vielä päästä tasoihin, mutta mitään kunnon kiriä vieraat eivät saaneet enää aikaan ja pitkästi aikaa MP koki tappion Gnistania vastaan. Näin Gnistan voitti Ykkösen alemman jatkosarjan (Ykkösen 7.) ja MP tuli toiseksi (Ykkösen 8.).

Päävalmentaja Juha Pasoja ei tappiosta huolimatta ollut hirveän pettynyt kauden päätösottelun jälkeen.

– Ei saatu tänään, mitä haluttiin! Vaikka ottelussa ei ollut enää panosta, niin saatiin kuitenkin vielä ihan kelpo esitys aikaan ja pojat pelasivat hyvin kauden loppuun.

– Paikkoja oli tänään selvään voittoonkin, mutta tietty terävyys maalipaikoissa puuttui ja kun ei itse tehty voittomaalia, niin kaveri teki.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä ja Kalevi Hämäläisen kuvia ottelusta täältä.

MP jatkaa otteluitaan myös ensi kaudella Ykkösessä, mutta nyt vietetään hetki ansaittua huilia ja kerätään voimia ennen kuin aloitetaan valmistautuminen kohti uutta kautta.