EST Palvelut -RAPORTTI: Ei pisteitä Pietarsaaresta


Otteluraportin tarjoaa: EST Palvelut

FF Jaro ja MP pelasivat vauhdikkaan pelin Pietarsaaren keskuskentällä.

23.7.2022 Ykkönen: FF Jaro-MP 2 – 0(1-0)

Maalit:
29. Frankline Okoye 1-0
64. Albin Björkskog 2-0

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Jarkko Heimonen (76. varoitus), Väinö Vehkonen, Samuli Hölttä, Joona Hiltunen, Joslyn Luyeye-Lutumba, Nuutti Laaksonen, Topi Keskinen, Jan Heinonen, Jonathan Dunyin, Kevin Beugre

Vaihtopelaajat:
Otto Huuhtanen, Peetu Kerminen, Arjan Goljahanpoor, Jesse Jäppinen, Antti-Pekka Kesonen, Jesse Kilpeläinen, Juuso Liukkonen

Vaihdot:
67. Joona Hiltunen <-> Juuso Liukkonen
67. Joslyn Luyeye-Lutumba <-> Arjan Goljahanpoor
83. Kevin Beugre <-> Peetu Kerminen (89. varoitus)
83. Jarkko Heimonen <-> Jesse Jäppinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään Ykkönen jatkui MP:n osalta Pietarsaaressa, missä Keskuskentän nurmella vastaan tuli kovassa kunnossa oleva FF Jaro. Vauhdikkaassa pelissä ei maalipaikoilla juhlittu, mutta kotijoukkue iski kahdesta MP:n virheestä ja tulostaululla oli loppuvihellyksen soidessa 2-0(1-0) -lukemat.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja peli aaltoili päästä päähän. Vieraista Kevin Beugre pääsi jo kolmannella peliminuutilla ohjaamaan, mutta Mykyta Savchenkolla kotijoukkueen maalilla ei ollut mitään vaikeuksia torjua tätä yritystä. Kymmenen minuuttia myöhemmin Savchenko tuli hyvin vastaan ja esti Topi Keskisen maalinteon. Kotijoukkueen taitava Markus Kronholm pääsi kahdesti laukomaan: ensimmäinen yritys meni reilusti ohi, mutta toisen Aleksi Honka-Hallilla torjui kulmapotkuksi. 28. peliminuutilla MP vähän nukkui ja kotijoukkue pelasi vapaapotkun lyhyenä. Tämän tilanteen MP vielä hoiti kulmapotkuksi, josta Jaro iski ottelun avausmaalin. Alkulämmittelyssä Guillermo Sotelon korvannut Frankline Okoye puski etutolpalta Kronholmin kulman sisään ja peli oli 1-0. Tämän jälkeen tempo vähän rauhoittui ja molemmat hakivat asemiaan. Molemmilla oli vielä yksi paikka ennen taukoa maalintekoon. Jaron Adam Vidjeskog pääsi hyvin pelatun hyökkäyksen jälkeen laukomaan, mutta kova kuti meni niukasti yli. 42. peliminuutilla Topi Keskinen ajoi vasemmalta sisään, mutta Johan Brunell liukui laukauksen eteen ja tuloksena oli vain kulmapotku. Tauon viettoon mentiin Jaron maalin johdossa.

Toinen jaksokin alkoi ryminällä ja vauhdikkaita tilanteita riitti molempiin kenttäpäätyihin. Kotijoukkueelta Jacob Bushue pääsi kokeilemaan maalintekoa, mutta Honka-Hallila torjui tämän yrityksen, samoin teki toisessa päädyssä Savchenko Kevin Beugren yritykselle. Jos viime peleissä vastustajat ovat tehokkaasti käyttäneet MP:n puolustusvirheet hyväkseen, niin kävi myös tänään Jaron toisessa maalissa. Heikko purku pomppi MP:n pelaajan kautta suoraan Albin Björkskogille, joka laukoi tarkasti takanurkkaan ja Jaro siirtyi jo kahden maalin johtoon yli 1500-päisen kotiyleisön riemuksi. MP yritti vaihdoilla ja hyökkäykseen panostamisella saada kiriä aikaan, mutta Jaro pelasi viisaasti aikaa ja vei pelistä rytmin. MP sai muutamasta pitkästä sivurajaheitosta hässäkän poikasta Jaro-maalille, mutta tänään pallo ei kyllä pomppinutkaan vieraille ja maalit jäivät tekemättä. Väinö Vehkonen laukoi vapaapotkun suoraan muuriin ja Peetu Kermisen yritys meni yli. Lopulta reilun seitsemän minuutin lisäajan jälkeen soi erotuomari Lassi Siukkolan päätösvihellys ja MP joutui pitkälle kotimatkalle ilman sarjapisteitä.

Päävalmentaja Juha Pasojalla oli tuttu harmittelun aihe.

– Taas teimme alakerrassa virheitä, joista Jaro iski. Ensimmäisessä maalissa meidän olisi pitänyt pelata aggressiivisemmin ja toisessa maalissa meiltä puuttui puhe ja purku oli heikko.

– Varsinkin ensimmäisellä jaksolla pelimme oli ihan hyvää ja saimme hyviä hyökkäyksiä.

– 2-0 -maalin jälkeen ei saatu enää oikein kiriä aikaan, kun pelistä katosi rytmi.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä ja Andrea Lindvallin kuvia ottelusta täältä.

Seuraavan kerran MP pelaa jo keskiviikkona, kun joukkue matkaa Lappeenrantaan PEPO:n vieraaksi.

Ruudun ottelukooste: