EST Palvelut -ENNAKKO: Vielä ennen juhannusta matkataan Järvenpäähän


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: ke 22.6. klo 18.30 Ykkönen: JäPS-MP Järvenpään keskuskenttä

Ennen pientä juhannustaukoa MP matkaa vielä huomenna Järvenpäähän, missä Keskuskentän nurmella vastaan tulee hyvin Ykkösen aloittanut sarjanousija JäPS. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet Kakkosen A-lohkossa kaudella 2019, jolloin kaikki kolme keskinäistä ottelua päättyivät tasapeleihin.

Sarjataulukossa joukkueen löytyvät sijoilta viisi ja kahdeksan. Järvenpääläiset ovat pelaamissaan kymmenessä ottelussa kerännyt 16 pistettä (4 voittoa, 4 tasapeliä ja 2 tappiota; maaliero 12-19). MP on pelannut vasta kahdeksan kertaa ja pisteitä on kasassa kymmenen (2 voittoa, 4 tasapeliä ja 2 tappiota; maaliero 13-12).

Järvenpääläiset ovat tällä hetkellä kuuden ottelun tappiottomassa putkessa, kun he edellisellä sarjakierroksella nousivat kahden maalin takaa tasoihin PK-35:sta vastaan. Kotonaan JäPS on ollut tuloksellisesti todella hyvä ja he ovat vielä ilman kotitappiota (2 voittoa ja 3 tasapeliä, maaliero 4-2).  Viime viikolla Veikkausliigan AC Oulukin sai kokea JäPS:n kovan kotivireen, kun Suomen Cupin neljännesvälierässä JäPS voitti loppuhetkien maaleilla 2-1. JäPS:n riveistä löytyy myös mikkeliläiselle jalkapalloyleisölle tuttuja pelimiehiä, kun heidän riveissä on kolme MP:ssäkin pelannutta pelaajaa: Miro Schwalenstöcker, Antti Ulmanen sekä Vili-Petri Vänttinen. Sarjanousijan paras maalintekijä tähän mennessä on ollut Aleksi Ristola, joka on osunut kolmesti. Kokenut pelimies on nyt kuitenkin loukkaantuneena ja ei huomenna ole kiusaamassa MP:n alakertaa. Kahdesti maalinteossa ovat onnistuneet huomenna pelikiellossa oleva Alieu Ceesay, vielä viime kaudella MP:n hyökkäyksessä pelannut Antti Ulmanen sekä Hedi Khayat.

MP:llä on nyt alla jo kolme tasapeliä Ykkösen edellisissä otteluissa ja edellisestä voitosta on kulunut jo kuukausi. Jos toissa kierroksella MP teki hienon nousun viime hetkillä TPS:ää vastaan tasapeliin, niin lauantaina Urskissa vieraillut Gnistan onnistui samassa ja kotivoitto vaihtui harmittavaan tasapeliin. Hiljalleen nuo tasapelit olisi saatava käännettyä voitoiksi tai muuten piste-ero ylempään loppusarjaan alkaa karkaamaan, mutta onneksi pelejä on vielä paljon jäljellä. Tähän mennessä MP:n paras maalintekijä on ollut Topi Keskinen, joka onnistui myös lauantaina Gnistania vastaan. Keskinen on tehnyt neljä maalia. Kahdesti maalinteossa ovat onnistuneet Kevin Beugre, Arjan Goljahanpoor sekä Juuso Liukkonen. Lisäksi on kaksi yhden maalin miestä ja vastustaja on tehnyt yhden oman maalin. MP lähtee huomenna Järvenpäähän hyvin pitkälti samalla kokoonpanolla kuin edelliseen Gnistan -kotiotteluun. MP:n ja JäPS:n ottelut ovat vuosien varrella olleet tiukkoja ja kovia taistelupelejä, joissa on nähty kovia kamppailuja. Tällainen on varmasti tulossa myös huomenna hiljalleen hyvään kuntoon tulleella Järvenpään keskuskentällä.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa huomenna joukkueensa palaavan taas voittojen tielle.

- Hieman harmittaa tasapeli Gnistania vastaan viime hetken tasoituksesta. TPS:ää vastaan kävi toisinpäin, joten kai näihin täytyy olla tyytyväinen isossa kuvassa. Kotipelit on tietenkin lähtökohtaisesti laskettu voitettaviksi, mutta hyvää tässä on tappiosarakkeen pitäminen nollassa kotipeleissä ja vastustajat ovat olleet kärkipään joukkueita.

- Huomenna tiivis pelitahti päättyy Järvenpäässä ja vastassa hyvin kauden aloittanut isäntäjoukkue, jolla on selkeä pelitapa. Molemmilla joukkueilla on tärkeitä poissaolijoita, mutta varsinkin me saadaan iskukykyinen joukkue otteluun ja valmistelut on tehty niin, että pelissä ei anneta hetkeäkään tilaa ja aikaa vastustajalle. Ehkä mekin pelaamme hieman suoraviivaisemmin  ja laitamme kentälle taistelevan ryhmän, jolla ainut tavoite on voittaa yksi vastaan yksi tilanteet ja sitä kautta kääntää pelin suunta meille hyväksi. Ainoa tavoite pelissä on saada kolme pistettä tavalla tai toisella ja sitä kautta lähteä juhannuksen viettoon ja lepäämään ansaitusti tiukan rupeaman jälkeen.

Videoennakossa päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista JäPS -vieraspeliä.

Huomisen kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: JäPS-MP 2,68 – 3,65 – 2,30.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
4. Arttu Loukiainen
7. Samuli Hölttä
8. Joona Hiltunen
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
13. Otto Huuhtanen (mv)
14. Jesse Jäppinen
16. Antti-Pekka Kesonen
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
27. Kevin Beugre
30. Tuomo Hiltunen (mv)
93. Juuso Liukkonen