EST Palvelut -ENNAKKO: Vappua vietetään Paraisilla, mistä haetaan avauspisteitä


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: la 30.4. klo 15.00 Ykkönen: PIF-MP Aktia LKV Arena tekonurmi, Parainen

MP matkustaa huomenna vapun viettoon Paraisille, missä Aktia LKV Arenan tekonurmella vastaan tulee sarjanousija PIF. Joukkueet eivät tiettävästi ole aikaisemmin miesten tasolla virallisessa ottelussa kohdanneet, mutta kerta se on ensimmäinenkin.

Pargas IF voitti viime kaudella Kakkosen B-lohkon ja nousi näin Ykköseen. Joukkuetta on valmentanut vuodesta 2019 lähtien Stefan Strömborg, joka on aikaisemmin toiminut SJK:n valmennusryhmässä, EIF:n päävalmentajana sekä FC Interissä apuvalmentajana. PIF:n valmennusryhmään kuuluu myös kokenut Kari Virtanen, joka on valmentanut mm. TPS:ssä, RoPS:ssa ja IFK Mariehamnassa. PIF lähtee kauteen sarjan pienimmällä budjetilla ja pelaajisto koostuu pääosin Paraisten ja Turun alueen nuorista lupauksista sekä muutamasta kokeneesta pelaajasta. Joukkueen riveistä löytyy mm. Tomas Hradecky, viime kaudella Kakkosen B-lohkon parhaaksi pelaajaksi valittu Gezim Voca, joka on kahdella edellisellä Kakkosen kaudella tehnyt upeat 25 maalia sekä MP-kasvatti Akim Sairinen. Talvikausi paraisilaisilta meni ilman voittoa, mutta SJK Akatemia -avaustappion jälkeen pistetili Ykkösessä on nyt heillä aukaistu, kun maanantaina PIF pelasi 2-2 -tasapelin PK-35:n vieraana. Voittokaan ei maanantaina ollut kaukana, sillä PK tasoitti aivan ottelun loppuhetkillä. PIF lähtee varmasti huomenna intoa pursuen kotiyleisön eteen hakemaan lisäpisteitä ja MP saa olla tarkkana.

Tämä Akim Sairisen kuva on otettu ennen kauden 2015 Ykkösen pelien alkua. (Kuva: Haaja)

27-vuotias MP-kasvatti Akim Sairinen on viimeksi pelannut MP:n riveissä kaudella 2015 Ykkösessä. Sen jälkeen hän on pelannut EIF:ssä Ykköstä sekä ulkomailla Norjassa ja Virossa. Viimeksi Akim pelasi Liettuan pääsarjassa DFK Dainavan riveissä. Nyt hän on kotiutunut hyvin Paraisille ja odottaa kovasti huomista kasvattaseuran kohtaamista.

-Hyvää kuuluu, hyvillä mielin kesää odotellessa ja mukavaa, kun sarjakin pyörähti käyntiin.

- Viimeiset viisi vuotta on mennyt ulkomailla ja nyt taas Suomessa on omalla tapaa hieman jännää. Tavoitteet oli jatkaa ulkomailla, mutta tarpeeksi hyvää vaihtoehtoa ei löytynyt, joten Suomeen tulo oli ajankohtainen.

- Meillä Paraisilla joukkue on melko nuori, eikä kokemusta kauheasti Ykkösestä ole, mutta viime kauden suvereeni Kakkosen voitto kertoo siitä, että laatua pojilta löytyy. Joukkue on yhtenäinen ja organisaatiossa on hyvä tekemisen meininki!

- Odotan huomisen ottelusta viihdyttävää ja vauhdikasta peliä. Molemmilla joukkueilla on varmasti iso halu saada kauden ensimmäinen voitto. Tervetuloa Paraisille!

MP:llä on tässä ollut peleistä melkein kahden viikon tauko, kun sarja-avauksen jälkeen toisen kierroksen MP-KTP -ottelu oli siirretty elokuulle, jotta se saadaan pelata Urskissa. Sarja-avaus Kokkolassa päättyi 3-2 -tappioon, kun KPV oli tehokas omissa maalipaikoissaan ja teki ensimmäiseen puoleen tuntiin peräti kaikki kolme maalia, kun vierailta oli heikkoa tekemistä puolustuspäässä. Lopulta MP:kin onnistui maalinteossa toisella jaksolla Juuso Liukkosen ja Topi Keskisen toimesta, mutta kiri ei tuonut enempää maaleja ja näin avauspisteet jäivät Kokkolaan, vaikka maalipaikkoja oli vaikka voittoon asti. Huomenna Paraisille lähdetään ilman muuta hakemaan sarjapisteitä, sillä tällä hetkellä MP ja PEPO ovat ainoat Ykkösen joukkueet ilman sarjapisteitä, kun joukkueet ovat pelanneet yhdestä kolmeen otteluun. MP lähtee Paraisille hyvin pitkälti samalla joukkueella kuin sarja-avaukseen. Joukkueessa on pari muutosta pikkuvaivojen takia.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä omiltaan parempaa puolustuspeliä kuin sarja-avauksessa.

- KPV -pelin ensimmäisen puoliajan mystiset tapahtumat on käyty läpi joukkueen kanssa ja kaikilla on yhteinen ajatus siitä, miten parannetaan tuleviin koitoksiiin esitystämme, jottei toiselle puoliajalle tarvitse lähteä noin pitkältä takamatkalta. Kokkolassa pelissämme oli paljon hyviä asioita, jotka toimivat ja niitä jalostetaan huomiseen PIF -peliin.

- PIF on pelannut kaksi peliä ja saanut niistä pisteen. Edellisen pelin vahva ensimmäinen puoliaika ja kahden maalin johto PK-35 vastaan ei riittänyt kuin tasapeliin. Vastassa on tiiviisti puolustava ja sisuuntunut nousijajoukkue, joka on kotonaan vaarallinen ja meidän täytyy olla hereillä eritoten heidän vastahyökkäyksissään. Omassa pelissä huomio on puolustuksen tiiviydessä sekä pallollisessa tekemisessä, jottei menetyksiä tule vaarallisilla alueilla.

- Lähdemme parantamaan KPV -pelistä ja jos siinä onnistutaan, niin uskoisin kotimatkalle tarttuvan kokemuksen lisäksi myös sarjapisteitä.

Videoennakossa päävalmentaja Juha Pasojan sekä #93 Juuso Liukkosen tunnelmat ennen huomista PIF -vieraspeliä.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: PIF-MP 3,25 – 3,25 – 2,14.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
6. Vaillance Nihorimbere
7. Samuli Hölttä
8. Joona Hiltunen
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Otto Huuhtanen (mv)
16. Antti-Pekka Kesonen
17. Valtteri Nikulainen
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
24. Jesse Kilpeläinen
25. Juuso Tarvainen
27.  Kevin Beugre
29. Stephen Obeng
93. Juuso Liukkonen