EST Palvelut -ENNAKKO: Suomen Cup alkaa huomenna Kotkassa


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: la 9.4. klo 17.00 Suomen Cup: Jäntevä-MP Arto Tolsa Areena, Kotka

Huomenna MP aloittaa Suomen Cupin, kun 3. kierroksen ottelussa vastaan asettuu Nelosessa pelaava Kotkan Jäntevä. Joukkueet eivät ole tiettävästi aikaisemmin kohdanneet edustusjoukkuetasolla.

Kotkan Jäntevä on vuonna 1940 perustettu kotkalainen urheiluseura. Jäntevä on pelannut Suomen Palloliiton korkeimmalla sarjatasolla SM-sarjassa vuosina 1947-1948 ja 1952–1954. Paras sijoitus on kaudelta 1953, jolloin seura saavutti SM-hopeaa. Tällä hetkellä kotkalaiset pelaavat Nelosessa, johon he nousivat tulevaksi kaudeksi. Tällä kaudella kotkalaisilla on jo kaksi Cupin peliä takana. Ensimmäisellä kierroksella kaatui Vitosessa pelaava Virkkalan Tarmo Lohjalta 1-3 ja toisella kierroksella niin ikään Vitosessa pelaava Ares-86 Hyvinkäältä peräti 0-7. Tähän mennessä kotkalaisten maalintekijätilaston kärjestä löytyvät Oliver Kansa (3) sekä kahden maalin miehet Onni Heijari ja Petja Marin. Huomenna MP:llä on vastassa nuori ja innokas joukkue, joka janoaa yllätystä.

MP lähtee Kotkaan vain jatkopaikka mielessä, mutta tietenkin takin napit pysyvät tiukasti kiinni ja mihinkään ylimielisyyteen ei ole varaa, vaikka vastassa onkin Nelosessa pelaava joukkue. MP:n otteet harjoituskaudella on kovasti vaihdelleet ja harjoitusottelut päättyivät viime lauantaina 2-0 -tappioon Jyväskylässä JJK:ta vastaan, kun toisen jakson hallinnasta huolimatta maalit jäivät tekemättä. Huomenna on tarkoitus onnistua myös maalinteossa ja jatkaa Suomen Cupissa 4. kierrokselle 64 parhaan joukkueen joukkoon. Kotkaan matkustetaan täydellä 18 pelaajan ryhmällä ja muutamia pelaajia on vielä sivussa pikku vaivojen takia.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä omiltaan ehjän 90-minuuttisen.

– Cup-pelit alkavat ja pitkästä aikaa normaalina, jännittävänä Cup-kilpailuna, joka on kerrasta poikki.

– Huomenna on mielenkiintoinen peli tulossa Kotkassa, missä vastassa on Jäntevä alemmilta sarjatasoilta. Joukkueessa on kuitenkin tuttuja nimiä jalkapalloa seuraaville. Ottelusta odotan meidän pallonhallintaa ja pääsemme harjoittelemaan murtautumisia erilaisilla variaatioilla.  Kuitenkin täytyy huomioida vastustajan kyky hyökätä ja kokemuksen kautta kontrolloida peliä.

– Kaikkien mittareiden mukaan meidän pitäisi jatkaa seuraavalle kierrokselle, jos vain pääsemme lähellekään omaa tasoamme, mutta Cup on Cup ja kaikki on mahdollista. Siinä se romantiikka Cupissa onkin, että mikään ottelu ei ole varma ennen kuin tuomari viheltää pilliin  viimeisen kerran ja toivottavasti kädet pystyssä on tällöin meillä voiton merkiksi.

Ottelu on nähtävillä Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
3. Väinö Vehkonen
4. Arttu Loukiainen
6. Vaillance Nihorimbere
7. Samuli Hölttä
8. Joona Hiltunen
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
16. Kevin Beugre
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Juuso Tarvainen
26. Antti-Pekka Kesonen
27. Juuso Liukkonen
33. Otto Huuhtanen (mv)