EST Palvelut -ENNAKKO: Satavuotias TPS saapuu huomenna Urskiin


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: pe 10.6. klo 18.30 Ykkönen: MP-TPS Urski, Mikkeli

MP aloittaa tiukan rypistyksen, jossa se pelaa reiluun viikkoon kolme kotiottelua. Putki alkaa huomenna, kun tänä vuonna sata vuotta täyttävä ja Ykkösen kärkipaikalla oleva TPS saapuu vieraaksi Urskiin. Turkulaiset ovat olleet MP:lle haastava vastustaja. Viime kaudella Urskista TPS vei sarjapisteet 1-2 -lukemin ja Turussa päädyttiin 2-2 -tasapeliin. Lisätietoja ottelujärjestelyistä löytyy täältä.

Sarjataulukossa joukkueen löytyvät sijoilta yksi ja kahdeksan. Turkulaiset ovat pelaamissaan kahdeksassa ottelussa kerännyt 17 pistettä (5 voittoa, 2 tasapeliä ja tappio; maaliero 12-4). MP on pelannut vasta kuudesti ja pisteitä on kasassa kahdeksan (2 voittoa, 2 tasapeliä ja 2 tappiota; maaliero 11-10).

TPS:n alkukausi on ainakin tuloksellisesti ollut onnistunut, sillä turkulaiset löytyvät tällä hetkellä sarjataulukon kärjestä. Varsinkin vieraissa TPS on ollut loistava, sillä neljän vierasottelun saldo on 10 pistettä. Kotona TPS:n pelaaminen on taas ollut heikompaa, sillä sarjanousija PIF voitti 0-2 ja PEPO jätti Tepsin maalittomaan tasuriin. Maanantaina kuitenkin PK-35 kaatui suhteellisen ehjän esityksen jälkeen 2-0 Roope Pakkasen ja Simo Roihan erikoistilannemaaleilla. Perinteinen TPS täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja juhlavuoden tavoitteena turkulaisilla on nousu Veikkausliigaan. Joukkue on myös kasattu nousu mielessä. Hyvän vanhan rungon lisäksi joukkueeseen ovat täksi kaudeksi liittyneet mm. Daniel Rantanen, Anthony Annan, Simo Roiha, Olli Jakonen sekä Demba Savage.  Päävalmentaja Jonathan Johansson on taas saanut aika paljon kuraa niskaansa, kun Tepsin otteet ovat heilahdelleet rajusti, mutta jalkapallo on tulosurheilua ja pisteitä TPS on kerännyt mukavasti. Huomenna MP:llä on edessä todella kova haaste, mutta ainakaan helpolla ei turkulaisia Urskin hyvässä kunnossa olevalla nurmella päästetä.

Pihlajamäessä kärsityn PK-35 -tappion jälkeen MP otti edellisellä sarjakierroksella tasapelipisteen aina vaikeasta Tammisaaresta. MP siirtyi ottelun alussa jo kahden maalin johtoon, kun Juuso Liukkonen teki esityöt ja ensimmäistä kertaa Ykkösessä avauksessa ollut Kevin Beugre viimeisteli kahdesti. Tämän tehoalun jälkeen MP:n peli oli aika heikkoa ja EIF nousi toisella jaksolla tasapeliin. Huomiseksi MP:n on kuitenkin parannettava pelaamista, sillä Tammisaaren kaltaisella esityksellä TPS tulee viemään ottelun varmuudella. MP:n kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia. Topi Keskinen on vielä huomisen U21-maajoukkueen mukana ja nyt taas kapteeni Jonathan Dunyin on pelikiellossa EIF-ottelussa tulleen neljännen varoituksen takia. Väinö Vehkonen on taas pelikieltonsa kärsinyt ja hän on huomenna mukana. Vaillance Nihorimbere loukkasi jalkansa Tammisaaressa ja on useamman viikon sivussa. Sairastuvalta on myös iloisia uutisia, sillä Joona Hiltunen alkaa olla lähellä pelikuntoa ja näillä näkymin maanantaina Joona on taas mukana kokoonpanossa.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa omiltaan parempaa tekemistä kuin Tammisaaressa.

- Nyt alkaa tiukka tahti otteluissa ennen juhannusta, kun pelaamme neljä peliä 12 päivään.

- Huomenna Ykkösen suurin nousijasuosikki TPS saapuu Urskiin ja pääsemme haastamaan kotikentällä hyvää ja laadukasta joukkuetta. TPS on aloittanut kautensa nihkeästi kotikentällään, mutta vieraissa tulosta on tullut paremmin. Me yritämme iskeä kapuloita rattaisiin, jotta TPS:n vierassaldo heikkenee.

- Meidän edellinen peli EIF:iä vastaan oli tehojen puolesta ihan hyvä, mutta varsinkin pallollinen pelaaminen jätti toivomisen varaa. Pelaajien taito ja tekniikka kyllä riittävät hallitsemaan palloa, mutta parissa viime pelissä rohkeus olla aktiivinen on puuttunut.

- TPS:n hyökkäyspää on erityisen vahva ja siinä meidän puolustuksella on tavoite ohjata heidät pois vaarallisilta alueilta. Meidän tiivis puolustaminen oman maalin edessä ja pallollinen peli ohjaa pelin suuntaa ja jos palaset loksahtavat kohdilleen, niin kolme pistettä jää Mikkeliin.

Videoennakossa päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista TPS -kotipeliä.

Huomisen vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-TPS 3,75 – 3,35 – 1,93.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
4. Arttu Loukiainen
7. Samuli Hölttä
9. Peetu Kerminen
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
13. Otto Huuhtanen (mv)
14. Jesse Jäppinen
16. Antti-Pekka Kesonen
17. Valtteri Nikulainen
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Juuso Tarvainen
27. Kevin Beugre
30. Timi Heikkinen (mv)
93. Juuso Liukkonen