EST Palvelut -ENNAKKO: Runkosarjan viimeisessä vierasottelussa vastassa Gnistan


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: su 28.8. klo 18.30 Ykkönen: Gnistan-MP Mustapekka Areena, Helsinki

Huomenna MP:llä on ohjelmassa Ykkösen runkosarjan viimeinen vierasottelu, kun joukkue matkustaa Oulunkylään, missä Mustapekka Areenan muovilla vastaan tulee Gnistan. Kesäkuun puolessa välissä pisteet jaettiin Urskissa, kun helsinkiläiset nousivat aivan loppuhetkillä tasoihin. Muuten viime kausina Gnistan on ollut MP:lle mieluisa vastus, sillä MP on voittanut kaikki keskinäiset Ykkösen kohtaamiset.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta viisi ja kymmenen. Gnistan on pelaamissaan kahdessakymmenessä ottelussa kerännyt kolmekymmentä pistettä (8 voittoa, 6 tasapeliä ja 6 tappiota; maaliero 35-24). MP:llä on kasassa kahdenkymmenen ottelun jälkeen kaksikymmentäyksi pistettä (5 voittoa, 6 tasapeliä ja 9 tappiota; maaliero 31-33).

Gnistan lähti tähän kauteen yhtenä Ykkösen kärkipäähän ajateltuna joukkueena. HJK:n organisaatiosta täksi kaudeksi takaisin Oulunkylään palannut päävalmentaja Joonas Rantanen on tiimeineen tehnyt hyvää työtä, vielä kun joukkue muuttui ja on muuttunut kauden aikana aikalailla. Kauden aikana joukkueesta ovat poistuneet maalitykki Douglas Caé Nicaraguaan sekä laituri Luquinhas AC Ouluun. Oulunkyläläisten riveihin kesken kauden ovat liittyneet AC Oulusta hyökkäyspään pelaaja Onni Suutari sekä Ilveksestä saapunut Momodou Sarr, joka on kolmessa edellisessä pelissä onnistunut maalinteossa. Viime viikolla Oulunkylästä kuului vielä isoja siirtouutisia, kun Gnistan ja Mohamed Kamara eli Medo tekivät loppukauden käsittävän pelaajasopimuksen. Sierraleonelais-suomalaisen pelimiehen CV:stä löytyy mm. viisi peliä Mestareiden liigassa, kolme Serbian mestaruutta ja kaksi Suomen mestaruutta HJK:ssa. Gnistanin paras maalintekijä on tähän mennessä ollut jo joukkueen jättänyt Douglas Caé kahdeksalla maalilla. Rony Huhtala on osunut viidesti ja kolmessa maalissa ovat Fabian de Abreu, Luquinhas, Momodou Sarr, Maximo Tolonen sekä Yoshiaki Kikuchi.

Neljässä edellisessä ottelussa MP:n peli-ilme on ollut pirteämpi kuin heinäkuun otteluissa. Vieraissa MP hävisi sarjakärki TPS:lle 1-0, mutta kotoisessa Urskissa EIF:iä ja KPV:tä vastaan noustiin tasapeliin ja sarjakakkonen KTP kaatui hienosti 3-0. MP on viimeisen putoajan paikalla ja pisteitä olisi kerättävä myös vieraista, ettei yläpuolella olevat joukkueet karkaa tavoittamattomiin. Tähän mennessä MP:n paras maalintekijä on ollut Topi Keskinen, joka on onnistunut maalinteossa seitsemän kertaa. Kolmesti maalinteossa ovat onnistuneet Kevin Beugre, Juuso Liukkonen, Joona Hiltunen sekä Jonathan Dunyin ja kahden maalin miehiä löytyy neljä: Arjan Goljahanpoor, Samuli Hölttä, Joslyn Luyeye-Lutumba sekä Väinö Vehkonen. Lisäksi on kaksi yhden maalin miestä ja vastustaja on tehnyt kahdesti oman maalin. Jarkko Heimonen kärsi edellisessä ottelussa pelikiellon kauden seitsemännen varoituksen takia, mutta nyt hyviä otteita MP:n oikeana puolustajana esittänyt Heimonen on taas mukana. Loukkaantuneina ovat Joona Hiltunen, Jesse Jäppinen, Peetu Kerminen sekä Leevi Leinonen. Vaillance Nihorimbere alkaa hiljalleen olemaan pelikunnossa jalkavamman jäljiltä ja hänet nähdään lähiaikoina taas kokoonpanossa.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa omiensa hyvien esitysten jatkuvan huomenna.

– Nyt pääsemme pitkästä aikaa pelaamaan normirytmillä, jossa pelit on viikonloppuisin ja silloin saadaan ehjiä ja hyviä harjoitusviikkoja alle ennen seuraavaa peliä.

– Huomenna on vastassa Gnistan ja aikaisempina vuosina olemme pärjänneet hyvin Ogelissa, mutta ne on nyt historiaa ja meidän on tarkoitus hakea hyvällä suorituksella tärkeitä pisteitä kotiin viemisiksi.

– Gnistan on pelannut tasaisen kauden ja taistelee ylemmän jatkosarjan paikasta. Meillä se meni huonon kuuden viikon jakson takia nyt sivusuun ja tarvitsemme pisteitä sarjapaikan  säilyttämiseen. Meillä on nyt menossa hyvä jakso niin pelillisesti kuin peli-ilmeenkin kannalta ja sitä haluamme jatkaa myös huomenna!

Huomisen kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: Gnistan-MP 2,08 – 3,65 – 3,05.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
7. Samuli Hölttä
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
13. Otto Huuhtanen (mv)
16. Antti-Pekka Kesonen
18. Topi Keskinen
19. Jan Heinonen
20. Jonathan Dunyin
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Juuso Tarvainen
27. Kevin Beugre
51. Haruna Abubakar
93. Juuso Liukkonen