EST Palvelut -ENNAKKO: Pitkä odotus on ohi – huomenna pelataan Ykkösen sarjapisteistä


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: ma 18.4. klo 16.00 Ykkönen: KPV-MP Kokkolan keskuskenttä

Maailman pisin preseason on nyt ohi ja huomenna Ykkönen 2022 pyörähtää käyntiin. MP aloittaa Ykkösen pelit Kokkolassa, missä Keskuskentällä vastaan asettuu Kokkolan Pallo-Veikot. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran Ykköscupissa helmikuussa, jolloin KPV haki pisteet Mikkelistä 0-1 -lukemin. Viime kaudella Ykkösessä molemmat voittivat kotiottelunsa.

Kokkolassa on tapahtunut isoja muutoksia viime kauteen verrattuna, kun pääomistaja Matti Laitinen vetäytyi taustalta ja hetken aikaa jatko Ykkösessäkin oli vaakalaudalla. Tilanteeseen saatiin kuitenkin onnellinen päätös ja Kokkolassa pelataan Ykköstä myös tällä kaudella. Päävalmentajana aloitti Christian Sund, joka viime kaudella oli apuvalmentajana ja aikaisemmista luottopelaajista jatkavat kapteeni Sebastian Mannström, Kyle Curinga, Charalampos Chantzopoulos sekä Harri Heiermann. Uusina pelaajina joukkueeseen ovat liittyneet Patrick Byskata (FF Jaro), Marcello Beuker (HJK Klubi 04), Samuel Uusitalo (FF Jaro), Miika Kauppila (KäPa), Roni Pietsalo (RoPS), Julius Järvinen (FC Vaajakoski), Robbie Malolo (SJK Akatemia) sekä toissa viikolla joukkueen kanssa sopimuksen tehnyt Shun Maeta (DFK Dainava). Ykköscupissa kokkolaiset pääsivät jatkoon, mutta puolivälierässä EIF oli 1-0 parempi. Viime viikonloppuna KPV aloitti Suomen Cupin ottelut ja tuloksena oli todellinen murskavoitto, kun Kutosessa pelaava SJK-j Apollo kaatui peräti 2-10(1-5). Harjoitusotteluissa KPV on kaatanut myös Veikkausliigassa pelaavan FC Hakan, joten huomenna MP:llä on vastassa hyvä ja pelaava joukkue, joten tiedossa on varmasti tiukka kamppailu Ykkösen sarjapisteistä.

MP:n preseason on mennyt vaihtelevasti. Harjoituspelejä on pelattu paljon ja peliaika on jakautunut tasaisesti, myös koronakin on aiheuttanut omat haasteet toimintaan. Nyt on kuitenkin harjoittelut harjoiteltu ja huomenna Kokkolassa on tosi kyseessä, kun taistelu Ykkösen sarjapisteistä alkaa. Viime viikonloppuna MP:kin haki Suomen Cupissa jatkopaikan, kun Nelosessa pelaava Kotkan Jäntevä kaatui 0-9(0-5). MP:stä maalinteossa Kotkassa onnistuivat Joona Hiltunen (3), Juuso Tarvainen, Topi Keskinen (2), Kevin Beugre sekä Eero Ylönen (2). Sairasteluja ja loukkaantumisia on ollut jonkin verran pitkin talvea ja vielä nytkin sairastuvalla on muutamia pelimiehiä, mutta pelaajatilanne alkaa olla aika hyvä ja taistelu pelipaikoista kovaa. Huomenna Kokkolaan matkataan sillä mielin, että tuliaisina Mikkeliin tuodaan muutakin kuin kokemusta.

Päävalmentaja Juha Pasoja on tyytyväinen, kun tosipelit alkavat.

– Aivan mahtavaa, että saadaan kausi käyntiin ja pitkä preseason on lopulta ohi. Tämä talvi oli todella erikoinen koronatartuntoineen joukkueessa sekä muita pieniä loukkaantumisia, jotka vaikuttivat siihen, että koko joukkue ei ole yhtä aikaa ollut harjoituksissa kertaakaan ennen huhtikuuta, saatikka peleissä olisi päässyt kokeilemaan kaikkia erilaisia pelaajayhdistelmiä.

– Kokkolassa on ollut muutoksia niin taustavaikuttajissa kuin kentälläkin. Uskon sen vakauttavan seuran toimintaa ja keskittyminen pysyy oikeissa asioissa, joka taas tekee KPV:sta vaikeamman vastustajan. Joukkueessa on hyvä sekoitus kokemusta sekä nuoruutta, sama kuin meilläkin.

– Huomisesta pelistä odotan tasaista ja joukkue, joka tekee vähemmän virheitä omassa päässä voittaa tämän ensimmäisen sarjaottelun, jossa yleensä on jännitystä ja ylimääräistä energiaa, joka saattaa kanavoitua väärään suuntaan. Meidän täytyy huolehtia keskittymisestä oikeisiin asioihin ja tehdä perusasiat hyvin, niin voimme saada Kokkolasta tuliaisiksi pisteitä.

– Joukkueen terveystilanne on hyvä ja valmennuksella on positiivinen ongelma valita oikeat pelaajat hakemaan repullinen pisteitä Kokkolasta.

Eroakiireestä.fi -ennakossa päävalmentaja Juha Pasojan sekä #8 Joona Hiltusen tunnelmat ennen huomista KPV -vieraspeliä. Video löytyy täältä.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: KPV-MP 2,08 – 3,45 – 3,25.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
6. Vaillance Nihorimbere
7. Samuli Hölttä
8. Joona Hiltunen
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
13. Otto Huuhtanen (mv)
16. Antti-Pekka Kesonen
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Juuso Tarvainen
27.  Kevin Beugre
93. Juuso Liukkonen