EST Palvelut -ENNAKKO: Perinteisessä lasten pelissä vastassa KPV


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: su 21.8. klo 18.30 Ykkönen: MP-KPV Urski, Mikkeli

Huomenna on taas MP:llä ohjelmassa Ykkösen kotiottelu, kun KPV Kokkolasta saapuu vierailulle Urskiin. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran sarja-avauksessa pääsiäisenä, jolloin KPV teki ensimmäisellä jaksolla kolme maalia ja MP osui kahdesti tauon jälkeen, mutta sarjapisteet jäivät Kokkolaan 3-2 -lukemin. Joukkueet kohtasivat sitä ennen Ykköscupissa helmikuussa, jolloin KPV haki pisteet Mikkelistä 0-1 -lukemin. Viime kaudella Ykkösessä molemmat voittivat kotiottelunsa. Huominen ottelu on perinteinen lasten peli, jossa perheen pienimmille järjestetään omaa ohjelmaa jo tuntia ennen pelin alkua eli klo 17.30 alkaen. Lisätietoja huomisista ottelujärjestelyistä löytyy täältä.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta seitsemän ja kymmenen. KPV on pelaamissaan yhdeksässätoista ottelussa kerännyt kaksikymmentäseitsemän pistettä (7 voittoa, 6 tasapeliä ja 6 tappiota; maaliero 19-30). MP:llä on kasassa yhdeksäntoista ottelun jälkeen kaksikymmentä pistettä (5 voittoa, 5 tasapeliä ja 9 tappiota; maaliero 30-32).

Viime kauden jälkeen Kokkolassa tapahtui isoja muutoksia, kun pääomistaja Matti Laitinen vetäytyi taustalta ja hetken aikaa jatko Ykkösessäkin oli vaakalaudalla. Tilanteeseen saatiin kuitenkin onnellinen päätös ja Kokkolassa on pelattu Ykköstä myös tällä kaudella ja pelit ovat menneetkin aika mukavasti, kun joukkue taistelee vielä ylemmän jatkosarjan paikasta, kun kolme sarjakierrosta runkosarjaa on pelaamatta. Päävalmentajana toimii Christian Sund, joka viime kaudella oli apuvalmentajana ja aikaisemmista luottopelaajista kapteeni Sebastian Mannström, Kyle Curinga, Charalampos Chantzopoulos sekä Harri Heiermann jatkoivat joukkueessa. Kauden alla joukkueeseen liittyneiden pelaajien lisäksi KPV:n riveihin on siirtoikkunassa liittyneet uusina pelaajina maalivahti Ville Seppä ja loistava laituri Ishmael Yartey sekä aivan siirtoikkunan sulkeutuessa hyökkääjä Willem Haapiainen. Kokkolalaisten paras maalintekijä on tähän mennessä on ollut neljästi maalinteossa onnistunut Miika Kauppila. Kolmesti ovat osuneet Harri Heiermann sekä Charalampos Chantzopoulos.

Todella heikon heinäkuun jälkeen MP:n peli-ilme on elokuun kolmessa ottelussa ollut aikaisempaa pirteämpi. 2-2 -EIF-kotitasapelin jälkeen Turussa MP ei hyödyntänyt maalipaikkojaan ja sarjakärki TPS voitti 1-0. Edellisessä ottelussa tiistaina MP sai lopulta palkinnon kovasta taistelustaan, kun sarjakakkonen KTP oli aseeton MP:n käsittelyssä ja ottelu päättyi hienoon 3-0 -kotivoittoon. Maalinteossa tiistaina onnistuivat Joslyn Luyeye-Lutumba sekä kapteeni Jonathan Dunyin kahdesti. MP on vielä viimeisen putoajan paikalla ja pisteiden keräämistä on runkosarjan viimeisillä kierroksilla jatkettava, ettei yläpuolella olevat joukkueet karkaa tavoittamattomiin. Tähän mennessä MP:n paras maalintekijä on ollut Topi Keskinen, joka on onnistunut maalinteossa seitsemän kertaa. Kolmesti maalinteossa ovat onnistuneet Kevin Beugre, Juuso Liukkonen, Joona Hiltunen sekä Jonathan Dunyin ja kahden maalin miehiä löytyy kolme: Arjan Goljahanpoor, Samuli Hölttä sekä Joslyn Luyeye-Lutumba. Lisäksi on kolme yhden maalin miestä ja vastustaja on tehnyt kahdesti oman maalin. Topi Keskinen kärsi edellisessä ottelussa pelikiellon kauden neljännen varoituksen takia, mutta nyt MP:n paras maalintekijä on taas mukana. Huomenna pelikiellossa on Jarkko Heimonen, jonka varoitustili täyttyi tiistaina voitokkaassa KTP-pelissä ja lisäksi Juuso Liukkonen huilaa tämänkin pelin jalkavamman takia. Kakkosessa pelaavassa FC Vaajakoskessa lainalla ollut Arttu Loukiainen on palannut loppukaudeksi MP:n riveihin ja on mukana joukkueessa.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä omiltaan kolmen edellisen pelin ilmettä.

– KTP-peli oli meiltä hyvää jatkumoa kahdelle edelliselle pelille. Nyt erona oli se, että saimme sen palkinnon pelistä, minkä ansaitsimme eli hienon voiton.

– Huomenna on vastassa KPV, joka on muutaman voiton päässä meidän yläpuolellamme ja taistelee tiukasti vielä ylemmän jatkosarjan paikasta. Kevätkierroksella huonon ensimmäisen puoliajan jälkeen me dominoimme peliä täysin, mutta valitettavasti takamatka oli liian iso, joten pisteet jäivät Kokkolaan.

– Meidän tavoite huomiseen peliin on jatkaa hyviä esityksiä kentällä ja sitä kautta pitää pisteet Mikkelissä. Keskitymme omaan tekemiseemme, tiedostaen vastustajan vahvuudet ja heikkoudet. Kunhan vain saamme joka pelaajasta joka kentällä käy kaiken irti, niin esitys tulee olemaan yleisöä lämmittävä.

Huomisen vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-KPV 2,16 – 3,45 – 3,05.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
3. Väinö Vehkonen
4. Arttu Loukiainen
7. Samuli Hölttä
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
13. Otto Huuhtanen (mv)
14. Jesse Jäppinen
16. Antti-Pekka Kesonen
17. Valtteri Nikulainen
18. Topi Keskinen
19. Jan Heinonen
20. Jonathan Dunyin
24. Jesse Kilpeläinen
25. Juuso Tarvainen
27. Kevin Beugre
51. Haruna Abubakar