EST Palvelut -ENNAKKO: Paraisilta lähdetään hakemaan neljättä peräkkäistä voittoa


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: su 18.9. klo 15.00 Ykkönen, alempi jatkosarja: PIF-MP Pajbacka, Parainen

Huomenna sunnuntaina MP matkustaa Paraisille, missä kotijoukkue PIF:llä ei ole enää panosta pelissä ja he saavat pelata vapautuneesti, mutta vierailla on sitäkin enemmän panosta pelissä. Vappuaattona MP haki sarjapisteet viereiseltä muovilta, mutta heinäkuun alussa PIF vieraili Urskissa ja vei pisteet Turun naapuriin toisen jakson maaleilla 2-3. Huomenna MP:llä ei ole muuta tavoitetta kuin hakea kolme sarjapistettä Paraisilta.

Ykkösen alemman loppusarjan sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta kaksi ja kuusi. PIF on kerännyt 23 ottelussa 13 pistettä (4 voittoa, tasapeli ja 18 tappiota; maaliero 22-53), Viime peleissä piristyneellä MP:llä on kasassa 23 ottelun jälkeen 30 pistettä (8 voittoa, 6 tasapeliä ja 9 tappiota; maaliero 36-33).

Edellisen kierroksen 2-1 -vierastappio Gnistanille tarkoitti sitä, että sarjanousija PIF hakee vauhtia ensi kaudella Kakkosesta. Runkosarjassa Stefan Strömborgin valmentama joukkue pyristeli pitkään muiden joukkueiden tuntumassa, mutta heinäkuun lopun Gnistan-kotivoiton jälkeen PIF on nyt hävinnyt seitsemän ottelua putkeen musertavalla maalierolla 3-24. Paraislaisten paras maalintekijä on seitsemästi osunut Gezim Voca, joka on kuitenkin huomenna varoitustilin täyttymisen takia pelikiellossa, samoin kuin Kasperi Nevä. PIF haluaa varmasti kotiyleisön edessä esiintyä hyvin ja taistella, joten MP:n on syytä pitää takin napin tiukasti kiinni ja lähteä nöyrästi pelaamaan omaa peliään, jotta tärkeät sarjapisteet lähtevät mukana Mikkeliin. PIF:n kokoonpano on elänyt jonkin verran tässä kauden aikana ja uutena pelaajana PIF:n keskikentällä pelaa MP:tä viime kaudella edustanut Roope Kantola.

MP:n pirteät otteet jatkuivat alemman loppusarjan avauskierroksella, kun PK-35 kaatui Urskissa 1-0 Kevin Beugren maalilla. MP on nyt voittanut kolme peliä putkeen (Gnistan, JäPS ja PK-35) ja näissä peleissä MP:n oma maali on pysynyt koskemattomana. Näistä lähtökohdista on hyvä lähteä huomenna Paraisille hakemaan kauden neljättä vierasvoittoa. Tähän mennessä MP:n paras maalintekijä on ollut Topi Keskinen, joka on onnistunut maalinteossa kahdeksan kertaa. Neljästi maalinteossa on onnistunut kapteeni Jonathan Dunyin sekä viime pelin voittomaalin tehnyt Kevin Beugre. Kolmesti on onnistunut neljä pelimiestä (Juuso Liukkonen, Joona Hiltunen, Joslyn Luyeye-Lutumba sekä Arjan Goljahanpoor) ja kahden maalin miehiä löytyy kaksi: Samuli Hölttä sekä Väinö Vehkonen. Lisäksi on kaksi yhden maalin miestä ja vastustaja on tehnyt kahdesti oman maalin. MP lähtee Paraisille hyvin pitkälti samalla joukkueella kuin edellisiin voitokkaisiin otteluihin.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa joukkueensa jatkavan edellisten otteluiden malliin.

– Viime lauantaina otettiin hieno voitto PK-35:sta. Saatiin lopultakin kumottua PK-kammo ja napsittiin tärkeät pinnat.

– Nyt on vastassa PIF, jolla on tippuminen edessä ja pelaaminen on siinä mielessä vapautunutta. Meidän osalta tärkeintä huomenna on pitää pää kylmänä ja keskittyä siihen meidän omaan tekemiseemme, joka on ollut viime aikoina hyvällä tasolla.

– Kokoonpanoon ei varmaan tule isoja muutoksia, kun peli on kulkenut ja sitä kautta ei ole syytä tehdäkään vaihdoksia. Meillä on terveystilanne muutenkin suhteellisen hyvä, niin penkiltäkin saadaan kentälle voimaa vaihtojen kautta.

Huomisen kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: PIF-MP 4,35 – 4,10 – 1,65.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
4. Arttu Loukiainen
6. Vaillance Nihorimbere
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
13. Daniel Skretteberg (mv)
16. Antti-Pekka Kesonen
18. Topi Keskinen
19. Jan Heinonen
20. Jonathan Dunyin
24. Jesse Kilpeläinen
25. Juuso Tarvainen
27. Kevin Beugre
51. Haruna Abubakar
93. Juuso Liukkonen