EST Palvelut -ENNAKKO: MP kovakuntoisen Jaron vieraaksi


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: la 23.7. klo 16.00 Ykkönen: FF Jaro-MP Pietarsaaren keskuskenttä

Huomenna MP matkustaa Pietarsaareen, missä Keskuskentän nurmella vastaan asettuu kovassa vireessä oleva FF Jaro. Pietarsaarelaiset ovat olleet MP:llä vuosien varrella haastava vastustaja, mutta viime otteluissa MP on ollut vahva Jaroa vastaan. Toukokuussa MP voitti Ykkösen kamppailun Urskissa 3-0 ja muutama päivä myöhemmin Suomen Cupissa ei varsinaisella peliajalla maaleja nähty, mutta MP voitti rangaistuspotkukilpailun 4-3. Helmikuussa Ykköscupissa MP haki pisteet Pietarsaaresta 1-3 -lukemin. Huomenna MP pyrkii jatkamaan tätä pisteputkea Jaroa vastaan. Pietarsaaressa vietetään perinteisiä Jaakon päiviä tällä viikolla ja Jarolla on ohjelmassa kaksi kotiottelua. Keskiviikkona Jaro pelasi historiansa 500. Ykkösen ottelun SJK Akatemiaa vastaan ja kaksijakoinen ottelu päättyi 1-1 -pistejakoon.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta neljä ja yhdeksän. FF Jaro on pelaamissaan viidessätoista ottelussa kerännyt 22 pistettä (6 voittoa, 4 tasapeliä ja 5 tappiota; maaliero 27-17). MP on pelannut vasta kolmetoista kertaa ja pisteitä on kasassa kuusitoista (4 voittoa, 4 tasapeliä ja 5 tappiota; maaliero 23-23).

Jimmy Warghin valmentama FF Jaro teki talvella varsin mielenkiintoisia pelaajahankintoja (Severi Kähkönen, Jacob Bushue, Adam Vidjeskog, Frankline Okoye ja Emile Paul Tendeng) ja pietarsaarelaisia povattiin yhdeksi Ykkösen nousijasuosikiksi TPS:n ja KTP:n kanssa. Jaron kausi kuitenkin käynnistyi heikosti ja suora nousu alkaa olemaan jo aika vaikeaa, mutta nyt joukkue on piristynyt ja Jaro löytyy kuntopuntarin kakkossijalta, näin nousukarsintaan pääseminen on vielä hyvinkin mahdollista. MP:n alakerta saa olla tarkkana hyvään vireeseen päässyttä Severi Kähköstä vastaan. Kähkönen on onnistunut maalinteossa jo kymmenen kertaa, mutta Jarolta löytyy muitakin Ykkösen tasolle loistavia hyökkäyspään pelaajia.

MP palasi kolmen peräkkäisen tappion jälkeen viime viikon perjantaina taas voiton makuun, kun PEPO kaatui Urskissa 2-1 Joona Hiltusen kahdella hienolla maalilla. Jos ja kun MP haluaa vielä taistella ylemmän jatkosarjan paikasta, niin se vaatii myös vieraspeleistä pisteitä. Huomenna etenkin puolustuspeli pitää olla kunnossa, sillä Jaro on viime peleissä tehnyt paljon maaleja, varsin erikoistilanteista. Tähän mennessä MP:n paras maalintekijä on ollut Topi Keskinen, joka on osunut kuudesti. Kolmesti maalinteossa ovat onnistuneet Kevin Beugre, Juuso Liukkonen sekä Joona Hiltunen ja kahden maalin miehiä löytyy kaksi: Arjan Goljahanpoor sekä Samuli Hölttä. Lisäksi on kolme yhden maalin miestä ja vastustaja on tehnyt yhden oman maalin. Uutena pelaajana MP:n kokoonpanossa nähdään viikolla FC Interistä lainalle tullut Jan Heinonen, mutta vastapainoksi Juuso Tarvainen on jalkavaivaisena sivussa.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa huomenna haastavaa peliä.

- Viime perjantain voitto PEPO:sta oli tärkeä onnistuminen muutaman tuloksellisesti heikomman pelin jälkeen. Pelin jälkeen oli harvinainen mahdollisuus vielä huilia koko viikonloppu ja vetää happea tiukan rupeaman jälkeen sekä ennen tulevia ponnistuksia.

- Huomenna on vastassa alavireisesti kautensa aloittanut Jaro, joka on sittemmin saanut peliä uomiinsa. Jaroa vastaan kotona pärjättiin hyvin ja samanlaisilla eväillä on tarkoitus mennä Pietarsaareen ja tuoda pisteitä kotiin. Puolustuspelistä odotan tiivistä sekä aggressiivista peliä ja hyökkäyssuuntaan meidän täytyy olla tehokkaita sekä pystyä myös pitämään palloa pitempiä jaksoja. Meidän vahvuus tilanteenvaihdoissa on yksi tärkeä elementti pelissä, jotta tulos on hyvä meille.

Videoennakossa päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista FF Jaro -vieraspeliä.

Huomisen kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: FF Jaro-MP 1,61 – 4,10 – 4,60.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
7. Samuli Hölttä
8. Joona Hiltunen
9. Peetu Kerminen
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
13. Otto Huuhtanen (mv)
14. Jesse Jäppinen
16. Antti-Pekka Kesonen
18. Topi Keskinen
19. Jan Heinonen
20. Jonathan Dunyin
24. Jesse Kilpeläinen
27. Kevin Beugre
93. Juuso Liukkonen