EST Palvelut -ENNAKKO: MP haluaa huomenna varmistaa sarjapaikan


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: su 2.10. klo 17.00 Ykkönen, alempi jatkosarja: MP-PEPO Urski

Huomenna MP:llä on ohjelmassa kauden 2022 viimeinen kotiottelu, kun Ykkösen alemman jatkosarjan neljännen kierroksen ottelussa vastaan tulee PEPO Lappeenrannasta. Joukkueet ovat kohdanneet tänä vuonna kolmesti. Maaliskuussa MP voitti harjoitusottelun 3-2 ja Ykkösen runkosarjassa molemmat voittivat kotiottelunsa 2-1. Lisätietoja huomisista ottelujärjestelyistä löytyy täältä.

Ykkösen alemman loppusarjan sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta kaksi ja neljä. PEPO on kerännyt 25 ottelussa 27 pistettä (7 voittoa, 6 tasapeliä ja 12 tappiota; maaliero 31-47) ja MP:llä on kasassa 25 ottelun jälkeen 33 pistettä (9 voittoa, 6 tasapeliä ja 10 tappiota; maaliero 41-38).

Kabinettien kautta Ykköseen viime talvena noussut PEPO on ajoittain pelannut todella pirteästi, mutta välillä tulokset ovat jääneet piippuun. Lappeenrantalaisilla on ollut kova yritys uusia sarjapaikka Ykkösessä myös ensi kaudeksi, mutta nyt tuo tehtävä alkaa olla jo aika mahdoton ja vaatii vielä apuja muilta. Jotta PEPO säilyttäisi sarjapaikan, niin sen pitää voittaa suurinumeroisesti molemmat ottelunsa sekä SJK Akatemian tai MP:n pitäisi hävitä molemmat jäljellä olevat ottelut ja MP:n tapauksessa vielä todella suurinumeroisesti, sillä PEPO:n maaliero on 19 maalia huonompi kuin MP:llä. Runkosarjassa Janne Muhlin luotsaaman PEPO:n avainhahmoksi nousi ennen kaikkea yhdeksän maalia iskenyt MP:ssäkin pelannut Irfan Sadik. Hänen ohellaan toinen onnistujista on ollut toppari Roope Huhtala, joka on jo onnistunut viidesti maalinteossa ja pelannut tähän mennessä täydet peliminuutit. Juuri siirtoikkunan viime hetkillä PEPO vahvisti joukkuettaan todella kovalla pelimiehellä, kun ex-KuPS-pelaaja Usman Sale saapui joukkueeseen. Vikkelä laituri on pelannut viidessä ottelussa ja näyttänyt osaamistaan, vaikka maalitili ei ole vielä auennutkaan. Huomenna MP:n alakerta saa olla tarkkana Sadikin, Salen ja kumppaneiden kanssa.

MP:n neljän ottelun voitto- ja kuuden ottelun tappioton putki meni edellisellä kierroksella poikki, kun sarjapaikkansa puolesta taisteleva SJK Akatemia haki tärkeät pisteet Urskista 1-2 -lukemin. MP:n kavennusmaalin teki kolmen ottelun huilin jälkeen kokoonpanoon palannut Samuli Hölttä. Huomenna MP haluaa ottaa vähintään yhden sarjapisteen, joka varmistaisi sarjapaikan lopullisesti. Tähän mennessä MP:n paras maalintekijä on ollut Topi Keskinen, joka on onnistunut maalinteossa jo yhdeksän kertaa. Viidesti maalinteossa on onnistunut Kevin Beugre. Neljässä maalissa ovat kapteeni Jonathan Dunyin sekä Juuso Liukkonen. Kolmesti on onnistunut neljä pelimiestä (Joona Hiltunen, Joslyn Luyeye-Lutumba, Arjan Goljahanpoor sekä Samuli Hölttä) ja kahden maalin miehiä löytyy kaksi: Väinö Vehkonen sekä Antti-Pekka Kesonen. Lisäksi Jarkko Heimonen on osunut kerran ja vastustaja on tehnyt kahdesti oman maalin. MP:n kokoonpanoon palaavat pelikieltojensa jälkeen Väinö Vehkonen sekä Joslyn Luyeye-Lutumba. Nyt terveystilanne joukkueessa on myös parempi kuin edellisessä tappiollisessa SJK Akatemia -ottelussa. Eero Ylönen huilaa loppukauden pelikiellon takia.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa huomenna varmistaa sarjapaikan lopullisesti.

– Tasainen ottelu viime lauantaina SJK Akatemiaa vastaan päättyi niukkaan tappioon. Suurin syy siihen oli, ettemme pystyneet hyödyntämään omia maalipaikkojamme yhtä tehokkaasti kuin vastustaja. Samalla tulos tarkoitti, ettemme vielä varmistaneet sarjapaikkaamme ja seuraava mahdollisuus siihen on huomenna, kun vastaan asettuu PEPO, jonka ainoa mahdollisuus säilyä sarjassa on voittaa jäljellä olevat pelit suurinumeroisesti.

– Me haluamme varmistaa sarjapaikkamme huomenna ja se pitää näkyä joka hetki kentällä. Pelaajatilanne on hyvä, kun viime pelin pelikieltojen takia huilanneet Vehkonen ja Luyeye-Lutumba ovat takaisin kokoonpanossa. Huomenna on tärkeintä tehdä perusasiat todella hyvin ja olla aggressiivinen molempien maalien edustoilla.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-PEPO 1,78 – 4,05 – 3,65.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
6. Vaillance Nihorimbere
7. Samuli Hölttä
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
13. Daniel Skretteberg (mv)
16. Antti-Pekka Kesonen
18. Topi Keskinen
19. Jan Heinonen
20. Jonathan Dunyin
24. Jesse Kilpeläinen
25. Juuso Tarvainen
27. Kevin Beugre
51. Haruna Abubakar
93. Juuso Liukkonen