EST Palvelut -ENNAKKO: MP haluaa aloittaa jatkosarjan kotivoitolla


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: la 10.9. klo 16.00 Ykkönen, alempi jatkosarja: MP-PK-35 Urski, Mikkeli

MP aloittaa taistelun Ykkösen sarjapaikasta huomenna, kun Ykkösen alemman jatkosarjan ensimmäisessä ottelussa Urskissa vastaan tulee PK-35 Helsingistä. Helsinkiläiset ovat olleet haastava vastustaja MP:lle, sillä kahden edellisen kauden aikana joukkueet ovat kohdanneet Ykkösessä viidesti: kerran on pelattu tasan ja PK-35 on voittanut neljästi. Huomenna tähän tilastoon on tarkoitus tehdä muutos. Toukokuun lopussa Pihliksessä PK voitti kahdella rankkarimaalilla 2-0 ja heinäkuun lopussa peli Urskissa päättyi 1-2. Lisätietoja huomisista ottelujärjestelyistä löytyy täältä.

Ykkösen runkosarjassa joukkueet sijoittuivat kahdeksanneksi ja yhdenneksitoista. PK-35 keräsi kahdessakymmenessäkahdessa ottelussa 22 pistettä (5 voittoa, 7 tasapeliä ja 10 tappiota; maaliero 28-44). MP sai kasaan kaksikymmentäseitsemän pistettä (7 voittoa, 6 tasapeliä ja 9 tappiota; maaliero 35-33).

Kim Raimin valmentama helsinkiläisjoukkue aloitti sarjan heikosti, mutta hiljalleen PK-35 sai koneitaan käyntiin ja pisteitä kertyi ihan eri tahtiin kuin alkukaudesta. PK-35:n pistesaldo ja sarjasijoitus runkosarjassa oli iso pettymys monelle, sillä joukkuetta veikattiin ennen kuaden alkua ylempään jatkosarjaan. Nyt helsinkiläisillä on alla vähän vaisumpi vaihe sarjassa, kun runkosarja päätettiin kahteen tappioon ja sitä ennen alla oli kaksi tasapeliä. Vieraissa PK:lla on ollut isoja haasteita ja heidän ainut vierasvoittonsa tähän mennessä on Urskista. Helsinkiläisten maalintekijätilastokärjestä löytyvät neljän maalin miehet Miguel Medina, Hussein Mohamed sekä Olmes Garcia. Kolmessa maalissa on joukkueen kapteeni Esa Terävä, joka on huomenna pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia. Kahden maalin miehiä löytyy kolme ja lisäksi maalin miehiä löytyy seitsemän. PK:lla on ollut haasteita myös maalivahtiensa loukkaantumisten kanssa ja heilläkin edellisessä KTP-ottelussa maalia vartioi maalivahtivalmentaja. Kokenut Tomi Maanoja joutui vasta ottelun loppuhetkillä antautumaan ainoan kerran, kun David Ramadingaye laukoi vastustamattomasti voittomaalin.

MP:n pirteät otteet jatkuivat runkosarjan päätöskierroksella, kun ylemmässä loppusarjassa jatkava JäPS kaatui Urskissa 2-0(1-0) Jonathan Dunyinin ja Arjan Goljahanpoorin maaleilla. Runkosarjan viimeisestä neljästä ottelusta MP keräsi kymmenen pistettä (3 voittoa ja tasapeli, maaliero 8-1) ja nyt on suhteellisen hyvät lähtökohdat alempaan jatkosarjaan. Viime lauantain JäPS -ottelussa nähtiin myös ikävä tilanne, kun Otto Huuhtanen ja Alieu Ceesay törmäsivät pallon tavoittelutilanteessa Huuhtasen loukatessa itseään. Aleksi Honka-Hallilla ei ollut lauantaina penkillä ja Timi Heikkinen oli sairaana, joten maalivahtivalmentaja Tuomo Hiltunen joutui maaliin ja pelasikin reilut 70 minuuttia pitäen maalinsa puhtaana. Tähän mennessä MP:n paras maalintekijä on ollut Topi Keskinen, joka on onnistunut maalinteossa kahdeksan kertaa. Neljästi maalinteossa on onnistunut kapteeni Jonathan Dunyin ja kolmesti on onnistunut jo viisi pelimiestä (Kevin Beugre, Juuso Liukkonen, Joona Hiltunen, Joslyn Luyeye-Lutumba sekä Arjan Goljahanpoor) ja kahden maalin miehiä löytyy kaksi: Samuli Hölttä sekä Väinö Vehkonen. Lisäksi on kaksi yhden maalin miestä ja vastustaja on tehnyt kahdesti oman maalin. JäPS-pelin kokoonpanoon verrattuna MP:lle tulee muutoksia maalivahtiosastolle, kun Honka-Hallilla on taas mukana samoin kuin viikolla loppukauden sopimuksen tehnyt Daniel Skretteberg.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa huomenna tiukkaa vääntöä.

– PK on ollut meille aina vaikea vastustaja, mutta nyt on tarkoitus muuttaa tätä historiaa meille myönteisemmäksi.

– Viime aikoina pelit on meiltä kulkenut hyvin. Samalla draivilla mennään eteenpäin ja tavoite on varmistaa hyvällä esityksellä pisteet kotiin.

– Poissaoloja on molemmilla joukkueilla melko paljon ja kokoonpanossa on ollut mietittävää kummallakin valmennusryhmällä, mutta eiköhän huomenna molemmat joukkueet saa iskukykyiset porukat kentälle ja ottelusta on odotettavissa tiukkaa vääntöä tärkeistä sarjapisteistä.

Huomisen vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-PK-35 2,08 – 3,65 – 3,05.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
6. Vaillance Nihorimbere
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
13. Daniel Skretteberg (mv)
16. Antti-Pekka Kesonen
18. Topi Keskinen
19. Jan Heinonen
20. Jonathan Dunyin
24. Jesse Kilpeläinen
25. Juuso Tarvainen
27. Kevin Beugre
51. Haruna Abubakar
93. Juuso Liukkonen