EST Palvelut -ENNAKKO: Huomenna Lappeenrantaan taistelemaan tärkeistä sarjapisteistä


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: ke 27.7. klo 19.00 Ykkönen: PEPO-MP Kimpinen, Lappeenranta

Huomenna MP matkaa Lappeenrantaan, missä pelataan todella tärkeistä Ykkösen sarjapisteistä, kun Kimpisen nurmella vastaan tulee PEPO. Kyseinen ottelu on jo pari kertaa siirtynyt, sillä toukokuussa Kimpisen nurmi ei vielä ollut pelikunnossa ja kesäkuussa MP:n Suomen Cup -kiireet siirsivät ottelun toistamiseen. Joukkueet kohtasivat vajaa pari viikkoa sitten Urskissa, missä MP oli Joona Hiltusen kahdella komealla maalilla 2-1(0-0) parempi.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta yhdeksän ja kaksitoista. PEPO on pelaamissaan viidessätoista ottelussa kerännyt kaksitoista pistettä (2 voittoa, 6 tasapeliä ja 7 tappiota; maaliero 17-31). MP on pelannut neljätoista kertaa ja pisteitä on kasassa kuusitoista (4 voittoa, 4 tasapeliä ja 6 tappiota; maaliero 23-25).

PEPO nousi Ykköseen täksi kaudeksi kabinettien kautta, kun Rovaniemen Palloseuran paikka jäi vapaaksi ja lappeenrantalaiset ottivat paikan avosylin vastaan. Näin viime kaudella Kakkosen A-lohkossa toiseksi sijoittunut PEPO pelaa ensimmäistä kertaa valtakunnan toiseksi korkeinta sarjaa, Ykköstä. Janne Muhlin valmentaman joukkueen runko pysyi hyvin kasassa ja joukkueeseen on hankittu iso liuta vahvistuksia. Uusina pelaajina joukkueessa ovat mm. MP:ssäkin pelannut hyökkääjä Irfan Sadik, JIPPO:sta siirtyneet maalivahti Jirko Sorsa ja toppari Topi Pasi sekä kamerunilainen laituri Jeannot Esua. Edellisellä kierroksella PEPO taisteli hienosti kotikentällään ja pakotti sarjakärki TPS:n 1-1 -tasapeliin. Edellisessä keskinäisessä ottelussa PEPO:lta oli pelikiellon takia sivussa runkopelaajat Jeffrey Addai ja Zachary Sukunda. Huomenna he ovat taas mukana, mutta vauhdikas laituri Jeannot Esua huilaa huomenna korttitilin täyttymisen takia. Irfan Sadik on ollut lappeenrantaisten todellinen syömähammas, sillä hän on viimeistellyt liki puolet PEPO:n maaleista, kun on jo onnistunut kahdeksan kertaa maalinteossa. Huomenna MP:n alakerta saa olla tarkkana Ifun ja kumppaneiden kanssa ja viime pelien kaltaisiin puolustusvirheisiin ei olisi varaa, jos ja kun sarjapisteitä halutaan mukaan Etelä-Karjalasta.

MP ei saanut voitto- tai pisteputkea yhtä ottelua pidemmäksi, sillä tärkeän PEPO-kotivoiton jälkeen lauantaina FF Jaro oli kotonaan parempi maalein 2-0. Kokonaisuutena Pietarsaaressa peli oli ihan kohtalaista, mutta taas kerran alakerrassa tehtiin ratkaisevia virheitä, joista Jaro iski kahdesti, kulmapotkusta ja huonon purkupallon jälkeen. Huomenna olisi pisteitä saatava, sillä ylempi jatkosarjaa karkaa kohta liian kauaksi ja sitten alkaa tiukka taistelu sarjapaikasta. Tässä sarjapaikkataistelussa PEPO on yksi päävastustajista ja heille ei missään nimessä saa huomenna hävitä. Tähän mennessä MP:n paras maalintekijä on ollut Topi Keskinen, joka on osunut kuudesti. Kolmesti maalinteossa ovat onnistuneet Kevin Beugre, Juuso Liukkonen sekä Joona Hiltunen ja kahden maalin miehiä löytyy kaksi: Arjan Goljahanpoor sekä Samuli Hölttä. Lisäksi on kolme yhden maalin miestä ja vastustaja on tehnyt yhden oman maalin. MP:n kokoonpanoon verrattuna lauantaiseen Jaro -peliin tulee yksi muutos, kun Juuso Tarvainen on taas pelikunnossa pienen jalkavaivan jälkeen.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa tiukkaa kamppailua Ykkösen sarjapisteistä.

- Edessä on tiivis viikko ja tärkeitä pisteitä jaossa loppusarjoja ajatellen, vaikkei mikään ratkeakaan vielä, niin voitot antaisivat hyvät lähtökohdat elokuulle ja viimeisiin runkosarjan peleihin.

- Ensin on vastassa PEPO vieraissa ja vastus on hyvin muistissa. Kotiottelu päättyi meidän voittoon Joonan hienoilla maaleilla. Nyt huomenna on tarkoitus jatkaa hyvää puolustuspeliä, kunhan vielä lisätään kommunikointia enemmän, niin vältymme turhilta virheiltä sekä hyökkäyspelissä pallonhallintaa ja tehokkuutta maalipaikoissa. Myös monipuolisuus on meillä kehityksen kohteena, ettei viime aikoina hieman yksipuoleinen hyökkääminen olisi vain Topin varassa.

- Haluan nähdä useammalta pelaajalta hyökkäysalueella rohkeampia ratkaisuja ja sitä kautta maaleja. Varmasti on tulossa tiukka peli Lappeenrannassa ja niin kuin on sanottua, niin joukkue, joka tekee vähemmän virheitä voittaa pelin. Me haluamme olla yhdessä pareMPia ja hakea pisteet Lappeenrannasta!

Videoennakossa päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista PEPO -vieraspeliä.

Huomisen kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: PEPO-MP 2,94 – 3,70 – 2,12.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
7. Samuli Hölttä
8. Joona Hiltunen
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
13. Otto Huuhtanen (mv)
14. Jesse Jäppinen
16. Antti-Pekka Kesonen
18. Topi Keskinen
19. Jan Heinonen
20. Jonathan Dunyin
24. Jesse Kilpeläinen
25. Juso Tarvainen
27. Kevin Beugre
93. Juuso Liukkonen