EST Palvelut -ENNAKKO: Huomenna kovaan kyytiin Kotkassa


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: pe 1.7. klo 18.30 Ykkönen: KTP-MP Arto Tolsa Areena, Kotka

Pieni huili tauko on nyt vietetty ja huomenna päästään taas tositoimiin, kun MP matkaa Kotkaan, missä uusitulla Arto Tolsa Areenan muovilla vastaan asettuu KTP. Joukkueet kohtasivat maaliskuun lopussa harjoitusottelun merkeissä Mikkelin jalkapallohallissa, missä MP oli 2-1(1-1) -lukemin parempi. Edellisen kerran virallisessa ottelussa joukkueet ovat kohdanneet Ykkösessä kaudella 2020, jolloin molemmat voittivat vieraissa.

Sarjataulukossa joukkueen löytyvät sijoilta kaksi ja seitsemän. Kotkalaiset ovat pelaamissaan kymmenessä ottelussa keränneet 19 pistettä (5 voittoa, 4 tasapeliä ja 1 tappiota; maaliero 20-8). MP on pelannut yhdeksän kertaa ja pisteitä on kasassa kolmetoista (3 voittoa, 4 tasapeliä ja 2 tappiota; maaliero 17-13).

Ranskalaisen visiitin Veikkausliigassa tehneet kotkalaiset ovat nyt mukana Ykkösen kärkikahinoissa. KTP:n peli uuden päävalmentaja Jussi Leppälahden johdolla on alkanut hiljalleen kulkemaan ja nyt alla on jo kuusi peliä ilman tappiota. Kaksi edellistä kotiottelua on päättynyt selviin 4-0 -voittoihin, kun helsinkiläiset PK-35 ja Gnistan ovat olleet hätää kärsimässä KTP:n käsittelyssä. Huomenna MP:llä on edessä todella iso haaste. Kotkalaisilta löytyy hyvä ja laaja pelaajarinki, joka on ihan Ykkösen eliittiä. Kotkalaisten maalintekijätilaston kärjestä löytyvät neljästi osuneet Antti Mäkijärvi sekä Mika. Kolmessa maalissa ovat Joni Mäkelä, Johannes Laaksonen sekä Santeri Stenius ja lisäksi löytyy kolme maalin miestä.

MP sai edellisellä kierroksella ennen juhannusta neljän ottelun voitottoman putken (3 tasapeliä ja tappio) poikki, kun JäPS kaatui vieraissa Samuli Höltän, Juuso Liukkosen, Kevin Beugren sekä Joslyn Luyeye-Lutumban maaleilla. Järvenpäässä ensimmäinen jakso oli oikein hyvää tekemistä, mutta selvässä johtoasemassa toisella jaksolla peli ei meinannut lähteä mllään käyntiin. Onneksi kuitenkin puolustus maalivahti Otto Huuhtasen johdolla laski vain yhden takaiskun ja tärkeät sarjapisteet matkasivat Mikkeliin. Tähän mennessä MP:n paras maalintekijä on ollut Topi Keskinen, joka jäi Järvenpäässä ilman maaleja, mutta teki  loistavasti esityön kahteen maaliin. Keskinen on tehnyt neljä maalia. Kolmesti maalinteossa ovat onnistuneet Kevin Beugre sekä Juuso Liukkonen ja kahden maalin miehiä löytyy kaksi: Arjan Goljahanpoor sekä Samuli Hölttä. Lisäksi on kaksi yhden maalin miestä ja vastustaja on tehnyt yhden oman maalin. MP:n kokoonpanoon tulee muutama muutos sairasteluiden ja vaivojen takia. Lisäksi Jarkko Heimonen sai voitokkaassa JäPS-ottelussa kauden neljännen varoituksen ja hän huilaa huomenna. Eilen SavU:ssa pelituntumaa hakenut maalivahti Aleksi Honka-Hallilla on taas pelikunnossa ja mukana joukkueessa.

Päävalmentaja Juha Pasoja tietää, mitä huomenna on tulossa.

- Juhannus on nyt huilattu ja palataan tositoimiin vaikeassa vieraspelissä Kotkassa. Kotka on pelannut viimeiset pelit todella vahvasti ja ollut kotonaan erittäin varmaotteinen, kun kolme viimeistä kotipeliä on päättynyt voittoihin maalierolla 11-1.

- Meidän valmistautumista ovat haitanneet muutamat sairastelut ja huomenna tarvitaan kentälle täysikuntoiset pelaajat. Haasteena on siis kovan kotijoukkueen lisäksi myös helle.

- Meidän oma pelaamisemme täytyy onnistua hyvin molempiin suuntiin, jotta Kotkasta lähtee pisteitä mukaan. Puolustaminen on oltava tiiviistä ja kaveria pitää tukea. Hyökkääminen kontrolloitua ja pistää painetta Kotkan kolmen topparin linjalle sekä pelata pitempiä jaksoja pallollisena, tavallaan puolustaa pallon kanssa.

Videoennakossa päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista KTP -vieraspeliä.

Huomisen kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: KTP-MP 1,95 – 3,60 – 3,45.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
3. Väinö Vehkonen
4. Arttu Loukiainen
8. Joona Hiltunen
9. Peetu Kerminen
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
13. Otto Huuhtanen (mv)
14. Jesse Jäppinen
15. Santeri Karjalainen
16. Antti-Pekka Kesonen
17. Valtteri Nikulainen
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
27. Kevin Beugre
93. Juuso Liukkonen