EST Palvelut -ENNAKKO: Huomenna kauden toiseksi viimeinen kotiottelu


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: la 24.9. klo 16.00 Ykkönen, alempi jatkosarja: MP-SJK Akatemia Urski

Huomenna MP:llä on ohjelmassa alemman jatkosarjan kolmas ottelu, kun SJK Akatemia Seinäjoelta saapuu vieraaksi syksyiseen Urskiin. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Helmikuussa Ykköscupissa SJK Akatemia otti 3-1 -kotivoiton varamiehisestä MP:stä, äitienpäivänä Mikkelin jalkapallohallissa tasattiin pisteet 1-1 -lukemin vauhdikkaan ottelun jälkeen ja heinäkuussa Seinäjoella pisteet jäivät Samsonin kahdella alkuhetkien maalilla, kun MP:n kavennus tuli vasta lisäajalla. Lisätietoja huomisista ottelujärjestelyistä löytyy täältä.

Ykkösen alemman loppusarjan sarjataulukosta joukkueet löytyvät putoamisviivan paremmalta puolelta sijoilta kaksi ja kolme. SJK Akatemia on kerännyt 24 ottelussa 29 pistettä (7 voittoa, 8 tasapeliä ja 9 tappiota; maaliero 36-34), Kuntopuntarin kärjestä löytyvällä MP:llä on kasassa 24 ottelun jälkeen 33 pistettä (9 voittoa, 6 tasapeliä ja 9 tappiota; maaliero 40-36).

Todella pirteästi kauden aloittanut SJK Akatemian peli on ailahdellut kauden edetessä ja lopulta melkein varma ylemmän jatkosarjan paikka vaihtui taisteluun sarjapaikasta alemmassa jatkosarjassa. Brian Pagen johtaman SJK Akatemian joukkueessa on ollut aika lailla vaihtuvuutta kauden aikana. Esimerkiksi Kingsley Ofori ja Samson Ebuka pelaavat loppukauden Veikkausliigassa SJK:n riveissä. Runkopelaajien Tuomas Pöyhösen, Oskar Pihlajan, Sami Sipolan, Jonathan Muzingan sekä Vertti Hännisen lisäksi löytyy uusia pelimiehiä kuten toppari Joona Lahdenmäki, puolustaja Otto Kemppainen sekä hyökkääjä Weslen Júnior. Runkosarja päättyi seinäjokilaisilta kahteen tappioon, mutta jatkosarja on alkanut PEPO-voitolla ja Gnistan-tasapelillä, joten joukkue on taas vireessä. Huomenna Urskissa on varmasti tiedossa vauhdikas kamppailu, jossa pelataan tärkeistä sarjapisteistä. Molemmat joukkueet tarvitsevat vielä lisäpisteitä, että Ykkösen sarjapaikka varmistuu myös ensi kaudeksi.

Kolmen voitokkaan ottelun jälkeen MP matkasi viime sunnuntaina Paraisille, missä vastaan tuli jo Kakkoseen putoamaan tuomittu PIF. Varsinkin ensimmäisen jakson MP:n esitys oli todella heikko ja PIF karkasi jo kahden maalin johtoon. Toisen jakson alussa vielä Väinö Vehkonen sai ottelun toisen varoituksensa ja MP joutui pelaamaan ottelun lopun yhden miehen vajaalla. MP sai kuitenkin mahtavan kirin aikaan ja teki vajaaseen kymmeneen minuuttiin neljä maalia (Kevin Beugre, Topi Keskinen, Antti-Pekka Kesonen sekä Juuso Liukkonen). Loppuhetkillä PIF vielä kavensi, mutta todella tärkeät sarjapisteet matkasivat Mikkeliin 3-4 -lukemin. Tästä on hyvä lähteä kauden toiseksi viimeiseen kotiotteluun hakemaan sarjapaikan varmistavia pisteitä. Tähän mennessä MP:n paras maalintekijä on ollut Topi Keskinen, joka on onnistunut maalinteossa jo yhdeksän kertaa. Viidesti maalinteossa on onnistunut Kevin Beugre. Neljässä maalissa ovat kapteeni Jonathan Dunyin sekä Juuso Liukkonen. Kolmesti on onnistunut kolme pelimiestä (Joona Hiltunen, Joslyn Luyeye-Lutumba sekä Arjan Goljahanpoor) ja kahden maalin miehiä löytyy myös kolme: Samuli Hölttä, Väinö Vehkonen sekä Antti-Pekka Kesonen. Lisäksi Jarkko Heimonen on osunut kerran ja vastustaja on tehnyt kahdesti oman maalin. MP:n kokoonpanoon tulee pakostakin muutoksia, sillä Väinö Vehkonen sekä Joslyn Luyeye-Lutumba ovat huomenna pelikiellossa. Lisäksi joukkueessa tällä viikolla ollut hieman sairasteluja ja nekin vaikuttavat huomiseen joukkueeseen, mutta hyviäkin uutisia on kokoonpanorintamalta, sillä Samuli Hölttä palaa kolmen ottelun huilin jälkeen taas mukaan.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä huomenna omiltaan tasaisempaa tekemistä kuin viime sunnuntaina Paraisilla.

– Paraisilla käytiin sunnuntaina erikoisin ottelu minun urani aikana, mutta onneksi peli päättyi voittoomme erittäin haastavien vaiheiden jälkeen. Saimme todella tärkeät kolme pistettä mukanamme Mikkeliin.

– Meillä on nyt kolme ottelupalloa varmistaa sarjapaikka ensi kaudeksi Ykköseen ja huomenna on ensimmäinen mahdollisuus SJK Akatemiaa vastaan. He ovat nuori ja nälkäinen joukkue, jota meidän pitää lähteä horjuttamaan henkisesti sekä fyysisesti heti alusta lähtien. Asennepuolen täytyy myös olla kunnossa ja se huomattiin jo PIF:iä vastaan, että yhtään ei ole varaa löysäillä.

– Lähdemme pelaamaan omaa peliämme ja haluamme jatkaa hyvää putkea, mikä loppukaudesta on tuonut hyviä tuloksia. Joukkueessa on ollut hieman sairasteluja, mutta kentälle saadaan  iskukykyinen joukkueen.

Huomisen vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-SJK Akatemia 1,78 – 4,00 – 3,70.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Jarkko Heimonen
6. Vaillance Nihorimbere
7. Samuli Hölttä
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Daniel Skretteberg (mv)
16. Antti-Pekka Kesonen
17. Valtteri Nikulainen
18. Topi Keskinen
19. Jan Heinonen
20. Jonathan Dunyin
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Juuso Tarvainen
27. Kevin Beugre
51. Haruna Abubakar
93. Juuso Liukkonen