EST Palvelut -ENNAKKO: Huomenna kauden ensimmäinen Ykkösen kotipeli


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: su 8.5. klo 18.30 Ykkönen: MP-SJK Akatemia Jalkapallohalli, Mikkeli

Huomenna on äitienpäivän lisäksi ohjelmassa MP:n kauden 2022 ensimmäinen Ykkösen kotiottelu, kun Jalkapallohalliin vastustajaksi saapuu SJK Akatemia ja vielä viime kaudella MP:n paidassa 10 kertaa Ykkösessä maalinteossa onnistunut Samson Ebuka. Ottelu joudutaan valitettavasti pelaamaan hallissa, koska viivästyneen kevään takia Urski ei ole vielä pelikunnossa, Urpolassa ei pysty järjestämään rakennustyömaan takia kunnon ottelutapahtumaa ja Hänski on liian kapea Ykkösen otteluihin. Ykkösen lisenssimääräysten olosuhdekriteereiden mukaan MP saa pelata kotiotteluita tarvittaessa Jalkapallohallissa maalis-toukokuussa sekä loka-marraskuussa. Pelipaikkaa on kuitenkin turha murehtia, vaan keskitytään niihin asioihin, joihin pystymme itse vaikuttamaan. Lisätietoja ottelujärjestelyistä löytyy täältä.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Ykköscupin merkeissä helmikuussa Seinäjoella, missä koronasta kärsinyt MP oli vaisu ja SJK:n farmijoukkue vei pisteet 3-1(0-0) -lukemin. MP:n kavennusmaalin teki silloin Jarkko Heimonen ja Samson Ebuka iski kahdesti entistä joukkuetta vastaan. Sitä ennen edelliset ja ainoat keskinäiset kohtaamiset ovat Ykkösestä kaudelta 2020, jolloin molemmat voittivat kotiottelunsa. Seinäjokilaiset ovat pelanneet vasta yhden ottelun Ykköstä tällä kaudella. Avauskierroksella kaatui PIF vieraissa 0-2 -lukemin ja maalinteossa onnistuivat Sami Sipola ja Nooa Laine. Ykkösen kausi on alkanut SJK Akatemian osalta verkkaisesti, sillä pari ottelua sarja-avauksen jälkeen on siirtynyt aikaisemmin sovitusti myöhempään ajankohtaan. SJK Akatemia on kuitenkin pitänyt pelituntumaa yllä, kun FF Jaro kaatui harjoitusottelussa 0-3 ja Suomen Cupin 4. kierroksella Kakkosen VIFK 1-4. Viime kaudeksi Kakkoseen pudonnut SJK Akatemia teki nopean paluun Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykköseen, kun he voittivat selvästi Kakkosen C-lohkon. Heidän viime kauden saldo Kakkosessa oli hieno (17 voittoa, 3 tasapeliä ja 2 tappiota, maaliero 68-27). Veikkausliigassa pelaavan SJK:n farmijoukkueesta löytyy monia todella mielenkiintoisia pelaajia kuten viime kaudella Kakkosen C-lohkon vuoden pelaajaksi valittu Kingsley Ofori. Täksi kaudeksi Brian Pagen valmentamaan joukkueeseen ja varsinkin sen hyökkäyspäähän on tullut lisää Ykkösessä jo tulivoimansa todistaneita hyökkääjiä, kun Jonathan Muzinga (PK-35) ja MP:n viime kauden maalikuningas Samson Ebuka ovat liittyneet joukkueeseen. Huomenna MP:llä on vastassa nuori ja innokas joukkue, joka varmasti haluaa saada lisää pisteitä avausvoiton jatkoksi. Lisäksi on mielenkiintoista nähdä, onko Veikkausliiga-apuja mukana Mikkelin matkalla.

MP:n heikko alku sarja-avauksessa Kokkolassa johti tappioon, vaikka kolmen maalin takaa tultiin jo maalin päähän. Edellisellä kierroksella vappuaattona MP avasi piste- ja voittotilinsä, kun PIF kaatui Paraisilla 2-3(1-1) Arjan Goljahanpoorin, Antti-Pekka Kesosen sekä Topi Keskisen maaleilla. Viikolla MP kävi Joensuun kupeessa pelaamassa Suomen Cupin 4. kierroksen ottelun Kolmosen SC Riverballia vastaan. Tuliaisena oli kahdeksan tehtyä maalia sekä jatkopaikka 32 parhaan joukkoon. Cupin pelissä vähemmän peliaikaa saaneet saivat vastuuta ja onnistumisia saatiin laajalla rintamalla. Voitokkaalla Paraisten reissulla tuli myös huonoja uutisia, kun Joona Hiltunen loukkasi jalkansa jo ottelun alussa ja hän on ainakin muutamia viikkoja sivussa. Muuten sairastupa alkaa tyhjenemään ja päävalmentaja Juha Pasojalla löytyy pitkä lista pelaajia, mistä valita ja osa jää kokonaan kokoonpanon ulkopuolellekin.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa omiltaan parempaa puolustuspelaamista kuin kahdessa aikaisemmassa Ykkösen pelissä.

- Huomenna on vastassa SJK Akatemia ja pelipaikkana sarjapelille hieman oudompi paikka eli uusi kuplahalli. Hyvää siinä on se, että olosuhteet on ainakin vakiot.

- Vastustaja voitti meidät talven pelissä ja pelasi erinomaista eteenpäin vievää jalkapalloa. Hyökkäyksestä löytyy meille tuttu Samson, joka täytyy huomioida boksissa ja sen lähellä, sillä hän on vahva jässikkä ilmassa sekä maassa ja pystyy luomaan itse maalipaikkansa. Muuten joukkue koostuu akatemiapelaajista, joista osa on pelannut jo useamman vuoden yhdessä, joten yhteispeli on selkeää.

- Meidän tavoite on totta kai voittaa kotikentällä kaikki ottelut ja huomenna äitienpäivänä siihen on ensimmäinen mahdollisuus. Yritämme jatkaa hyvää pallollista peliä hyökkäyssuuntaan sekä luoda mahdollisimman paljon hyviä maalipaikkoja ja sitä kautta maaleja. Harjoituksissa olemme painottaneet hieman enemmän puolustuspelmaanista ja pieniä asioita sen suhteen on viilattu, jotta saataisiin päästetyt maalit minimiin.

Videoennakossa #16 Antti-Pekka Kesosen sekä päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista SJK Akatemia -kotipeliä.

Huomisen vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-SJK Akatemia 1,95 – 3,60 – 3,45.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
4. Arttu Loukiainen
6. Vaillance Nihorimbere
7. Samuli Hölttä
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Otto Huuhtanen (mv)
15. Santeri Karjalainen
16. Antti-Pekka Kesonen
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Juuso Tarvainen
27.  Kevin Beugre
93. Juuso Liukkonen