EST Palvelut -ENNAKKO: Huomenna haetaan Cupin jatkopaikkaa Ylämyllyltä


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: ke 4.5. klo 17.15 Suomen Cup: SC Riverball-MP Paloaukean tekonurmi, Ylämylly

MP jatkaa Suomen Cupin otteluitaan huomenna, kun joukkue matkaa 4. kierroksen otteluun Kolmosessa pelaavan SC Riverballin vieraaksi. Ottelu pelataan Joensuun kenttäolosuhteiden takia Paloaukean tekonurmella, Ylämyllyllä ja ottelu alkaa jo klo 17.15. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Suomen Cupin merkeissä elokuussa 2016, jolloin MP oli legendaarisella Rantakylän nurmella pelatussa ottelussa parempi 1-7(0-4) -lukemin. Kyseisestä MP:n joukkueesta mukana on vielä Juuso Liukkonen, joka kuitenkin huomenna on huilivuorossa. Videokoostetta pelistä voi katsella täältä.

Huomisen ottelun voittaja jatkaa Suomen Cupissa 5. kierrokselle, jolla on mukana vielä 32 parasta joukkuetta. Viidennen kierroksen ottelut arvotaan ensi viikon torstaina 12.5. ja kierroksen runkopäivät ovat 24.-26.5.

Joensuulaiset ovat tähän mennessä Cup-taipaleella kaataneet Vitosen KeuPa/2:n 0-5, Vitosen Harjun Potkun 2-3 sekä edellisellä kierroksella Vitosen LauTP:n 1-3. Lisäksi Kolmonen on heiltä lähtenyt käyntiin myös voittojen muodossa, kun PK-37 kaatui vieraissa 0-2 ja JPS hienon loppukirin ansiosta 2-1. Huomenna MP:llä on vastassa nuori ja yllätysvalmis joukkue, joka pyrkii pallonhallintaan. Riverballin riveistä löytyy myös pari mikkeliläiselle jalkapalloyleisölle tuttua pelimiestä, kun MP:n junioireitakin edustaneet Jalmari Haapea ja Niki Löytty pelaavat Taivaansinisten riveissä. Haapea on myös Riverballin kapteeni.

Sarja-avauksessa kärsityn KPV-vierastappion jälkeen MP palasi voittojen tielle, kun toisessa ottelussa vieraissa kaatui PIF maalein 2-3(1-1). Lauantaina Paraisilla maalinteossa onnistuivat Arjan Goljahanpoor, Antti-Pekka Kesonen sekä Topi Keskinen. Suomen Cupin kolmannella kierroksella MP haki jatkopaikan Kotkasta, missä Nelosessa pelaava Jäntevä kaatui maali-iloittelussa peräti 0-9. Huomenna ei kuitenkaan ole odotettavissa mitään tuollaista maalijuhlaa, sillä vastassa on huomattavasti kotkalaisia parempi joukkue. Vaikka vastassa on pari sarjatasoa alempana pelaava joukkue, niin mihinkään aliarvioimiseen ei kuitenkaan ole varaa, vaan takin nappien pitää pysyä tiukasti kiinni. Kohti Pohjois-Karjalaa lähdetään kuitenkin jatkopaikka mielessä, joukkueessa nähdään jonkin verran kierrätystä pelaajissa ja osa pelaajista huilaa huomisen.

Päävalmentaja Juha Pasoja antaa huomenna vastuuta vähemmällä peliajalle jääneille pelaajilleen.

– Cupin pelit jatkuvat, bussi suuntaa kohti Joensuuta ja vastassa on Kolmosen Riverball. Ottelusta ei tule helppoa, kun alempisarjalainen pääsee pelaamaan ilman paineita ja näyttöhalut on varmasti isot.

– Me kierrätetään pelaajia ja peliaikaa saavat ne, jotka ovat vähemmän viime aikoina edustuksessa pelanneet. Mielenkiintoista nähdä millainen pelinkuva tulee olemaan, mutta uskoisin, että peruasiat hyvin tekemällä jatkopaikka irtoaa.

– Meidän pelaajista aloittavat pelaajat saavat hyvän näyttöpaikan ja toivottavasti tekevät valmennukselle seuraaviin peleihin kokoonpanovalinnat vaikeaksi.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on nähtävillä Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
3. Väinö Vehkonen
4. Arttu Loukiainen
6. Vaillance Nihorimbere
10. Arjan Goljahanpoor
12. Nuutti Laaksonen
13. Otto Huuhtanen (mv)
15. Santeri Karjalainen
16. Antti-Pekka Kesonen
17. Valtteri Nikulainen
18. Topi Keskinen
20. Jonathan Dunyin
21. Leevi Leinonen
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Juuso Tarvainen
27.  Kevin Beugre
29. Stephen Obeng