EST Palvelut -ENNAKKO: Alavireisten joukkueiden kohtaaminen Seinäjoella


Otteluennakon tarjoaa: EST Palvelut

Ennakko: ma 11.7. klo 18.30 Ykkönen: SJK Akatemia-MP OmaSp Stadion, Seinäjoki

Huomenna olisi taas oiva mahdollisuus saada Ykkösen sarjapisteitä, kun MP matkaa Etelä-Pohjanmaalle ja tarkemmin Seinäjoelle, missä OmaSp Stadionin uusitulla muovilla vastaan asettuu asettuu sarjanousija SJK Akatemia. Joukkueet kohtasivat äitienpäivänä Mikkelissä, missä jalkapallohallissa pelattu vauhdikas Ykkösen peli päättyi 1-1(1-1) -tasapeliin ja silloin MP:n maalin kulmapotkusta puski Samuli Hölttä. Sitä edellisen kerran joukkueet kohtasivat Ykköscupin merkeissä helmikuussa Seinäjoella, missä koronasta kärsinyt MP oli vaisu ja SJK:n farmijoukkue vei pisteet 3-1(0-0) -lukemin. MP:n kavennusmaalin teki silloin Jarkko Heimonen ja Samson Ebuka iski kahdesti entistä joukkuetta vastaan. Sitä ennen edelliset ja ainoat keskinäiset kohtaamiset ovat Ykkösestä kaudelta 2020, jolloin molemmat voittivat kotiottelunsa.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta seitsemän ja yhdeksän. SJK Akatemia on pelaamissaan kahdessatoista ottelussa kerännyt kuusitoista pistettä (4 voittoa, 4 tasapeliä ja 4 tappiota; maaliero 19-18). MP on pelannut yksitoista kertaa ja pisteitä on kasassa kolmetoista (3 voittoa, 4 tasapeliä ja 4 tappiota; maaliero 20-20).

Todella pirteästi Ykkösen aloittanut ja sarjan kärkitaistelussa mukana ollut SJK Akatemia on viime aikoina ollut alavireinen, sillä se on pelannut kuusi viimeistä ottelua ilman voittoa ja edellinen voitto on niinkin kaukaa kuin toukokuun lopulta, jolloin Gnistan on täydellinen vastaantulija ja SJK:n farmijoukkue voitti kotiottelunsa peräti 4-0. Alkukaudesta todella iloista ja vauhdikasta peliä pelannut Akatemia on tarjonnut ilon hetkiä seinäjokilaisille, kun Veikkausliigassa ykkösjoukkueen peli on vielä tökkinyt. Nuoren joukkueen hyökkäyspäästä löytyy todella mielenkiintoisia ja nimekkäitä pelaajia, kuten jo viidesti maalinteossa onnistunut argentiinalainen Valentic Gasc, neljä maalia tehnyt ghanalainen Kingsley Ofori, viime kaudella PK-35:ssa yhdeksän maalia tehnyt Jonathan Muzinga sekä tietenkin MP:n riveissä viime kaudella kymmenen maalia tehnyt Samson Ebuka. Tällä kaudella jo Veikkausliigassa kaksi ottelua pelannut Samson on vielä ilman maaleja Ykkösessä ja toivottavasti sama tahti jatkuu myös huomisen jälkeenkin. Huomenna MP:llä on vastassa nuori ja innokas joukkue, joka varmasti haluaa palata taas voittojen makuun, joten MP saa olla parhaimmillaan ja puolustuspelin on onnistuttava, että Mikkeliin saadaan pisteitä mukaan.

MP:llä on nyt alla kaksi tappiota, kun selvän KTP-vierastappion (4-1) jälkeen viime keskiviikkona kahden maalin taukojohto PIF:iä vastaan kääntyi kauden ensimmäiseksi kotitappioksi (2-3). MP haluaa taistella ylemmän loppusarjaan pääsystä ja se vaatii näistä peleistä myös vieraistakin hyviä tuloksia, varsinkin nyt, kun alla on harmittava kotitappio. Keskiviikon PIF-pelin ensimmäinen jakso oli vielä suhteellisen hyvää pelaamista, mutta toinen jakso oli yksi kauden heikoimmista ja tuloksena oli kolme takaiskuosumaa sekä ansaittu tappio sarjanousijalle. Huomenna MP:n pelaaminen pitää olla ihan toisella tasolla tai muuten Seinäjoen nuoriso-osasto tarjoaa kylmää kyytiä. Tähän mennessä MP:n paras maalintekijä on ollut Topi Keskinen, joka on osunut viidesti. Kolmesti maalinteossa ovat onnistuneet Kevin Beugre sekä Juuso Liukkonen ja kahden maalin miehiä löytyy kaksi: Arjan Goljahanpoor sekä Samuli Hölttä. Lisäksi on neljä yhden maalin miestä ja vastustaja on tehnyt yhden oman maalin. MP:n kokoonpanoon tulee yksi muutos verrattuna edelliseen PIF-peliin, kun kapteeni Jonathan Dunyin huilaa huomenna ja Juuso Tarvainen taas palaa sairastuvalta joukkueen vahvuuteen.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä huomenna taistelevan ja itsensä likoon laittavan vierasjoukkueen.

- PIF-pelin pettymys on käyty joukkueen kanssa läpi ja toivottavasti opittiin, että oli tilanne mikä tahansa, niin peli kestää sen reilut 90 minuuttia ja jokaisen on annettava kaikkensa, jotta tuollaisia sulamisia ei enää tapahdu.

- Huomenna matkaamme Seinäjoelle ja vastassa on hyvin liikkuva ja aktiivinen isäntäjoukkue SJK Akatemia. Heidän alku kausi on mennyt samanlailla kuin meilläkin eli suoritustaso on heilahdellut peleissä ja pelin sisällä. Hieman paremmin ovat pärjänneet kuin me, mutta todella tasainen ottelu on luvassa ja joukkue, joka käyttää omat momentuminsa hyväkseen, tulee saamaan pisteet. Uskon, että nyt ei tule aivan samanlaista peliä kuin Mikkelissä, jossa vauhtia oli älyttömästi ja järkeä hieman vähemmän.

- Meidän täytyy puolustaa yhtenäisesti ja hyökätä hyödyntäen meidän fyysistä etua. Pelin kehityksen kannalta on tärkeää, että löydämme peliin rytmiä ja muitakin vaihteita kuin täysillä tai ei mitään.

Videoennakossa päävalmentaja Juha Pasojan tunnelmat ennen huomista SJK Akatemia -vieraspeliä.

Huomisen kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: SJK Akatemia-MP 2,32 – 3,75 – 2,60.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
4. Arttu Loukiainen
7. Samuli Hölttä
8. Joona Hiltunen
9. Peetu Kerminen
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
13. Otto Huuhtanen (mv)
14. Jesse Jäppinen
16. Antti-Pekka Kesonen
18. Topi Keskinen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Juuso Tarvainen
27. Kevin Beugre
93. Juuso Liukkonen