70. Joonas Nissinen (Janne Kuhmonen) 0-4

Sammy Ndjock, Reetu Räsänen, Vincent Bikana, Lucas dos Santos, Filipe Mello, Denis Lima de Assis, Matti Kohonen, Janne Kuhmonen, Joonas Nissinen, Joona Mäenpää, Antti-Ville Räisänen

Miika Töyräs, Iiro Äijö, Juuso Liukkonen, Olli Kilpeläinen, Juuso Tarvainen, Samuli Kaasalainen, Niila Forsell

89. Janne Kuhmonen <-> Samuli Kaasalainen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP jatkoi tänään Kakkosen A-lohkon kamppailujaan, kun joukkue matkasi Lappeenrantaan PEPO:n vieraaksi. MP oli tyly vieras Kimpisen loistava kuntoisella nurmella ja jatkoi PEPO:n tappioputkea 0-4(0-1) -lukemin.

Kotijoukkue aloitti pelin pirteästi ja jo toisella peliminuutilla Nikke Veikkanen laukoi pallon tolppan kautta maisemaan. Muutama minuutti myöhemmin Jonathan Dunyin oli vielä hyvässä keskityspaikassa, mutta Sammy Ndjockin MP:n maalilla hoiteli tilanteen varmasti. Tämän jälkeen pelin suunta muuttui ja valkoisissa pelannut vierasjoukkue vei peliä ja kotijoukkue vikisi perässä. Vajaan vartin kohdilla Antti-Ville Räisänen laukoi kaukaa, mutta tämän PEPO:n alakerta vielä blokkasi kulmaksi. Lyhyenä pelatusta kulmasta MP iski avausmaalin, kun Vincent Bikana pääsi pari kertaa Lucaksen keskityksestä yrittämään ja lopulta laukoi pallon verkkoon, 0-1. Tämän jälkeen kotijoukkueen nuori maalivahti Miko Sederholm oli aikamoisessa paineessa, kun MP painoi päälle ja PEPO oli puolustuskannalla. Lucas ja Janne Kuhmonen pääsivät useamman kerran yrittämään maalintekoa, mutta Lucaksen tolppalaukausta lähemmäksi vieraat eivät maalintekoa päässeet. Paikat oli myös Räisäsellä, Reetu Räsäsellä sekä Deniksellä, mutta hekään eivät onnistuneet tällä kertaa maalinteossa. Kotijoukkueen edes puolittaiset maalipaikat loistivat poissaolollaan ja MP:n alakerta piti kotijoukkueen kaukana omalta maaliltaan. Tauon viettoon mentiin 0-1 -lukemissa, vaikka lukemat olisivat voineet olla huomattavasti suuremmatkin vieraille.

MP jatkoi toisen puoliajan siitä, mihin ensimmäisen lopetti ja jo reilun kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen Kimpisen tulostaululla oli tylyt 0-3 -lukemat. Vincent Bikana onnistui kulmapotkun jälkitilanteesta, kun hän laukoi vasurillaan pelaajamuurin takaa noin 14 metristä pallon verkkoon ja Filipe Mello puski Deniksen keskityksestä Lucaksen pallon riiston jälkeen. Näiden takaiskujen jälkeen PEPO:n pelihuumori alkoi hävitä. Muutaman kerran kotijoukkue pääsi kuitenkin puolittaiseen maalipaikkaan, mutta suurin osa laukauksista ja puskuista meni selvästi ohi MP:n maalin. Ndjock hoiti muutamat maalia kohti tulleet yritykset varmasti ja piti maalinsa puhtaana toisessa peräkkäisessä pelissä. MP kaunisteli lukemia vielä 70. peliminuutilla, kun Janne Kuhmonen pelasi pallon Joonas Nissiselle, joka laukoi noin parista kymmenestä metristä puolustajan jalan kautta vastustamattomasti verkkoon ja loppulukemiksi 0-4. Loppuaika olikin sitten pelailua ja loppuvihellyksen odottamista. Voitokas MP jatkaa Kakkosen A-lohkon kärkipaikalla ilman tappioita, kun 10 peliä on pelattu.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli todella tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Tänään oli kyllä todella vahva esitys meiltä ihan jokaisella osa-alueella. Ensimmäiset viisi minuuttia meni vielä vähän tunnustellessa, mutta sen jälkeen saimme pelin kontrolliin.

– Ensimmäisellä jaksolla pystyttiin hyvin luomaan maalipaikkoja, mutta vain kerran saimme pallon maaliin. Onneksi saimme heti toisen jakson alkuun sen toisen maalin, niin se helpotti meidän urakkaa.

– PEPO sai toisella jaksolla muutamia paikkoja ja lisää virtaa, mutta loppujen lopuksi pystyimme puolustamaan heidät pois vaarallisilta maalipaikoilta.

– Koko joukkueelta hirvittävä määrä töitä tänään, nolla omissa ja totta kai neljä tehtyä maalia lämmittää mieltä. Tästä on hyvä jatkaa derbyyn!

Topi Lainion (VMH) otoksia ottelusta löytyy täältä.

MP jatkaa otteluitaan viikon päästä torstaina ja se ei olekaan mikä tahansa ottelu, kun Urskissa pelataan kaupungin herruudesta Pallo-Kissoja vastaan.

Tilastot: (InStat)
Pallonhallinta 55 – 45