eroakiireesta.fi -RAPORTTI: MP voitti taas PEPO:n


Otteluraportin tarjoaa: eroakiireesta.fi

#18 Janne Kuhmonen on juuri siirtänyt MP:n 2-1 -johtoon. (Kuva: Mikko Rahikainen)

12.9.2019 MP – PEPO 3 – 1(1 -1)

Maalit:
2. Paul Obi rp. 0-1
4. Vincent Bikana (Joonas Nissinen) 1-1
48. Janne Kuhmonen (Juuso Liukkonen) 2-1
69. Denis Lima de Assis (Nissinen) 3-1

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Reetu Räsänen, Vincent Bikana, Filipe Mello (45. varoitus), Juuso Liukkonen, Denis Lima de Assis, Matti Kohonen, Jiri Haikonen (11. varoitus), Janne Kuhmonen, Joonas Nissinen, Antti-Ville Räisänen

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Iiro Äijö, Aatu Manninen, Miikka Oinonen, Veeti Seppänen, Olli Kilpeläinen, Juuso Tarvainen

Vaihdot:
62. Antti-Ville Räisänen <-> Juuso Tarvainen
76. Denis Lima de Assis <-> Miikka Oinonen
84. Juuso Liukkonen <-> Aatu Manninen

Joukkueiden parhaat pelaajat: (palkitaan otteluisäntä OP Suur-Savon tuotepalkinnoilla)
MP: Vincent Bikana
PEPO: Paul Obi

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Vincent Bikana
PEPO: Paul Obi

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP jatkoi Kakkosen otteluitaan pienen tauon jälkeen, kun Urskin iltavaloissa ja todella kosteissa olosuhteissa vastaan asettui PEPO Lappeenrannasta. Ottelu oli todella vauhdikas ja viihdyttävä, mutta mikä tärkeintä se päättyi MP:n 3-1(1-1) -voittoon.

Ottelu sai todellisen salama-alun, kun erotuomari Jani Laaksonen tuomitsi vieraille rankkarin ennen kuin ensimmäinen peliminuutti oli edes täynnä. Tilanteessa Antti-Ville Räisänen ”rikkoi” lappeenrantalaisten liukasta hyökkääjää Paul Obia. Keveähkö rike kaatoi Obin ja kaiken lisäksi mahdollinen rike alkoi rangaistusalueen ulkopuolella. Tilanteesta tuomitun rankkarin nigerialainen hyökkääjä laukoi itse vuoren varmasti maaliin ja vieraat johtoon. Kotijoukkueelta ei kuitenkaan tästä mennyt pasmat sekaisin, vaan pari minuuttia myöhemmin peli oli jo tasan. MP iski ottelun ensimmäisestä kulmapotkustaan, kun Vincent Bikana puski Joonas Nissisen tarjoilusta pelin tasoihin. Ottelu jatkui vauhdikkaana ja tilanteita oli molemmissa kenttäpäädyissä. Vieraiden parhaat paikat olivat Jesse Huhtalalla, mutta Sammy Ndjock torjui molemmat nuoren hyökkääjän yritykset varmasti. Kotijoukkueen parhaat maalipaikat osuivat Denikselle ja Janne Kuhmoselle, joiden yritykset menivät ohi Miko Sederholmin vartioiman PEPO -maalin. Tauon viettoon mentiin tasalukemissa 1-1.

MP aloitti toisen puoliajan pirteästi ja kolmannella peliminuutilla kotijoukkue siirtyi ensi kertaa johtoon. MP pelasi hienon hyökkäyksen vasemmalta Bikanan, Kohosen ja Nissisen kautta Juuso Liukkoselle, joka siirsi pallon takaviistoon Janne Kuhmoselle. Kuhmoselta löytyi tilanteessa kylmäpäisyyttä ja hän sijoitti pallon varmasti takanurkkaan ohi heittäytyvien puolustajien ja maalivahdin, 2-1. Vierailla oli useampikin paikka tulla tasoihin: Obi laukoi ohi, Huhtala Ndjockin torjunnan kautta ylärimaan ja Calvin N´Sombo ohi. Toisella puoliajalla vieraiden maalilla ollut nuori Miko Sederholm oli huomattavasti työllistetympi, kun kotijoukkueen sai laukaukset kohti maalia. Nuorukainen torjui mm. Mellon puolittaisen läpiajon sekä Juuso Liukkosen ja Matti Kohosen laukaukset. 69. peliminuutilla MP iski taas kulmapotkusta, kun tällä kertaa Denis osui Joonas Nissisen tarjoilusta, 3-1. Tämä kotijoukkueen kolmas maali rauhoitti peliä ja vieraat alistuivat kohtaloonsa. Loppuhetkillä lappeenrantalaisilla oli kuitenkin muutama maukas maalipaikka kavennusosumaan: Ndjock teki todella loistavan torjunnan Obin puskuun, N´Sombo laukoi, Obi laukoi kertaalleen tolppaan ja Aleksi Ikonen yli. Lopulta kolmen lisäaikaminuutin jälkeen erotuomari Laaksonen vihelsi taistelun päättyneeksi ja näin MP jatkaa 19 pelatun ottelun jälkeen tappioitta Kakkosen A-lohkon kärjessä.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli tyytyväinen voittoon ja joukkueen ilmeeseen.

– Tänään oli vastassa todella hyvä joukkue, joka on parempi kuin sarjataulukko antaa ymmärtää. Saimme tänään kovan vastuksen ja PEPO:lla oli todella vaarallinen hyökkäystrio, Huhtala-Obi-Ikonen, joka aiheutti ajoittain meidän alakerralla vaikeuksia.

– Onneksi meidän pelimme ei seonnut nopeaan takaiskuun, vaan saimme tärkeän ja nopean tasoitusmaalin pari minuuttia myöhemmin. Ilman tätä Vincentin osumaa ottelusta olisi voinut tulla meille huomattavasti vaikeampi.

– Tämä oli kyllä todella viihdyttävä peli, jossa oli mukavasti tilanteita. Täytyy kyllä nostaa hattua koko joukkueelle, sillä jokainen jätkä tuolla kentällä tekee valtavasti hommia joukkueen eteen. Esimerkiksi Denis oli tänään muutaman kerran puolustuksen apuna omassa boksissa.

Rahikaisen Mikon otoksia voitokkaasta ottelusta löytyy täältä.

MP jatkaa otteluitaan viikon päästä lauantaina, kun joukkue matkaa NJS:n vieraaksi Nurmijärvelle.

Haluaisitko muuttaa Mikkelin seudulle? Lue lisää www.eroakiireesta.fi