eroakiireesta.fi -RAPORTTI: MP varmisti nousun Ykköseen jo neljä kierrosta ennen loppua, kun VJS kaatui


Otteluraportin tarjoaa: eroakiireesta.fi

#5 Vincent Bikana on juuri vienyt MP:n 1-0 -johtoon. Kapteeni #13 Jiri Haikonen onnittelee ja #18 Janne Kuhmonen on tulossa mukaan iloitsemaan. (Kuva: Pietu´s Photo)

28.9.2019 MP – VJS 3 – 0(1-0)

Maalit:
2. Vincent Bikana (Lucas dos Santos) 1-0
82. Janne Kuhmonen (Miikka Oinonen) 2-0
83. Oinonen (Kuhmonen) 3-0

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Reetu Räsänen, Vincent Bikana, Lucas dos Santos, Filipe Mello, Juuso Liukkonen, Denis Lima de Assis, Matti Kohonen, Jiri Haikonen, Janne Kuhmonen, Antti-Ville Räisänen

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Iiro Äijö, Aatu Manninen, Miikka Oinonen, Joonas Nissinen, Joona Mäenpää, Juuso Tarvainen

Vaihdot:
49. Denis Lima de Assis <-> Miikka Oinonen
70. Juuso Liukkonen <-> Juuso Tarvainen
89. Lucas dos Santos <-> Joona Mäenpää

MP:n paras pelaaja: (palkitaan Dagens Restaurant Cornerin lahjakortilla)
Vincent Bikana

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Reetu Räsänen
VJS: Charles Katashira

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP pelasi tänään runkosarjan viimeisen kotiottelun, kun syksyiseen Urskiin saapui vieraaksi sarjapaikkansa puolesta taisteleva VJS. MP otti kolmannen peräkkäisen voiton, kun vantaalaiset kaatuivat 3-0(1-0) ja kun muut ottelut menivät MP:n kannalta mukavasti, niin sarjanousu Ykköseen varmistui jo neljä kierrosta ennen loppua.

MP aloitti ottelun hallinnalla ja jo toisella peliminuutilla kotijoukkue sai ottelun ensimmäisen kulmapotkun. Edellisessäkin kotiottelussa ensimmäisestä kulmapotkusta osunut Vincent Bikana puski tälläkin kertaa pallon verkkoon, mutta nyt syötön tarjosi Lucas dos Santos, kun Joonas Nissinen oli jalkavaivaisena vaihtopenkillä. Aikainen maali vähän sotki kotijoukkueen pelaamista ja vieraat pitivät enemmän palloa, mutta pääosin omalla kenttäpuoliskollaan. Vieraiden paras tasoituspaikka oli Janar Georgella, joka 10. peliminuutilla laukoi voimalla, mutta Sammy Ndjock torjui tämän yrityksen näyttävästi. Kotijoukkueella oli muutama puolittainen paikka lisätä johtoaan, mutta vieraiden alakerta blokkasi Janne Kuhmosen ja Deniksen laukaukset kulmapotkuksi. Lisäksi Lucas ja Jiri Haikonen laukoivat ohi ja Reetu Räsänen puski ylärimaan. Tauon viettoon mentiin MP:n maalin johdossa.

Tauolla MP muutti vähän ryhmitystään, että peli saataisiin paremmin haltuun ja toisen puoliajan ensi minuuteilla Miikka Oinonen korvasi itsensä kipeäksi tunteneen Deniksen. Ryhmityksen muutos paransikin MP:n pelaamista ja kokenut Miikka Oinonen pääsi useampaan kertaan hätyyttelemään Elis Rintalan vartioimaa VJS -maalia. Pari Oinon puskua meni niukasti ohi ja kerran Rintala koppasi Oinon pienestä kulmasta lähteneen yrityksen. Ottelu pysyi hyvin kotijoukkueen hallinnassa ja vieraat olivat aika aseettomia. Sammy Ndjock sai maalillaan olla aika rauhassa. Mitä pidemmällä ottelu eteni, niin sitä enemmän muiden otteluiden (JIPPO-MiPK ja JäPS-Klubi 04) tulokset alkoivat kiinnostaa ja niitä seurattiin kovasti. Kentällä kuitenkin MP halusi hoitaa homman kunnialla ja joukkue iskikin reiluun minuuttiin pari maalia. Molemmissa maaleissa oli asialla samat miehet. Ensin Miikka Oinonen puski Lucaksen vapaapotkun maalin eteen, missä Janne Kuhmonen laukoi voimalla pallon verkkoon, 2-0. Heti seuraavasta hyökkäyksestä nähtiin yksi MP:n kauden hienoimmista maaleista, kun Kuhmonen jätti pallon kantapäällään Lucaksen taas tehtyä esityön ja Oinonen laukoi tarkasti sivuverkkoon, 3-0. Tämän jälkeen suurempi jännitys oli enää muissa peleissä: Klubi 04 näytti aiheuttavan JäPS:lle tappion pitkästä aikaan ja JIPPO oli yllätys yllätys 0-0 -lukemissa. Kun päätösvihellys soi Urskissa, niin vielä piti odotella useampi minuutti lopputulosta Joensuusta. Lopulta MP:n joukkue sai aloittaa juhlat Urskin nurmella, kun paikalliskilpailija Pallo-Kissat pakotti JIPPO:n maalittomaan tasapeliin ja MP matkaa ensi kaudeksi Ykköseen.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli nousujuhlien keskellä onnellinen mies.

– Olen kyllä todella onnellinen ja tyytyväinen koko joukkueeseen! Olemme tehneet kohta pari vuotta kovasti töitä ja nyt saimme siitä hienon palkinnon! Palkinto tuli kyllä jo vähän aikaisemmin kuin odotin, mutta kyllä tämä otetaan vastaan jo tässä vaiheessa kautta.

– Nopea avausmaali passivoitti pelimme, mutta ei kaveri saanut oikein mitään vaarallista aikaan ja heidän pallonhallinta tapahtui pääosin omalla kenttäpuoliskolla. Jouduimme pudottamaan prässiämme siitä, mitä etukäteen ajattelimme, mutta saimme pidettyä VJS:n poissa maalipaikoilta.

– Toisella puoliajalla hyökkäyspelimme parani, kun muutimme ryhmitystämme. Loppuun saatiin pari maalia ja varsinkin jälkimmäinen niistä oli yksi hienoimmista, mitä olimme tällä kaudella tehneet.

– Vaikka nousu varmistui jo nyt, niin kausi vedetään loppuun asti täysillä ja olisihan se hienoa mennä koko kausi ilman tappiota.

Pietu´s Photon kuvia ottelusta löytyy täältä, Rahikaisen Mikon täältä ja Länsi-Savon täältä.

MP pelaa runkosarjan viimeisen ottelun viikon päästä lauantaina, kun samalla pelataan kaupungin herruudesta Pallo-Kissojen isännöimässä ottelussa.

Haluaisitko muuttaa Mikkelin seudulle? Lue lisää www.eroakiireesta.fi