eroakiireesta.fi -RAPORTTI: MP selvään voittoon Helsingissä


Otteluraportin tarjoaa: eroakiireesta.fi

MP ja Klubi 04 pelasivat tärkeistä Kakkosen A-lohkon pisteistä Telia 5G Areenalla.

11.8.2019 Klubi 04 – MP 0 – 4(0-2)

Maalit:
3. Antti-Ville Räisänen (Lucas dos Santos) 0-1
26. Juuso Liukkonen (Filipe Mello) 0-2
60. Liukkonen (Räisänen) 0-3
83. Lucas (Jiri Haikonen) 0-4

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Reetu Räsänen, Vincent Bikana, Lucas dos Santos, Filipe Mello (45. varoitus), Juuso Liukkonen, Matti Kohonen, Jiri Haikonen (11. varoitus), Janne Kuhmonen, Joonas Nissinen, Antti-Ville Räisänen

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Iiro Äijö, Denis Lima de Assis, Juuso Tarvainen, Benno Hanslian

Vaihdot:
57. Filipe Mello <-> Juuso Tarvainen
79. Joonas Nissinen <-> Benno Hanslian

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP pelasi 15. kierroksen ottelun tänään Helsingissä, missä Telia 5G Areenan muovilla vastaan asettui HJK:n farmijoukkue Klubi 04. MP haki haastavasta paikasta tärkeät sarjapisteet selvin 0-4(0-2) -lukemin.

Kotijoukkue aloitti pirteästi ja pelin painopiste oli heti MP:n kenttäpuoliskolla. MP selvitti kuitenkin tämän alun paineen ja 3. peliminuutilla vieraat saivat kulman. Ensin Joonas Nissinen potkaisi kulmalippua, mutta toisella yrittämällä lyhyt kulma pelattiin Lucakselle, joka syötti pallon Antti-Ville Räisäselle. Räisänen laukoi pallon voimalla etukulmaan ja Tuomas Pöyhönen Klubin maalilla oli voimaton, 0-1. Näin vieraat saivat lentävän lähdön otteluun ja Klubin nuoret pojat olivat ihmeissään. Kotijoukkueella oli useampi vapaapotku hyviltä paikoilta, mutta kotijoukkueen vaarallinen maalitykki Julius Tauriainen laukoi muuriin, yli ja pari kertaa Sammy Ndjock poimi helposti nuorukaisen yritykset. MP:stä maalintekoa pääsivät yrittämään Joonas Nissinen ja Lucas. Nissinen laukoi ohi ja Pöyhönen poimi Lucaksen puskun. 26. peliminuutilla nähtiin huojentunut pelimies, kun kovasti töitä tehnyt Juuso Liukkonen sai tehtyä kauden ensimmäisen maalinsa. MP sai pallon riiston keskialueella ja Filipe Mello pelasi Liukkosen vauhtiin. Liukkonen laukoi pallon takanurkkaan ja MP:n kahden maalin johtoon. Näiden maalien jälkeen peli vähän rauhoittui, mutta vierailla oli pari paikkaa 34. peliminuutilla. Ensin Pöyhönen torjui Räisäsen tulisen laukauksen kulmaksi ja kulmasta Reetu Räsänen puski niukasti yli. Vikkelä kotijoukkue piti kyllä palloa, mutta mitään kovin vaarallista he eivät saaneet aikaan, kun MP puolusti tiiviisti joukkueena. Tauon viettoon mentiin kokovalkoisissa pelanneen MP:n 0-2 -johdossa.

Tauolta vieraat tulivat hyvin ja heti ensimmäisellä peliminuutilla Lucas pelattiin hyvää maalipaikkaan, mutta Pöyhönen Klubin maalilla selvitti tämän tilanteen. Klubin Saku Heiskanen pääsi parikin kertaa laukomaan vaparia, mutta Sammy Ndjock MP:n maalilla hoiti nämä laukaukset helposti. Ottelun hienoin maali nähtiin 60. peliminuutilla, kun Antti-Ville Räisänen pelasi Juuso Liukkosen vauhtiin linjan taakse ja Liukkonen sijoitti pallon varmasti takanurkkaan, 0-3. Tämän maalin jälkeen Sammy Ndjock joutui pari kertaa kunnolla töihin, mutta kokenut kamerunilainen maalivahti torjui Saku Heiskasen kaukolaukauksen näyttävästi ja liimasi varmasti Matti Peltolan laukauksen kulmapotkusta. Kahdesti maalinteossa onnistuneella Juuso Liukkosella oli vielä muutama mahdollisuus lisätä illan maalisaldoaan, mutta Pöyhönen venyi hienoon jalkatorjuntaan ja Klubin alakerta repi läpipäässeen Liukkosen nurin, mutta tässä ottelun erotuomari Lina Lehtovaara ei nähnyt rikettä. Juuso Tarvaisen kaukolaukauksen Pöyhönen sai torjuttua kulmaksi, mutta siitä MP iski ottelun loppunumeroiksi 0-4, kun Jiri Haikonen pudotti pallon Lucakselle, joka laukoi vastustamattomasti vastapalloon ja viimeisteli kauden seitsemännen maalinsa. Loppu olikin sitten pelailua ja loppuvihellyksen odottelua. Lopulta reilun kolmen minuutin lisäajan jälkeen kuultiin loppuvihellys paikalle saapuneiden MP -kannattajien iloksi. Näin MP jatkaa A-lohkon piikkipaikalla tappioitta ja kuuden pisteen johdossa, kun 15 sarjakierrosta on pelattuna.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies.

– Todella kypsä esitys meiltä tänään sekä puolustus- että hyökkäyspelin osalta. Pystyttiin pitämään taitava Klubi poissa maalipaikoilta ja mikä hienointa, niin onnistuttiin itse neljä kertaa maalinteossa.

– Aikainen maali helpotti peliin lähtöä, mutta kaiken kaikkiaan pelattiin ehjä 90 minuuttia. Koko joukkue teki tänään vahvasti ja yhtenäisesti töitä. Tästä on hyvä jatkaa!

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

MP:n ottelut jatkuvat ensi viikon lauantaina, kun joukkue matkaa Kouvolaan, missä vastaan asettuu Sudet.

Haluaisitko muuttaa Mikkelin seudulle? Lue lisää www.eroakiireesta.fi