eroakiireesta.fi -RAPORTTI: MP palasi voittokantaan Lahdessa


Otteluraportin tarjoaa: eroakiireesta.fi

Reipas ja MP kohtasivat aurinkoisessa Kisapuistossa.

9.6.2019 Reipas - MP 1 - 3(0-1)

Maalit:
37. Lucas dos Santos (Denis Lima de Assis) 0-1
89. Janne Kuhmonen (Juuso Liukkonen) 0-2
90. Teemu Toukonen 1-2
90+6. Lucas rp. 1-3

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Iiro Äijö (47. varoitus), Vincent Bikana, Lucas dos Santos, Filipe Mello, Denis Lima de Assis, Matti Kohonen, Janne Kuhmonen, Joonas Nissinen, Joona Mäenpää, Antti-Ville Räisänen

Vaihtopelaajat:
Miika Töyräs, Juuso Liukkonen, Joonas Kimari, Olli Kilpeläinen, Juuso Tarvainen, Samuli Kaasalainen, Niila Forsell

Vaihdot:
71. Janne Kuhmonen <-> Samuli Kaasalainen
85. Denis <-> Juuso Liukkonen
90. Janne Kuhmonen <-> Juuso Tarvainen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Vuosia oli vierinyt lähes 30, kun MP ja Reipas olivat edellisen kerran kohdanneet. Tänään aurinkoisessa Lahden Kisapuistossa nämä legendaariset joukkueet kohtasivat Kakkosen A-lohkon vauhdikkaassa ottelussa. Lohkon piikkipaikalta lähteneet vieraat olivat ottelussa hallitsevampi osapuoli ja sarjapisteet tulivat MP:n mukana Mikkeliin 1-3(0-1) -lukemin.

MP aloitti ottelun pirteästi ja joukkueesta näki, että Lahteen on tultu hakemaan voittoa kolmen tasapelin jälkeen. Ensimmäinen vaarallinen tilanne tuli kuitenkin kotijoukkueelle, kun Janne Hahl pääsi laukomaan, mutta maajoukkuekomennukselta palannut Sammy Ndjock sai juuri ja juuri poimittua pallon käsiinsä. Tämän jälkeen pelin painopiste oli selvästi kotijoukkueen kenttäpäädyssä ja Reippaan maalivahti Juha Tuomi oli aika työllistetty. 10. peliminuutilla Denis laukoi tolppaan ja tämän jälkeen maalintekoa pääsivät yrittämään Joona Mäenpää, Joonas Nissinen sekä Janne Kuhmonen, mutta Tuomi hoiti nämä tilanteet varmasti. Kesken MP:n painostuksen kerran Reipas pääsi hyökkäämään vaarallisesti vastaan, mutta Roni Rinne laukoi takatolpan ohi. 37. peliminuutilla nähtiin ottelun hieno avausmaali, kun MP hyökkäsi vasemmasta laidasta. Antti-Ville Räisänen pelasi Matti Kohosen vauhtiin ja Midi eteni kohti päätyä keskityspaikkaan. Denis pudotti tämän tarkan keskityksen Lucakselle, joka laukoi kauden neljännellä maalillaan MP:n ansaitusti johtoon. Vielä ennen taukoa MP:llä oli mahdollisuus tuplata johto, mutta Tuomi torjui Deniksen yrityksen ja näin tauon viettoon mentiin 0-1 -lukemissa.

Toisella puoliajalla kotijoukkue sai tuulen selkänsä taakse ja se auttoi heitä paremmin peliin mukaan, mutta mitään kovin vaarallista he eivät kuitenkaan saaneet luotua Ndjockin vartioimalle MP -maalille. Yhden hässäkän jälkeen MP:n puolustuksen perusta, Vincent Bikana, blokkasi Reippaan yrityksen kulmapotkuksi, mutta muuten pallo pysyi kaukana vaaralliselta maalitekosektorilta. MP hyökkäsi harvemmin kuin ensimmäisellä puoliajalla, mutta nyt oli kuitenkin useampi laadukas paikka kasvattaa johtoa. Välillä tuntui, että kotijoukkueen maali on noiduttu, kun pallo ei meinannut millään sinne mennä. Janne Kuhmosella oli parikin loistavaa tilaisuutta maalintekoon, mutta toisen kotijoukkueen puolustus esti maaliviivalta ja toinen yritys meni niukasti ohi. Lucaksen yrityksen Tuomi taas poimi varmasti. Juuri ennen täyttä aikaa pallo lopulta saatiin maaliin, kun Juuso Liukkonen teki esityön ja Kuhmonen laukoi pallon tarkasti takatolpan juureen, 0-2. Tämän jälkeen MP:n ote hetkeksi hiukan herpaantui ja Reippaan kokenut maalitykki Teemu Toukonen laukoi yläriman kautta kavennusosuman, 1-2. Kotijoukkue yritti kovasti hakea tasoitusosumaa, mutta mitään vaarallista he eivät saaneet enää luotua ja loppuhetkillä Samuli Kaasalainen hassutti Reippaan puolustajan, joka kaatoi Gaasan rankkarialueella ja tästä tuomittiin MP:n kauden ensimmäinen pilkku. Lucas laukoi tämän vuoren varmasti maalin ja loppulukemiksi 1-3. Näin kolmen tasapelin jälkeen MP palasi voittojen tielle ja jatkaa Kakkosen A-lohkon kärkipaikalla.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli taistelun tauottua tyytyväinen.

- Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli meiltä vahvaa tekemistä ja pyöritimme peliä hyvin. Paine oli pääsääntöisesti kotijoukkueen päädyssä ja saimme tehtyä näyttävän maalin hienon kuvion päätteeksi.

- Toisella puoliajalla myötätuuli avitti hieman lahtelaisia ja me ei saatu ihan samanlaista hallintaa aikaan.

- Tämä oli tiukka taistelu, vaikka paremmasta joukkueesta ei missään vaiheessa ollut epäselvyyttä. Reipas tuli kovalla asenteella ja heiltä löytyi hyvin yritystä.

- Tämä oli hyvä koko joukkueen esitys! Otettiin tärkeät kolme pistettä kolmen harmittavan tasapelin jälkeen ja tästä on hyvä jatkaa, kun saamme vielä pitkästä aikaa alle hyvän harjoitteluviikon, kun ottelutahti hieman rauhoittuu.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

MP jatkaa otteluitaan viikon päästä sunnuntaina, kun kauden nihkeästi aloittanut JäPS saapuu vieraaksi Urskiin.

Haluaisitko muuttaa Mikkelin seudulle? Lue lisää www.eroakiireesta.fi

Ottelun maalit löytyvät tästä: