eroakiireesta.fi -RAPORTTI: MP nihkeään mutta ansaittuun voittoon Kouvolassa


Otteluraportin tarjoaa: eroakiireesta.fi

MP ja Sudet taistelivat Kakkosen A-lohkon sarjapisteistä Kouvolassa.

17.8.2019 Sudet – MP 0 – 1(0-1)

Maali:
10. Reetu Räsänen (Vincent Bikana) 0-1

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Reetu Räsänen, Vincent Bikana, Lucas dos Santos, Juuso Liukkonen, Matti Kohonen, Jiri Haikonen, Joonas Nissinen (63. varoitus), Juuso Tarvainen, Benno Hanslian, Antti-Ville Räisänen

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Iiro Äijö, Denis Lima de Assis, Miikka Oinonen, Janne Kuhmonen, Niila Forsell

Vaihdot:
46. Reetu Räsänen <-> Iiro Äijö (87. varoitus)
58. Lucas dos Santos <-> Miikka Oinonen
73. Juuso Liukkonen <-> Denis Lima de Assis

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään MP matkasi Kouvolaan, missä Keskuskentän pitkällä ja nihkeällä nurmella vastaan asettui sarjan hännillä olevat Sudet. Peli ei noussut miksikään klassikoksi, mutta MP teki sen minkä piti ja toi tärkeät kolme sarjapistettä mukana Mikkeliin 0-1(0-1) -lukemin.

Ottelu alkoi MP:n komennossa ja paine oli heti Ville Iiskolan vartioimalla Sudet -maalilla. Heti alkuun parin kulman jälkeen pallo pyöri maalin edustalla ja Iiskola joutui torjumaan Benno Hanslianin laukauksen. Avausosuma nähtiin 10. peliminuutilla, kun Reetu Räsänen laukoi puolesta kentästä ja laukaus yllätti täysin kokeneen Iiskolan mennen yläriman kautta verkkoon, 0-1. Maalin jälkeen paine kouvolalaisten kenttäpäädyssä jatkui ja jatkossa Iiskola oli mies paikallaan, sillä hän torjui Juuso Liukkosen ja Lucaksen useamman yrityksen. Lisäksi Liukkonen laukoi kerran tolppaa ja useampi laukaus meni niukasti maalikehikon ohi. Kotijoukkueen tilanteet olivat vähissä ja oikeastaan juuri ennen taukoa kokenut maalitykki Niko Nakari järjesteli maalipaikan, mutta Jiri Haikonen hoiti tämän tilanteen. Tauon viettoon mentiin 0-1 -lukemissa, vaikka kolmen-neljän maalin ero olisi ollut täysin mahdollinen.

Toinen puoliaika alkoi tasaisemmissa merkeissä ja Nakarilla oli taas puolittainen maalipaikka, mutta tällä kertaa hän laukoi pallon maisemaan. Hanslian laukoi taas niukasti ohi ja Iiskola liimasi Lucaksen laukauksen varmasti. Vartin kohdalla nähtiin erikoinen tilanne, kun kouvolalaisten puolustaja kaatoi Juuso Liukkosen maalipaikassa, mutta jostain kummasta syystä ottelun erotuomari Kari Vantola ei nähnyt tilanteessa rikettä, jonka kaikki muut Kouvolan Keskuskentällä näkivät ja päivän selvä rankkari jäi tuomitsematta. Heti seuraavassa tilanteessa Iiskola torjui Liukkosen yrityksen. MP haki lisää voimaa hyökkäykseen, kun Miikka Oinonen ja Denis tulivat vaihdosta kentälle. Molemmilla oli muutama mahdollisuus lisätä johtoa, mutta Iiskola torjui näyttävästi molempien laukaukset ja kertaalleen Oinonen puski niukasti ohi Deniksen tarjoilusta. Sudet aiheutti muutamat sydämen tykytykset, kun MP itse järjesteli muutaman kerran alakerrassaan puolittaisia mahdollisuuksia kotijoukkueelle. Tällä kertaa MP kuitenkin selvisi ilman takaiskua ja todella arvokkaat sarjapisteet lähtivät mukaan Mikkeliin niukasti, mutta ansaitusti 0-1 -lukemin.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli tyytyväinen voittoon, mutta muuten oli paljon parannettavaa.

– Saatiin ottelu hyvin käyntiin ja luotiin ensimmäisellä jaksolla lukuisia maalipaikkoja, mutta tänään tehtiin taas vastustajan maalivahdista sankari.

– Ottelut pitäisi vaan pystyä ratkaisemaan tuollaisista paikoista ja maalin johto on erityisen haastava ja siinä voi äkkiä käydä huonosti, kuten edellisessä Sudet -kamppailussa Urskissa. Tänään onneksi onnistuttiin pitämään oma pää puhtaana ja saatiin tärkeät kolme sarjapistettä mukaan, mikä on tietenkin kaikista tärkeintä.

MP jatkaa otteluitaan viikon päästä lauantaina, kun Urskissa klo 18.30 alkavassa 90 -vuotisjuhlaottelussa vastaan asettuu vastustaja jo vuosien takaa, Lahden Reipas.

Haluaisitko muuttaa Mikkelin seudulle? Lue lisää www.eroakiireesta.fi