eroakiireesta.fi -RAPORTTI: MP ja JIPPO taas maalittomaan tasapeliin

Otteluraportin tarjoaa: eroakiireesta.fi

MP ja JIPPO jäivät kärkikamppailussa maalittomaan tasapeliin.

Sammy Ndjock, Reetu Räsänen, Vincent Bikana, Lucas dos Santos, Filipe Mello, Denis Lima de Assis, Matti Kohonen, Jiri Haikonen, Janne Kuhmonen, Joonas Nissinen, Antti-Ville Räisänen

Tuomo Hiltunen, Iiro Äijö, Juuso Liukkonen, Tomi Janhunen, Joonas Kimari, Juuso Tarvainen, Benno Hanslian

Vaihdot:
62. Joonas Nissinen <-> Benno Hanslian
79. Lucas dos Santos <-> Juuso Liukkonen
81. Antti-Ville Räisänen <-> Juuso Tarvainen

Joukkueiden parhaat pelaajat: (palkitaan otteluisäntä Suur-Savon tuotepalkinnoilla)
MP: Jiri Haikonen
JIPPO: Miko Mäkirinne

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Joonas Nissinen
JIPPO: Tommi Tainio

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Tänään Urskissa pelattiin Kakkosen A-lohkon kärkikamppailu, jossa kohtasivat lohkon ainoat tappiottomat joukkueet MP ja JIPPO. Molempien tappioton putki jatkui, sillä kuten kevätkierroksella tänäänkin jäätiin ilman maaleja ja pisteet tasattiin kiikarilukemin 0-0.

Ottelu alkoi tunnustellen ja peliä käytiin pääsääntöisesti keskikentällä. Vieraat olivat ilmeisesti saapuneet Mikkeliin hakemaan tasapeliä, sillä joensuulaisilla oli jatkuvasti melkein koko joukkue pallon alla ja hyökkäyksiin ei ollut mikään kiire. Muutenkin vieraiden alakerta käytti jatkuvasti likaisia keinoja Deniksen ja Lucaksen vartioinnissa, mutta nämä menivät täysin illan erotuomarikolmikolta ohi. MP ei oikein löytänyt lääkkeitä vieraiden puolustusmuurin murtamiseen, mutta Matti Kohonen ja Joonas Nissinen keskittivät muutaman kerran hyvin, mutta näihin ei muut kotijoukkueen pelaajat ihan ehtineet. Kertaalleen Denis pääsi hyvää laukaisupaikkaan, mutta Jirko Sorsa vieraiden maalilla torjui tämän laukauksen kulmapotkuksi. Vieraat saivat ainoat paikkansa erikoistilanteista, parin kulman jälkeen oli pientä hässäkkää MP:n maalilla ja kertaalleen Sammy Ndjock liimasi Tommi Tainion vapaapotkun. Tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

Tauon jälkeen MP tuli pirteästi ja Denis oli jo parin minuutin jälkeen kahdesti maalipaikassa. Ensin brassi ei ihan yltänyt Matti Kohosen keskitykseen, mutta toisella kertaa Denis puski Jiri Haikosen keskityksestä ja tämän Sorsa vieraiden maalilla liimasi. Muutama minuutti myöhemmin Deniksellä oli taas laukaisupaikka, mutta tällä kertaa laukaus meni reilusti ohi. Joonas Nissinen pääsi myös laukomaan hyvästä paikasta riiston jälkeen, mutta tämänkin laukauksen osoite oli väärä. Vierailla oli taas muutama puolittainen paikka erikoistilanteiden jälkeen, mutta Aapi Helvelahti liippasi kulmapotkun jälkeen pallon maalin yli ja Sammy Ndjock nyrkkeili Timo Tahvanaisen kulman uudeksi kulmapotkuksi. Noin kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa MP:llä oli minuutin sisään parikin mahdollisuutta tehdä ottelun avausmaali, mutta vieraiden alakerta blokkasi sekä Deniksen että Janne Kuhmosen laukaukset maalin edustalta. Juuri ennen täyttä aikaa vieraiden kapteeni Antti Åke pääsi puskemaan palloa juuri ennen Sammy Ndjockin käsiä, mutta tämän yrityksen MP:n puolustuksen selkäranka Vincent Bikana purki väljemmille vesille. Erotuomari Niko Hännisen antamalla lisäajalla kotijoukkue haki vielä raivoisasti voittomaalia ja pari paikkaa tähän olikin. Jirko Sorsa vieraiden maalilla torjui Deniksen laukauksen ja Janne Kuhmonen laukoi voimalla yli. Näin tälläkin kertaa JIPPO:a vastaan päädyttiin maalittomaan tasatulokseen, näin molemmat jatkaa yhä tappioitta ja MP on Kakkosen A-lohkon kärkipaikalla viiden pisteen karkumatkalla, kun 14 ottelua on pelattu.

Päävalmentaja Janne Wilkman harmitteli vähän tasatulosta.

– Kyllähän vieraat ovat varmasti tyytyväisempiä tähän tulokseen kuin me. Tämä oli tiukka ja kova taistelu, jossa vastustaja pelasi juuri niin kuin ennakkoon ajattelimme. Emme vaan tänään löytäneet kuin ajoittain lääkkeitä joensuulaisten tiukan puolustuksen murtamiseen.

– Puolustuspelimme toimi taas moitteetta, mutta hyökkäyspelimme meidän on saatava toimimaan paremmin. Mihinkään loistaviin maalipaikoihin emme tänään oikein päässeet ja ratkaiseviin syöttöihin meidän pitää kiinnittää jatkossa enemmän huomiota.

Vieraiden näkemys ottelusta löytyy täältä.

MP jatkaa otteluitaan viikon päästä sunnuntaina, kun joukkue matkaa HJK:n farmijoukkue Klubi 04:n vieraaksi.